bugün
- şişman olmak istemeyenlere tavsiyeler6
- düğünde yemek yiyen davetliden para isteyen damat5
- backrooms3
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması10
- kitap okuma alışkanlığı4
- bir kadın tarafından hükmedilmeyi istemek4
- yarından sonraki güne ne denir3
- bir güneşe bir de sana bakamam3
- barda yanınıza oturan aslında seri katil olan adam2
- sözlük yazarlarının goodreads sayfaları2
- kadınların bakir erkek istemesi3
- çok kitap okuyanı eleştirmek3
- g i l d e d l i l y10
- çerçeve yasa31
- mutlu olmak2
- casperlar daltonlar redkitler şirinler6
- birazdan yer yerinden oynayacak10
- anın görüntüsü14
- ölümlülük iksiri2
- fazladan ölümsüzlük iksiri olan var mı4
- türbede dua etmenin şirk olması13
- bakire kız arayan hanzo2
- flört algoritması3
- yalnız ölmek2
- azrail gelse ona ne derdiniz13
- 12 ağustos 2026 güneş tutulması9
- nasıl bir kadın3
- dağ evi4
- sokakta öpüşmek7
- akp'li vekilin abdullah öcalan'a teşekkür etmesi2
- yurt dışı çıkış harcı8
- özgür özel15
- engelleyen insan kibri6
- geldimgittim6
- ben bir ceviz agacıyım6
- sözlük kızı ile kavga etmek13
- sürekli kendini öven insan6
- beyazconverse6
- stingy2
- apocular2
- monica bellucci'ye aşık olmak3
- sözlükte kavga edilen kızın true çıkması7
- akıl verme vereceksen huzur ver6
- gençler çalışmadan para kazanmak istiyor6
- hayattan keyif almak2
- mashle3
- hiçbir servet zamanı satın alamaz20
- dilan4
- mezarlıkta ağlayan kızın asıl amacı5
- 18 ağustos 2026 fenerbahçe lyon maçı10
georges politzer. militan. düşün insanı.
1.muazzam savaşı sonrasında başlayan eylem-teori yolculuğu, naziler tarafından kurşuna dizildiği ana kadar, kurşunlar yüreğini dağladığı ana kadar cesaret ve kararlılkla sürmüştür.
anısı mücadele insanlarına armağandır.
parti içinde, yakaladığı her fırsatta eylemi teoriye bağlayan konuşmalar, nutuklar, dersler vermiştir. bu değerli notlar derlenmiş ölümünden sonra ki yıllarda yayınlanmıştır.
yalnız şuna eminim ki, politzer yaşadığı dönemin zor koşullarında, biraz da vulgarize ederek yaptığı konuşmaların, notların otuz yıl sonra aynıyla sosyalist çevrelerce baş ucu kaynağı yapıldığını görseydi, tebessüm ederdi sanıyorum.
yaşadığım için biliyorum. teori öyle cümleler arasına sığacak, basit uğraşı değildir. bir çok kişi, özellikle literatürün öznelliğinin farkında olmayarak, okuduklarının her halükarda uygulanabilir nitelikte olduğuna inanmış, böylece özgün, ülkeyi kucaklayan pratik çözümler geliştirilememiştir. tip genel başkanı rahmetli mehmet ali aybarın, bize göre sosyalizm arayışı, bu tarz aceleci ve sığ görüşlerin kurbanı olmuştur.
1.muazzam savaşı sonrasında başlayan eylem-teori yolculuğu, naziler tarafından kurşuna dizildiği ana kadar, kurşunlar yüreğini dağladığı ana kadar cesaret ve kararlılkla sürmüştür.
anısı mücadele insanlarına armağandır.
parti içinde, yakaladığı her fırsatta eylemi teoriye bağlayan konuşmalar, nutuklar, dersler vermiştir. bu değerli notlar derlenmiş ölümünden sonra ki yıllarda yayınlanmıştır.
yalnız şuna eminim ki, politzer yaşadığı dönemin zor koşullarında, biraz da vulgarize ederek yaptığı konuşmaların, notların otuz yıl sonra aynıyla sosyalist çevrelerce baş ucu kaynağı yapıldığını görseydi, tebessüm ederdi sanıyorum.
yaşadığım için biliyorum. teori öyle cümleler arasına sığacak, basit uğraşı değildir. bir çok kişi, özellikle literatürün öznelliğinin farkında olmayarak, okuduklarının her halükarda uygulanabilir nitelikte olduğuna inanmış, böylece özgün, ülkeyi kucaklayan pratik çözümler geliştirilememiştir. tip genel başkanı rahmetli mehmet ali aybarın, bize göre sosyalizm arayışı, bu tarz aceleci ve sığ görüşlerin kurbanı olmuştur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar