bugün

rick rubin

kariyerine the pricks adlı punk grubunda gitar çalarak başladı. new york üniversitesi'nde okurken dj. jazzy jay'den hip hop un inceliklerini öğrendi. ikili birlikte daha sonra def jam plak şirketini kurdu. ünlü menajer russell simmons'un desteğiyle ll cool j'in albümünü yayınladı. bu ilk büyük prodüksiyonuydu.
beastie boys un 'groove' albümüyle rap ve heavy rock müziği sentezleyerek çok büyük bir adım attı.
aynı derecede (belki daha da) büyük ikinci adımı ünlü hard rock grubu aerosmith ile ünlü rap grubu run dmc yi bir araya getirerek attı. walk this way adlı şarkı listelerde resmen patladı.
http://www.youtube.com/watch?v=9AKaV911uJA
1988'de simmons ve rubin ayrı çalışmaya karar vererek ayrıldılar. rubin slayer , danzig , gibi heavy metal hatta speed metal gruplarıyla çalışmaya başladı. aynı zamanda red hot chili peppers ın muhteşem albümü blood sugar sex magic in prodüksüyonuyla uğraştı. bu arada public enemy , run dmc gibi rapperlarla çalışmaya da devam etti.
büyük usta johnny cash in yıldızının yeniden parlamasını yaptığı 5 albüme katkıda bulunarak sağlayıp kariyerinin en büyük işlerinden birini başardı. hatta cash'e grammy bile kazandırdı.
prodüktörlüğünü yaptığı diğer grup ve müzisyenler arasında; the cult , mick jagger , tom petty , system of a down , sherly crow , audioslave , limp bizkit , u2 , linkin park gibi ünlüler de yer alıyor.
prodüktörlüğünü yaptığı son dixie chicks albümü ile rubin de grammy kazanmıştır.