bugün

beşiktaş

bu sezon ligde beni en heyecanlandıran takım. adettendir, galatasaraylıyım ve bu sezon da galatasarayın şampiyon olacağını düşünüyorum. ama başarı sadece şampiyonlukla, ikincilikle falan ölçülmez. yıllardır türkiyede taraftarlar hep ne kadar yıldız alırsak o kadar iyi takım kurulur gözüyle baktı. futbolu en eğlenceli oyun haline getiren şeyin sürprizler olduğunu unuttuk her seferinde. mesela galatasaray taraftarını bu sezon şampiyonluktan sonra en çok mutlu eden şey, altyapıdan semihin çıkması, emre çolakın az çok bir şeyler yapması ve mertan ile okan dericinin de kendilerini hafiften göstermesiydi. en azından beni çok mutlu etti ve ümitlendirdi bunlar.
şimdi beşiktaşa gelince, yok efendim yıldız oyuncular almadan ligde nasıl yarışacakmış da, beşiktaş ligde kalsa iyiymiş de. çok net söylüyorum, iyi bir teknik kadro kurup, iyi analiz ederek ucuz ama işe yarar transferler yaparak, gerekirse bir kaç futbolcusunu da satarak beşiktaş son iki üç haftaya kadar şampiyonluğu kovalayacak, hatta belki şampiyon da olacak bir takım kurabilir pekala. potansiyeline ulaşmayı bekleyen çok fazla yerli oyuncusu var beşiktaşın. altyapıdan oyuncuları var. 25 yaşındaki oyuncuların genç sayıldığı, 20 yaşındaki bir oyuncunun 3-5 sene kiralık olarak anadoluya sürgün gönderildiği ligimizde bir devrimi gerçekleştirebilir beşiktaş. hele taraftarı başarıyı şampiyon olmak, yıldızlarla dolu bir kadro kurmak olarak görmemeye başlarsa, ne olursa olsun takımlarını yalnız bırakmazlarsa en büyük devrimi gerçekleştirmiş olurlar türk futbolu adına. kısacası başta da belirttiğim gibi bu sezon bu ligde beni en heyecanlandıran takım beşiktaş. ama her şey bir tarafa, kimlerin kaç paraya oynayacağını, kimlerin ne kadar feragat yapması gerektiğini çok ama çok iyi belirlemesi gerekiyor yönetiminin. ve en önemlisi de başından sonuna kadar aynı tutkuyla, aynı heyecanla ve aynı güvenle yollarına devam etmeleri gerekiyor. aksi halde ligin ortasında hoca değiştirerek, iki maç kaybedince yuhalayarak hiç bir takım bir yere gelemez. gelse de bir işe yaramaz.
© copyright 2005 - 2026