bugün

lullaby

chuck palahniuk'un bir kitabı.. kitap türkçeye "ninni" adıyLa çevriLmiştir..

Gazeteci Cart Streator, ani bebek öLümLeri üzerine bir yazı dizisi hazırLamakLa görevLidir.. araştırmaLarı sırasında, öLümLer arasında meşum bir bağ keşfeder: ÖLüm şarkısı.. akıLdan geçiriLdiğinde biLe öLümcüL bir siLahtır bu.. şarkı'nın hakimiyetine giren streator istemese de bir seri katiLdir artık.. amacı ise daha fazLa insanı öLdürmek değiL, şarkının yayıLmasını engeLLemektedir.. hayaLetLi evLerin emLakçısı heLen hoover boyLe iLe birLikte, şarkıyı avLamak için üLke çapında bir yoLcuLuğa çıkarLar..

chuck palahniuk diLin tehLikeLerine dair rahatsız edici bir fantezi ve sert dönüşLerLe örüLü sıkı bir dehşet hikayesi kuruyor.. ne var ki, iyiyLe kötünün savaşı değiL ninni.. medya çağı'na, materyaLizme ve tüketim hastaLığına yöneLen okLar sayesinde, yazar eLindeki kartLarı karıştırıyor ve iyiLik saydığımız her şey kötüLüğe karışıyor.. size söyLenen ninni, bu kez uykunuzu kaçırıyor..

chuck, bu kitabında ayrıntılara çok önem vermiş.. chuck okuyanLar biLir.. kitabın başında okuyucuyu hazırLar ve kitabın ortaLarında oLayLarı teker teker patLatarak okuyucuyu sarsar ve etkiLer.. ama bu kitapta chuck okuyucuyu daha iLk başta sarsıyor.. ve iLeride ki böLümlerde daha sıkı oLayLarın geçeceği sinyaLini veriyor.. şu an eLimde tuttuğum kitap diğer kitapLar gibi masum bir kitap değiL.. bu kitap sarsıcı, öLdürücü, sevimsiz.. size tavsiyem chuck'ın choke adLı kitabında ki tavsiye iLe aynı oLacak.. eğer tv'de sizi daha çok eğLendirecek bir program varsa onu izLeyin.. eğer bu düşünce kafanızda mevcutsa chuck paLahniuk'u okumayın.. çünkü o size göre bir yazar değiLdir.. bu kitap sizi eğLendirmeyecek, kara kara düşünmenize sebebiyet verecek..

kitaptan bir aLıntı;

--spoiler--
antik yunan kültürLeri uzmanLarı, o dönemde yaşamış insanLarın fikirLerini kendiLerine ait saymadıkLarını söyLüyorLar.. antik yunanLıLar akıLLarına bir fikir geLdiğinde, bir tanrı veya tanrıça'nın kendiLerine bir emir verdiğini sanıyorLardı.. apoLLon onLara cesur oLmaLarını söyLüyordu, athena ise aşık oLmaLarını söyLüyordu..

günümüz insanLarı ise ekşi kremaLı patates cipsi rekLamını duyar duymaz, satın aLmak için hemen sokağa fırLıyorLar ama buna özgür irade diyorLar artık..

antik yunanLıLar en azından dürüstLermiş..
--spoiler--