bugün

islam ın şartları

1 - kelimei şehadet - buna diyecek lafım yok yazılı arapça çünkü. dilin varsa söylersin. yoksa içinden geçir.
2 - namaz kılmak - bugün namazın olmazsa olmaz şartı abdesttir.( niyet hepsinde var) abdestte önce 5 duyu organına sonrada vücutta ulaşılması zor yerlere su tutulur. amaç temizliktir. ne tezat ki dünyanın en pis toplumları araplardır. mezarlıklardan ibadethanelerdeki kokulara kadar. beden temizliğinden geçtim bak dikkat.
3 - oruç tutmak - orucun amacı nefis tir. peygamber efendimizin orucunu zeytin ve hurma gibi şeylerle açtığı bilinir. tıka basa yemek yemek zaten haramdır. mekke de kabenin etrafında 30 katlı otellerde iftar açmak kameralar eşliğinde şatafatlı sofralarda neyin nesidir gülüm?
4 - hacca gitmek - yeğen mesele 15 yaşında hacca gitmek değil, mesele hac da tevbe ye gelip dönünce doğru dürüst bi insan gibi yaşamak. kofti kaypak hacı etiketiyle değil. dünya malı senin için bitmelidir artık.
5 - zekat vermek. peygamber efendimiz demiş ki sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. göstere göstere, yardıma muhtaç olanın gözüne baka baka, kameralar önünde zekat vermek neyin nesi? bu kur'an ın neresinde var.

şimdi kendini müslüman sanan, islamın şartlarını yerine getirdiğine inanan, laiklik ve atatürk hakkında atıp sıkılayan yobaz, gerici, şakirt kardeşlerim 2 adım öne çıksın da müslümanlıklarını görelim.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar