bugün
- lise yıllarına ait bir şey söyleyin21
- acı gerçekler13
- sözlükte aile kurmak8
- ağlamak7
- gammazlar göreve8
- yaz mevsiminin avuçlarımızdan kayıp gidivermesi5
- en lezzetli balık24
- doom slayer2
- motorla kaza yapan kadın7
- evrendeki en güçlü iblislerden kurtulmak2
- muhalif kızların ak partili erkeklere aşık olması13
- anın görüntüsü29
- 30 yaşından sonra hayattan keyif almanın bitmesi2
- spk soruşturmasında 387 milyon lira dondurulması6
- yeni biriyle nerede tanışılır13
- gece çölde deveyle yol alırken dinlenecek şarkılar7
- yılbaşı2
- queen ravenna'yı cinlerden kurtarmak2
- ilişkilerde ortak zevklerin önemi6
- ilk buluşmaya 46 adet deveyle gelen kız7
- emekliliğini bekleyen taş gibi kadın4
- büyük istanbul depremi5
- bir kız true ile arkadaş olabilir mi10
- köy7
- demet evgar5
- ergen gibi davranan 35 yaş üstü dingil4
- hünkar beğendi vs alinazik9
- gölcük depremi4
- o kişi sözlüğe girince ne yapmalı6
- sözlük erkeklerinin tipleri2
- bol mini etek2
- aydinoglu nebula2
- queen ravenna'nın arabasını çalmak4
- sözlüğe davul zurna çağırmak2
- karton toplarken kafaya yıldırım düşmesi6
- iş yerinde topuklu ayakkabı giymeyen kadın9
- nejat uygur4
- keşif2
- suya giden eşeğin asıl amacı3
- derdinizi dinlerken rakı sofrası kuran psikolog4
- birikim yapmak5
- kova burcu erkeği akrep kadını4
- müzik dinleyen 45 yaş üstü dallama2
- ata iyi binen erkek3
- vurdurmaya giden kız sevinci3
- sevilmeyen yazara kara büyü yapıp öldürmek2
- wilfried singo2
- parkta oturan adam3
- bilmeyen birine ulu sözlüğü tek cümle ile anlat11
- sanat filmi2
teknik kadroda memur iseniz pek de hayal ettiğiniz gibi bir memuriyet yaşamazsınız. trilyonların altına imza atar sorumluluğu üstlenirsiniz. özelde 1 yada 2 şantiye varken kontrollüğünü yapmanız gereken en az 7-8 şantiye vardır. ve insanlık hali ödemelerde bir yanlışlık yaparsanız 7 sülaleniz çalışsa ödeyemez durumda olursunuz. müteahhitten ortakmış ibne yaftası da cabası olur.
ayrıca devlette teknik kadroda çalışmak öyle birşeydir ki her konuda uzman olmanız beklenir. özelde çalışanlar o işi yapmak için özel eğitim alırlar ve o konuda uzmanlaştığına dair sertifika alırlar ve o sertifika olmada iş yapamazlar. ama o işi siz kontrol edersiniz ve ondan iyi olmanız beklenir eğitim mi? verirsiniz eğitim parasını alırsınız. devlette çalışmak matrix gibidir. bir genelge gelir ve o işi bildiğiniz kabul edilir.
öreneğin enerji verimliliği uzmanlığı diye bir şey çıktı eğitmini almanın cezası 1500- 2000 TL özelde bu işi yapmanız için bu işin eğitimini alıp yetki belgenizin olması gerekir. devlette ise bu iş şöyledir:
sayın alatirik, resmi gazetenin şu tarihli sayısında çıkan kanuna göre her binada enerji denetmeni olması gerekmektedir. kurumumuza ait binalardan siz sorumlusunuz.
o an size bir titreme gelir ve i know kung fu edasında evet biliyorum dersiniz.
sorun çıkmazsa size kimse bir şey demez ama gün olur bir müfettiş gelir ama işten anlayan bir müfettiş o zaman yandınız
- alatirik bey bu işten siz sorumluymuşsunuz.
+ şey ben bilmiyorum ki bir yazı geldi öyle kaldı bu
- olur mu efendim? araştıracaktınız.
+ ama benim 14 tane şantiyem var kontrol etmem gereken, bir de tabii bakımlar falan, angaryaları saymıyorum bile.
- altına imza atmışsınız ben bilmem.
+ ama amirim dedi at diye.
sürer gider...
daire dışında ise sürekli
+ sırtını devlete dayadın a.q. senden rahatı yok sabah 8 akşam 5
tekisi alırsınız. ama bilmezlerki devlette çalışan mühendis ile özel de çalışanın iş güvencesi dışında pek farkı yoktur. gecenin bir yarısı elektrikler kesildi alatirik bey diye telefonunuz çalıp gecenin bir yarısı çağrılırsınız. belediye de çalışıyorsanız ise vay halinize. bu defa fırça yeme durumunuz 3 kat fazlalaşır.
memur olmak iyidir sosyal haklarınız sağlamdır. öyle patron kafası bozulduğunda işten çıkaramaz. ama gereksiz bir müdür sizi sürdürebilir başka memlekete. ama halinden memnunlardır memur mühendisler. maaşları iyidir. sadece bu tip tepkilere maruz kaldıklarında canları sıkılır o kadar.
ayrıca devlette teknik kadroda çalışmak öyle birşeydir ki her konuda uzman olmanız beklenir. özelde çalışanlar o işi yapmak için özel eğitim alırlar ve o konuda uzmanlaştığına dair sertifika alırlar ve o sertifika olmada iş yapamazlar. ama o işi siz kontrol edersiniz ve ondan iyi olmanız beklenir eğitim mi? verirsiniz eğitim parasını alırsınız. devlette çalışmak matrix gibidir. bir genelge gelir ve o işi bildiğiniz kabul edilir.
öreneğin enerji verimliliği uzmanlığı diye bir şey çıktı eğitmini almanın cezası 1500- 2000 TL özelde bu işi yapmanız için bu işin eğitimini alıp yetki belgenizin olması gerekir. devlette ise bu iş şöyledir:
sayın alatirik, resmi gazetenin şu tarihli sayısında çıkan kanuna göre her binada enerji denetmeni olması gerekmektedir. kurumumuza ait binalardan siz sorumlusunuz.
o an size bir titreme gelir ve i know kung fu edasında evet biliyorum dersiniz.
sorun çıkmazsa size kimse bir şey demez ama gün olur bir müfettiş gelir ama işten anlayan bir müfettiş o zaman yandınız
- alatirik bey bu işten siz sorumluymuşsunuz.
+ şey ben bilmiyorum ki bir yazı geldi öyle kaldı bu
- olur mu efendim? araştıracaktınız.
+ ama benim 14 tane şantiyem var kontrol etmem gereken, bir de tabii bakımlar falan, angaryaları saymıyorum bile.
- altına imza atmışsınız ben bilmem.
+ ama amirim dedi at diye.
sürer gider...
daire dışında ise sürekli
+ sırtını devlete dayadın a.q. senden rahatı yok sabah 8 akşam 5
tekisi alırsınız. ama bilmezlerki devlette çalışan mühendis ile özel de çalışanın iş güvencesi dışında pek farkı yoktur. gecenin bir yarısı elektrikler kesildi alatirik bey diye telefonunuz çalıp gecenin bir yarısı çağrılırsınız. belediye de çalışıyorsanız ise vay halinize. bu defa fırça yeme durumunuz 3 kat fazlalaşır.
memur olmak iyidir sosyal haklarınız sağlamdır. öyle patron kafası bozulduğunda işten çıkaramaz. ama gereksiz bir müdür sizi sürdürebilir başka memlekete. ama halinden memnunlardır memur mühendisler. maaşları iyidir. sadece bu tip tepkilere maruz kaldıklarında canları sıkılır o kadar.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar