bugün

dindar nesil

Bu zamanda çocuk sahibi olmanın tek korkutan tarafı sanırım çocuğu arzulana şekilde eğitememe düşüncesidir. Ailelere ne kadar bilinçli olsa da, çocuklarına ne şekil eğitim ve terbiye vereceklerini önceden planlayıp tasarlasa da çocuğun çevre ile irtibatı sonucu verilen bütün emeklerin boşa çıkma ihtimali hep var. Çocuğun eğitimi için hazırlık yapan ebeveynlerin bile endişe yaşaması gerekirken, çocuğun eğitimi, terbiyesi hususunda nerdeyse hiçbir fikri olmayan, en ufak bir şeyi tasarlamayan anne babaların çocukların istikbali anlamında ne derin bir vahamet içinde bulunduklarını sizlerin takdirine bırakıyorum.

Burada eğitim kelimesini biraz açmak gerekiyor. Bizim anladığımız eğitim çocuğun maddi taraflarından önce ve ziyade manevi taraflarının geliştirilmesi, olgunlaştırılması ile alakalı bir terbiye ve öğretme sürecidir. Maneviyat adına en ufak bir şey bilmeyen, Allah’tan ve Peygamber’den bihaber, islam hakkında hiçbir malumatı olmayan bir çocuğu en iyi okullarda okutmak, en kaliteli hocalardan ders aldırmak.. çocuğa iyi bir eğitim verdirmiş olmak anlamına gelmiyor. Maneviyat eğitimi dediğimiz islam eğitimini her şeyden önce çocuğa vermezseniz, onun ardından yapacağınız her türlü çaba maalesef karşılıksız kalmaya mahkum olacaktır. En iyi okullardan mezun ama dini, diyaneti bilmeyen bir insanın topluma, arkadaşlarına, ailesine ve hatta kendisine ne tür bir faydası olacaktır.

Yoğun bir rekabet kültürünün bilinçlere her türlü imkanlar kullanılarak yerleştirildiği modern zamanlar, dini eğitim almayan çocuğu bencil, narsist, kendi menfaati için her şeyi feda edebilecek derecede ahlaki değerlerden mahrum bir birey haline getirecektir. Böyle bireylerden müteşekkil toplulukların, hayvanlar ve çevre de dahil herkes, bütün insanlık için potansiyel bir felaket kaynağı olduğunu görmek için uzaklara bakmaya hacet yok. Kapitalist batı dünyasının değerleriyle demek içimden gelmiyor zira bir değer taşımıyor haddi zatında, kabulleriyle, ilkeleriyle büyüyen, yetişen bir nesil hemen yanı başımızda duruyor.

Ancak, asli değerlerinden yalıtılmış, uzaklaştırılmış bir jenerasyonun pak ve temiz bir nesil yetiştirmesini beklemek heyhat ki sadece gafilliktir. Anne babanın yaşamına bakın, çocuğunun ne olacağını kolayca tahmin edin. Acımasız dışarı hayatını da üzerine ekleyin işte karşınızda canavar bir neslin cani evlatları. Anne babanın bilinçsizliğini ve vurdumduymazlığını cehaletiyle birleştirin, evlerimize gönüllü aldığımız internet ve televizyon truva atlarını da ekleyin ve berbat karışımı, bu bal şekline girmiş zehiri çocuğunuza sunun. Zehirden şifa bekleyemezsiniz. iki tane lastik bir kaportayla ortaya araba çıkartamazsınız. Çocuğunu yetiştirdiğini, eğitimini verdiğini zanneden ailenin sonunda hüsranla karşılaştığında buna aklının yatmamasını tarif edecek bir kelime varsa o da ahmaklıktır.

http://www.genchacilar.or...ageID=KoseDetay&id=30