bugün

fenerbahçe

cas davasında yaptığı hukuki mücadeleyle uefa'yı da, tff'yi de zor durumda bırakmıştır. yapılan son hamle bunun kanıtıdır. eskilerin "adalet dağıtıcısı" şimdilerin "yalancısı" cornu'nun yazdığı raporun davadan geri çekilmesi talep edilmiş. bunun yerine cas'a iddianame verilecekmiş.

bu olayı zavallı tff bir zafermiş gibi lanse ediyor ve qtm'ye (kaliteli türk basınına) bu haberi 2 saat öncesinden veriyor. bu adamlar sosyal paylaşım sitelerinde bu haberi "fenerbahçe'ye şok" olarak yayıyorlar. saat 6'da tff bir açıklama yapıyor. hemen sazanlar habere atlıyor falan. cornu'nun o ifadeyi çekmiş olması ne lütfi'yi ne de ilhan'ı kurtarmıyor. hatırlarsanız cornu'ya dava açacaklardı ama hâlâ bir hamle gelmedi. bu arada lütfi arıboğan'ın ve ilhan helvacı'nın uefa kurullarında göreve başladığını da unutmayalım.

olayın içeriğine gelirsek; fenerbahçe bu davayı şike var veya yok diye açmadı. usulsüz bir şekilde şampiyonlar liginden men edildiği için açtı. tff topu uefa'ya attı ama uyanık uefa "bütün sorumluluk tff'nin" dedi. o zamanların yücesi cornu bir rapor verdi ve buna göre fenerbahçe men edildi. bugün cornu o ifadeyi çekiyorsa fenerbahçe niye men edildi? daha yazılmamış olan ama gelecekte yazılacak bir iddianameye göre mi men edildi? o zaman gizlilik diye bir şey yoktu ve herkes iddianameyi gördü. bu durumda da gizliliği ihlalden dava gelir. sıfır toleransı hatırlarsak eğer o iddianamenin içinde beşiktaş ve trabzon da yer alıyorlar. fenerbahçe zaten avrupa'da yer almadığı için ceza açısından bir sorunu yok.

özetle tff'de, uefa'da son hamlelerini yapıyorlar. ikisi de topu birbirine atmaya çalışıyor, parayı kim verecek kavgasına döndü bu iş. avukat emin özkurt şunu dile getiriyor; "bu hamle bizim elimizi daha da kuvvetlendirdi."