bugün

little children

kitabını okumadım filmini de hakkında araştırma yapmadan izledim.. çat diye denk geldi aa kate wınslıt dedim izlemeye başladım.. bizdeki meşhur masumiyet barda gemide ve niceleri gibi yapılmaya çalışılan "iç darartıcı , daraltırken hayatın öteki yüzünü göstermeceli" filmlerden daha çok içim daraldı onu bi baştan söliyim..

çünkü masumiyetteki hayat bana uzak , o adamların yaşadıklarının başıma gelmeyeceği de aşikar * ( büyük ihtimalle).. fakat bu sarah , yeri gelince çocuğuna bile ayakbağı diye bakabilen kadın profiliyle çok tanıdık bana..

brad karısının dominantlığı ve parası altında ezilmiş esasında çoğu erkek gibi , ne bok yiyeceğini bilmeyen birazcık daha özen ve ilgi arama telaşında yeri geldiğinde kendi eşinden çok daha azına bile razı olan tipik bi adam..

bu film çok kritik bi mevzuuyu da içeriyo.. bi pedofiliyi şirin ya da umutsuz gösteriyo derken , parka bakarak otuzbir çekme sahnesiyle "evet bunlar cidden hasta ve kapatılmaları gerekiyo" dedirtiyo.. aslında pedofili mevzuu beni rahatsız etti.. yani o havuz başındaki hatunlar sanki adama boşyere kızıyolarmış gibi bi izlenim aldım.. benim çocuğum parkta pedofili olduğun bildiğim bi adamla rastgelse , adamı ben de polis çağırttırıp içeri attırmaya uğraşırdım.. bu işler böyle..

evet pedofili olmak da başlı başına bi sıkıntı ve aynen şizofreni gibi ne biliyim parkinson gibi insanın elinde olan bi durum değil.. ama maalesef ellerinde olmaması onların hasta ve topluma zararlı olduğu gerçeğini değiştirmiyo.. gene aynı yere çıktık hayat adaletsiz..

ronnie'ye büyük ihtimalle ronniede kendini gördüğü ve ürperdiği için aşırı tepki gösteren brad'in öfkeye eğilimli arkadaşı en az ronnie kadar hastalıklı.. şahsım adına polislerden tiksinen biri olarak , adamın polis olması benim polislerin bok olduğuyla ilgili düşüncemi haklı çıkarttı o yüzden mutlu oldum itiraf ediyim..

kitaptaki madame bovary göndermesi ve tipik banliyö hatunuyla "yoldan çıkmış orospu" tartışması biraz yüzeyseldi..

brad ve sarahın çok tanıdık gelmeleri yani aslında orta üst sınıfın kendi içindeki kısırdöngüleri kopuklukları amatör ruhu kaybetmeleri ve yırtmış orta sınıf ailesindeki içten içe , bunca ev bunca araba bunca kariyer bizi mutlu etmiyo amk hissiyatı güzel yansıtılmış.. onun dışında filmi maalesef çok beğenmedim..

fakat şu gerçek bi kere daha yüzüme sert sert vurdu.. kariyer uğruna eşine ilgi göstermezsen , o da seni ilgi gösteren kadına tercih eder.. bu kadar basit..