bugün

gemi düdüğü gibi osuran ev arkadaşı

bu götü kuruyasıca herif maalesef benim ev arkadeaşım olur. bir fikir vermsi açısından size şu videoyu izletmek zorundayım başlamadan önce:

http://www.youtube.com/watch?v=B0xGp3jWWUk

heh, işte bizim sığır da bunun "sıçratmayan, kuyruk sallamayan" cinsinden. o osurmaya başladığı zaman sanki siren sesiymişçesine ev ahalisi olarak ayağa kalkar sağ elimiz kalbimizde saygı duruşunda bekleriz ses kesilene kadar. ne için saygı durduğumuz belli olmasa da huşu içinde bu ritüeli sürdürürüz yıllardır. sol yanımızda ellerimizin izi çıktı ama bu çocuğun götüne hiçbir şey olmadı daha, yerli yerinde duruyor.

hal böyleyken eve ebeveynlerden biri gelince bu dostumuz osurmadan durabilmek için bayağı zorluyor kendini. arada sırada ufak tefek atsa da genelde başarılı bu konuda, allahı var, hakkını yemeyelim... yani geçen sefere kadar gayet başarılıydı...

evimiz beşiktaş'ta olduğundan gemi, vapur sesi hiç eksik olmaz. diğer ev arkadaşımın(normal insanlar gibi osuran) annesi ve küçük kardeşi birkaç günlüğüne eve gelmişlerdi temizlik ve sair için. anne mutfakta bulaşıkta, çocuk bir şeylerle ilgileniyor, osuruklu da kulaklığı takmış kendini metal müziğin serin sularına bırakmış vaziyette. sesi o kadar çok açmış ki hayvan, gitar soloları dışarı duyuluyor. herkes bir şeyle meşgul. akşam olmaya yakın, kasvetli dakikalar...

derken metal müziğin coşkusundan mu dersiniz, arkadaşın götünün gevşek günlerinin özlemiyle yanıp tutuşmasına mı yorarsınız ne derseniz deyin bizim gergedan öyle bir osurdu ki, bak hiç abartısız söylüyorum sana, bildiğin sur'a üflendi, kıyamet kopuyor sandım. öyle böyle değil yani. hani cüneyt arkın'ın alageyik diye bir filmi vardır, geyikleri cezbetmek için değişik, borozan gibi bir çalgı öttürülüyordu ya o filmde, işte ona benzer bi ses çıktı.

buna rağmen bizim mal da tık yok... kulağında kulaklık var ya, sessiz attım sanıyor. hiç oralı bile değil. görme, kont gibi kurulmuş, tıs osurdum sanrısıyle headbang yapmaya devam ediyor. ses kesilir kesilmez halının üzerinde bir şeylerle oynayan küçük furkan hemen mutfağa annesinin yanına koştu ve "anneee anneeee, gemi geçiyo, gel beni kaldır, pencereden gemiye bakcam" dedi çocuk aklıyla. ben anıra anıra gülmeye başladım tabi buna kulak misafiri olunca. osuruğun sahibi beni gözlerimden yaş gelene kadar gülerken görünce, kulaklığı çıkarıp "noldu kanka, bi şey mi oldu" deyince zevkten çatlamış, bayılmışım oracığa gülerken... zor ayılttılar.
güncel Önemli Başlıklar