bugün

devlet bahçeli

--spoiler--
Bu maksatlı linç ve karalama kampanyasının bütün aşamalarında altında toplandıkları slogan da, ne gariptir ki "Hepimiz Ermeniyiz" sloganı olmuştur.
Bu slogan'ın duygusal bir ortamda, bireysel düzeyde bir dayanışma ifadesi olarak görülmesi belki mümkündür.

Ancak, bu sloganın Türkiye'nin kabuk değiştirdiğinin göstergesi olduğunu söyleyen çevreler için bunun ne anlam taşıdığını herkes kendi vicdanında takdir edecektir.

Türkiye, 1984 yılından bu yana PKK terörü ile mücadelede büyük acılar çekmiş ve sayısız şehitler vermiştir.

Şehit cenazelerinde ve taziyelerinde Türk milletinin mensubu olarak hiç görülmeyen bu çevrelerin, şimdi mağdurun etnik mensubiyeti üzerinden slogan geliştirmeleri, izaha muhtaç bir garabettir.
--spoiler--

Bu açıklama ırkçılık değil midir? "Hepimiz Ermeniyiz" diye bir slogan olmadığını geçtim (bahsedilen slogan Hepimiz Hrant Dink'iz), olsa bile ben Türk olmama rağmen bu ırkçılığın sonucunda işlenen bu cinayetten sonra da ırkçılığın ne kadar çirkin birşey olduğunu ve hepimizin aynı çatı altında aynı seviyede vatandaş olduğumuzu vurgulamak için "Bende Ermeniyim" derim!

Çarpık açıklamalar, ve karalamalar ile faşizmin allah.ını yapan bu şahsiyeti lütfen korumayın, biraz daha eleştirel bakabilin!

Kaldı ki hemen bu açıklamanın ardından PKK terörü ile ilgili bir cümle geliyor! Şehit cenazelerinde bu görülmeyen çevreler deniyor! Gayet milliyetçi bir tutuma sahip olabilen Ermeniler (bkz: Hrant Dink), bu şehit olma durumu karşısında acaba karşıdan gülüyorlar mıdır, yoksa aynı düzlemde bir vatandaşları öldüğü için üzülüyorlar mıdır? Bence ikincisi..

PKK terörü ve şehitlik duyguları ile insanların ince noktalarından Ermeni.leri karalama kampanyasını bu kadar açıktan yapabilen bir yazı herhalde olamazdı..

Kaldı ki bu sloganı söyleyenleri %60-%70'i ermeniden çok türk (veya kürt farketmez) vatandaşlardır.. istanbul'un yarısını sokaklara döken de bu birlik beraberliğin bozulma amaçlarına karşı tepkidir! Milliyetçilik kavramının Faşizm yada maşizm kavramları ile karıştırılmış ve bu şekilde hayatımıza enjekte edilmeye çalışmalarına bir tepkidir!

Buraya yazan yazarları da belli bir seviyede aydın olarak kabul ediyor, bu çerçevede olayları daha ince detaylara bakarak değerlendirmelerini diliyorum! Lütfen basit galiyana gelmelere kapılmayın, milliyetçi olalım derken faşist nefret duyguları püskürtmeyelim.. böyle bir ortamın en son kurbanı hrant dink 'dir. başka hrant dink'ler kaybetmeyelim!