bugün
- tai lung37
- en fazla cinsel suçun işlendiği ülkeler16
- sözlüğe kombin atan erkeğin asıl amacı12
- lise mezunu olup ateist olan tip8
- sevgilim var8
- dinlerin uydurma olduğu gerçeği13
- allah beni cennete alacak mı diye endişelenmek5
- durduramazsınız ak parti geliyor9
- masklavinin akepeyi hiç eleştirmemesi29
- keçiboynuzu5
- sözlük erkeklerinin kombinleri9
- ateistlerin kendilerin fazla akıllı zannetmeleri3
- rahat yaşamak3
- sevgi ihtiyacını 31 çekerek karşılamak11
- deizm4
- anın görüntüsü22
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu11
- melih gökçek14
- bu dünya hayatının ebedi olması2
- kombin atıp kız düşüren erkek yazar4
- avrupa daki tecavüzcülerin ırklarına göre dağılımı3
- sürekli kötü konularla meşgul olmak2
- kiliselerde onbinlerce kız çocuğuna tecavüz2
- yeni parti'nin kürtçü olması14
- şarap4
- salata ile başlanan gün7
- kan lekesi çıkartan deterjan reklamları4
- allah her zaman iyi kullarının yanındadır2
- tayland a giden erkeğin asıl amacı6
- kürdüm2
- oy verdiğim partiyi niye eleştireyim14
- sarapci koala55
- kabak çekirdeği3
- türkiye19
- sadece 4000 kişi kalmış olması10
- allah cennetten birçok meleği düşürdü4
- bir babanın valiliğe yazdığı ötenazi dilekçesi5
- 14 eylül 2026 okulların açılması4
- eski sevgiliyle karşılaşmak6
- minnoş bir kalbim var diyen erkek7
- un certain regard ile gece yolculuğu2
- sezen aksu şarkılarında geçen acımasız sözler5
- vurdurma vur yüreğim vur3
- ölümden korkmamak6
- s'i l v'e r m'i s t29
- mazotun litresi 90 lira13
- özgür özel10
- iremga6
- türkiye de sosyal piyasa olmalı2
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri29
hakkında pek çok kişinin kuram yarattığı saçmalıktır.
ilkeleri arasında fırsat eşitliğini saydığı halde özgürlükler üzerine kuruludur.
eşitlik denilen şey ancak toplumsal özgürlükle mümkünken, bu saçmalık bireylerin özgürlüğünü baz alarak hareket eder.
oysa bireyler gerçekten özgür bile değildir. ama bu ve bunun gibi bir kaç sistem daha insanları devlet aracılığıyla özgür olduklarına ikna eder.
örneğin avukat olmak isteyen biri bunu olmakta özgürdür. o halde önce ilkokul, sonra lise, sonra da üniversite okumak durumundadır.
ülkedeki -herhangi bir ülke- koşullar göz önünde bulundurulduğunda eğitim gören kimsenin hiç para harcamaması gibi bir durum söz konusu olmadığından tüm bu okulları ancak parasını verebilen okuyacaktır. yani isteyen değil, parasını verebilen avukat olacaktır. bu sadece kaba bir örnektir elbette.
asıl mesele "özgürlük" kavramının başkaları tarafından tüm insanlara kabul ettirilmiş olan tanımıdır. hani şu okullarda öğrendiğimiz o kalıp!
"özgürlük, başkalarının haklarına zarar vermeden istediğini yapabilmektir"
cümle baştan aşağı liberalizm koksa da bunu ezberlerkenki yaşlarımız bunun farkında olacak kadar büyük değildi maalesef. (bir parantez açmak gerekirse lkiberal ekonominin kültür üretiminde kullandığı eğitim ve öğretim kurumları da tamamen buna hizmet ettiğinden, aslında okullarda öğrendiğimiz -formel bilimler hariç- tüm derslerde liberal kültürün yeniden üretimini öğrenmiş bulunduk.)
cümleye dönecek olursak, mesele insanda değil doğadadır.
örneğin ben 3 ton karpuz yemek istiyorum. özgür bir bireysem, bunu yapabilirim. oysa ben sadece midemin aldığı kadar yiyebilirim.
en kaba açıklamayla bu kadar oluyor...
liberalizmin üzerine kurulu olduğu ekonomik sistem ise bugün türkiye ve pek çok ülkede görülmekte olan "serbest piyasa ekonomisi"dir ki bu da kapitlizmin getirisidir.
benim ve tüm sosyalistlerin ise asıl düşmanı olan burjuvalar, üretim araçları sahipleri, o, bu, şu değil; bu sistem, yani "serbest piyasa ekonomisi"dir.
ilkeleri arasında fırsat eşitliğini saydığı halde özgürlükler üzerine kuruludur.
eşitlik denilen şey ancak toplumsal özgürlükle mümkünken, bu saçmalık bireylerin özgürlüğünü baz alarak hareket eder.
oysa bireyler gerçekten özgür bile değildir. ama bu ve bunun gibi bir kaç sistem daha insanları devlet aracılığıyla özgür olduklarına ikna eder.
örneğin avukat olmak isteyen biri bunu olmakta özgürdür. o halde önce ilkokul, sonra lise, sonra da üniversite okumak durumundadır.
ülkedeki -herhangi bir ülke- koşullar göz önünde bulundurulduğunda eğitim gören kimsenin hiç para harcamaması gibi bir durum söz konusu olmadığından tüm bu okulları ancak parasını verebilen okuyacaktır. yani isteyen değil, parasını verebilen avukat olacaktır. bu sadece kaba bir örnektir elbette.
asıl mesele "özgürlük" kavramının başkaları tarafından tüm insanlara kabul ettirilmiş olan tanımıdır. hani şu okullarda öğrendiğimiz o kalıp!
"özgürlük, başkalarının haklarına zarar vermeden istediğini yapabilmektir"
cümle baştan aşağı liberalizm koksa da bunu ezberlerkenki yaşlarımız bunun farkında olacak kadar büyük değildi maalesef. (bir parantez açmak gerekirse lkiberal ekonominin kültür üretiminde kullandığı eğitim ve öğretim kurumları da tamamen buna hizmet ettiğinden, aslında okullarda öğrendiğimiz -formel bilimler hariç- tüm derslerde liberal kültürün yeniden üretimini öğrenmiş bulunduk.)
cümleye dönecek olursak, mesele insanda değil doğadadır.
örneğin ben 3 ton karpuz yemek istiyorum. özgür bir bireysem, bunu yapabilirim. oysa ben sadece midemin aldığı kadar yiyebilirim.
en kaba açıklamayla bu kadar oluyor...
liberalizmin üzerine kurulu olduğu ekonomik sistem ise bugün türkiye ve pek çok ülkede görülmekte olan "serbest piyasa ekonomisi"dir ki bu da kapitlizmin getirisidir.
benim ve tüm sosyalistlerin ise asıl düşmanı olan burjuvalar, üretim araçları sahipleri, o, bu, şu değil; bu sistem, yani "serbest piyasa ekonomisi"dir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar