bugün

tobb ekonomi ve teknoloji üniversitesi

bugünlerde ve muhtemelen gecelek yıllarda da; yolu ankara'ya düşenler, eğer otobüsle seyahat edip de aştide bir gündüz vakti otobüsten inerseniz; geldiğiniz yolun sağ tarafına baktığınızda, bir gökdelen görürsünüz. işte o gökdelen ile geldiğiniz yol arasında boş bir arazi vardır. ve tobbetu'nun yalanlar silsilesi ile artık o araziye yurt yapılacağına inanmamaktadır öğrenciler.
şimdi ben, içinde olup da beğenenlere yapmayın etmeyin desem de, artık böyle bir uğraşa bile inanmamaktayım. onu da açık açık izah edeyim:
geçenlerde bu okulda bir protesto olayı oldu. 2005 girişliyim, protestoyu da başlatan 2005 girişli. ama okul ilginç bir şekilde kenetlendi ve neredeyse tamamına yakını protestoya katılarak, ilk defa ilginç bir birlik beraberlik gösterdi öğrenciler.
bravo
ve lanet olsun cümlenize, ki o da tobbetüden geliyor halihazırda.
bir buçuk yıldır bu okuldayım, onca mevzu varken tartışılacak, onca konu varken protesto edilebilecek, siz ancak üç beş kuruş fazla çıkınca cebinizden gaza geldiniz ve yemek servisindeki özel kuruluşları protesto ettiniz. demek ki aç ayı oynamıyormuş, demek ki öncelikler böyleymiş, ne diyim, hayırlı olsun, artık her türlü tobbetu yalanını yalayıp yutacak potansiyelimizle, hepberaber bir güzel yaşarız sahte gururumuzla; hani şu bizleri sabit potansiyeli ile sömürülecek gibi gören yemek kuruluşlarına karşı tavır almamıza sebep gururumuzla...
galiba diyorum, bu okulda bikaç yüz milyona ve bir laptop'a tav olanlar olabilir, sabredin, mezun olunca kuracağım firmayı, alıcağım krediyi, satın alıcağım hepinizi, yollayıp pazarlıyacağım köle ticareti hesabı, olur mu olur.
böyle vahşi ve de etik olmayan duygulara sebep bir üniversite işte.. tobbetü