bugün
- sözlüğün sarması13
- koreli erkek seven muhafazakar kız8
- sonra konuşuruz diyen sevgili14
- maaş yüz yüze görüşülecektir12
- kaygılı bağlanma6
- arkadaşlar çok sormuşsunuz5
- ben olmasam burası batar insanı7
- sözlüğün en kültürlü yazarı14
- akp liler yargılansaydı6
- iş görüşmesine çağrılınca telefonda maaş soran tip5
- yapay zekanın testlerde hile yapması3
- koreli erkeklerin türk kızlarından güzel olması6
- iskandinav kızları2
- sözlüğün en kütür kütür yazarı6
- nohut cipsi2
- arkadaşlar yogaya başlayalım mı10
- otobüste açamadığı camı kıran erkek13
- gökçeklere üzülmek3
- misafir gelecek diye temizlik yapmak5
- recete8
- bülent ortaçgil dinlerken hüngür hüngür ağlamak3
- raw fotoğraf çekmek2
- yanlışlıkla cappuccino içen erkek4
- galatasaray10
- yahudi aklı3
- dinci mağduriyeti2
- iltica7
- kiraz cicegi kolonyasi6
- inna2
- biz bu aptallık ile nasıl mücadele edeceğiz ya7
- ayak fetişisti erkekle evlenir misiniz3
- ekşisözlük çaylaklık sırası2
- sibel can'ın kıyafetinin azizliğine uğraması4
- yazarlara çaylakken neler oluyor5
- darkthrone2
- gocu geldi gocu geldi6
- yagmurcu12
- zall'a çaylak atan ai moderatör4
- taze fasulye yiyen erkek3
- dinamik güler yüzlü takım çalışmasına yatkın6
- kıymalı kaşarlı pide3
- ayak fetişizmine sapıklık diyen yobazlar3
- çaylaklar cennete mi gidiyor cehenneme mi5
- hiç çaylak olmamış sözlük yazarı4
- nervio'nun çok büyük konuşması2
- gammazların gizli hesapları görebilmesi5
- sözlüğün en masum yazarları23
- ölürken dinlenecek müzik4
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı23
- namazın amacı12
12 angry men ile birlikte olayları yorumlama konusunda çığır açmış bir başyapıt. alfred hitchcock yönetmenliğinde hiçbir şey tesadüf değil, bunu bu filmde de net bir şekilde gördük. ayrı olarak hitcock sadece jeff'in evinde çalışmıştır diğer oyuncuları ise telsiz yardımıyla yönlendirmiştir. dönemine göre iyi ancak bana göre senaryosu birazcık zayıf kalmış filmdir.. efekt veya aksiyon kullanılmadan gerim gerim geren bir yapımdır da ayrıca. günümüz sinemasında pek göremeyiz böyle halleri..
son yarım saati insanı sinir hastası yapabilir efendim onu da söyleyelim. bu film basit bir cinayet filmi olmaktan öte; olayları gözlemlemek, yansıtmak, erkek ve kadın ilişkileri üzerine bolca yorum katan psikolojik incelemedir. öyle ki filmde binbir çeşit karakterin olması bunun kanıtıdır. özellikle stella karakterinin yaptığı yorumlar bugün bile özelliğini yitirmeden korunabilmiştir. grace kelly ise güzelliği ile düşman çatlatmış beni de kendine aşık etmiştir.
--spoiler--
zaten o dönemlerde pencere yok peki bu insanlar perde de mi kullanmıyor? herkesin rahatça davranmasının nedeni ise sıcaklığın çok yüksek olmasıdır. filmin başında james stewart'ın boncuk boncuk terleri, hemen ardından termometre, sokağın görüldüğü aralıkta yerlere su sıkan arabanın arkasından koşan çıplak çocuklar, balkonda uyuyan çift vs. gibi ayrıntılarla bu sıcağın altı çizilmektedir.
--spoiler--
son yarım saati insanı sinir hastası yapabilir efendim onu da söyleyelim. bu film basit bir cinayet filmi olmaktan öte; olayları gözlemlemek, yansıtmak, erkek ve kadın ilişkileri üzerine bolca yorum katan psikolojik incelemedir. öyle ki filmde binbir çeşit karakterin olması bunun kanıtıdır. özellikle stella karakterinin yaptığı yorumlar bugün bile özelliğini yitirmeden korunabilmiştir. grace kelly ise güzelliği ile düşman çatlatmış beni de kendine aşık etmiştir.
--spoiler--
zaten o dönemlerde pencere yok peki bu insanlar perde de mi kullanmıyor? herkesin rahatça davranmasının nedeni ise sıcaklığın çok yüksek olmasıdır. filmin başında james stewart'ın boncuk boncuk terleri, hemen ardından termometre, sokağın görüldüğü aralıkta yerlere su sıkan arabanın arkasından koşan çıplak çocuklar, balkonda uyuyan çift vs. gibi ayrıntılarla bu sıcağın altı çizilmektedir.
--spoiler--
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar