bugün

facebook

bir zamanlar kullandığım son 1,5 yıldır iyice suyunun çıktığını fark edip kullanmayı sonlandırdığım sosyal paylaşım sitesidir.*
sosyal paylaşım sitesi olarak adlandırıldığı için durmaksızın durum güncellemesi yaparak her dakikasını arkadaşlarıyla paylaşan insanlar var bu sitede.
events * sayesinde yeni aç kurtlara yem bulunan cinste özelliği de var. listeye bakıyorlar güzel kız geliyor mu diye, öyleyse ahan da attending diyorlar.
durmadan ilişki güncellemeleri var. en öldüreni de bu zaten. vay arkadaş ne kaşarsın, erkek kaşarısın denilesi cinste işte.
manyak mısınız lan bi ilişkiniz var bi yok, ha sonra bakıyoruz evlenip dul kalmışsınız hatta. *
daha 14-15 yaşındaki ergenliğe adım atan gençler ''dul'' yapıyor ilişki durumunu ahaha.

kullandığım dönem içersinde sorun yaşamadım bu siteyle alakalı. arkadaşlarımla paylaşımlarım her zamanki gibiydi çünkü. konuşuyorduk, görüşüyorduk ve eğleniyorduk çoğu zaman.
bir gün yakın arkadaşımla konuşurken, konuşma srasında aldığım bir yanıt sayesinde facebook'dan daha bi nefret ettim. olay tam da şu idi:

- aa biz X'le ayrıldık bilmiyor musun ? aay doğru ya facebook hesabın yoktu senin.

bu nedir yaa ? hani yakın arkadaştık ? facebook'da bir kere bile görmediğin insanlar bu durumu sırf facebook kullanıyor diye biliyorken; ben senin yakın arkadaşın olarak bunu facebook kullanmıyorum diye bilmiyorum. öyle mi ?
insanı tamamen arkadaşlarından koparan bir sitedir bu. tamamiyle bütün paylaşımı ve samimiyeti bitiren.
ne kadar çok yorum yapıp likelarsan durumları veyahut fotoğrafları vs. o kadar çok yakınsın X için artık.
arkadaş edinmek bu sayede artık çok kolay. ekle gitsin. *
özel hayatını insan gizli tutmaya çalışmıyor. hatta ne kadar çok özel hayatını açarsa o kadar ilgi görüyor. *
vay be. nesin sen öyle facebook ? *
sonuç olarak, tamamiyle insan ilişkilerini yok etmeye yönelik oluşturulmuş/oluşturulmadıysa bile artık o yönde etkisi olan bir sosyal paylaşım sitesidir bu, evet.
güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026