bugün

yalan dünya

yeni avrupa yakası. yayınlandığı ilk haftalarda izleme fırsatım olmamasına rağmen direkt açıp internetten izledim ve televizyondan devam ettim. dizi selahattin'in cevresinde donüyor gibi ya da millet orçun'u çok beğendi ama bu dizide o karakterler one çıkmayacak diye tahmin ediyorum. çünkü açilay, nurhayat, gülistan vs bunlar daha şahsına münhasır bence. 
karakterler yine komik, yine abartılı. dursun bildigimiz dursun. nişantaşi'ndan kopmuş gelmiş. emir bu dizide de dizinin olgun ve seksi karakteri ile aşk yaşayacak gibi görünüyor. en azindan kafaya kodu. olgun şimşek selahattin rolünü çok büyük oynuyor. yani repliğine başlamadan diyafram kaslari marifeti ile aldığı nefesi ben ekran başından hissedebiliyorum. sanki tiyatroda oynuyormuş hissiyatı veriyor. rol yapan insan taklidi gibi yani nasıl diyeyim. burhan da çok gürültülü ve absurd bir karakter olmasina ragmen onda böyle bir problem yoktu.
gülse birselin oynadığı deniz karakteri için söylemek istediklerim; gülse birsel'i, ne olduysa artık, kafamda aseksuel olarak bir yere oturtmuşum. yani gercek hayatinda degil tabi ki ama, bize servis edilen gülse birsel aseksuel. bu konularda yüz göz değil. aslı karakteri de aslında biraz öyleydi. cem karakterinden çiçek de alsa, çıkma teklifi de alsa bu sadece ofistekilere muhabbet malzemesiydi. kendisi bu konuda seyirciyle vicik vicik degildi. bir de belki de surekli avrupa yakasında "kazulet" seklinde kendisi ile dalga geçilmesinden de olabilir tabi. neyse, bu dizide böyle kırıtmasi, yaylana yaylana yürümeler falan olmamış. 20 yasında değil karakter bildigim kadarıyla 34 yasında orada. 
orcun karakterini beğenmiyorum. daha dogrusu tam olarak nasıl bir karakteri eksajere etmeye çalışıyorlar bilemiyorum. bir insan ergen olabilir, sapik olabilir, emo olabilir, sorunlu olabilir, sorumsuz olabilir, aile ile iletisim problemi yasiyor olabilir ama bunlarin hicbiri orcun karakteri gibi olmaz. adam başını ve boynunu tutamıyor yahu. eğer mental-motor retarde bir kisiyi canlandırıyorsa ki - medikal nosyonum ile bunu rahatlikla soyleyebilirim- canlandiriyor; da buradan engelli vatandaslarimiz icin kurulmus olan derneklerimize sesleniyorum. burada kisilerin yapisal kusurlariyla dalga geçiliyor. bunu düşünmek için yakınımın engelli olması gerekmiyor.