bugün

sabri sarıoğlu

galatasaray'da gectigimiz gunlerde ispanya'nin atletico madrid takimina transfer olan arda turan'dan sonra takimda bosalan kaptanlik icin ismi gecen isimlerden sabri sarioglu olaganustu sezon oncesi basin toplantisi gerceklestirerek yonetime versaysin etti.

takimda arda'nin ayrilisindan sonra olasi kaptanlik ismi gecen isimlerden sabri sarioglu birinci kaptanligin ayhan akman'a verilmesi uzerine yonetimi topa tuttu. "ayhan abi takima yedek kulubesinden ya da tribunden mi kaptanlik edecek diyerek" takimin yeni kaptani ayhan akman'a da buyuk bir gonderme yapti. bu yil ortasahaya yapilan felipe melo ve selcuk inan gibi flas transferlerden sonra ayhan akman'in takimda 11'de yer bulmasinin zor oldugunu ima eden sabri, teknik patron fatih terim'in secimine saygili olmayacagini ve bazen takimda on plana cikmak icin sezon icinde bazi maclarda isabetli ortalariyla hocasini utandiracagini dile getirdi.

asil amacinin takim kaptanligi olmadigini dile getiren sabri sarioglu, arda'nin takimdan ayrilmasindan sonra takimda 10 numara eksikligini dile getiren medya mensuplarina acti agzini yumdu gozunu. yillardir takimin gizli 10 numarasinin kendisi oldugunu soyleyen sabri, cebinden cikardigi bir kagit ve bir kalemle bu soylediklerini ispat etmek icin elindeki kagida birseyler karaladi. daha sonra karaladigi bu kagidi medya mensuplarina gosteren sabri "bakin buraya iki tane 5 yazdim, bu benim yillardir terletmis oldugum sari kirmizili formadaki numaram ve memleketim samsun'un plakasi. bu iki 5'in arasina bir arti isareti koyarsaniz ne olur?" diyerek medya mensuplarini sasirtan sabri, medya mensuplarindan gelecek cevabi beklemeden kendi sordugu cevabi 10 olur diyerek cevapladi. ben yillardir aslinda 10 numarayim, yillardir sesimi cikarmadim. kendimi yillarca bu arti isaretini koyarak teselli ettim. ama artik isyan ediyorum, ilkokul cocuklari gibi 5+5=10 demek istemiyorum diyerek bir gonderme de ilkokul cagindaki masum ogrencilere yapti. "madem kaptanligi vermediler, bari en azindan bosta duran su 10 numarayi ben alayim" diyerek fatih hocaya gonderme yapti. konusmasinin son bolumunde mhp genel baskani sayin devlet bahceli'ye de atifta bulunan sabri, "bakin burada iki tane 5 var. iki kere 5 10 eder. galatasaray'in yeni 10 numarasi futbol camiasina hayirli olsun" diyerek olayi oldu bittiye getirmeye calismasi medya mensuplari arasinda kisa sureli gulusmelere sebep oldu. konusmasinin ardindan soru sorulmasina izin vermeyen sabri baska tartismalara neden olarak, bu konunun ortbas edilmesini istemediginden soru istemedigini ek not olarak acikladi.

bakalim ilerleyen gunler nelere kadir olacak. arda'nin takimdan ayrilmasindan sonra bircok sorunla bas basa kalan yonetim takimda isyancilarin basini ceken sabri sarioglu'nu ikinci kaptanlikla susturmusa benzemiyor.

basin toplantisinin ardindan memleketi samsun'dan getirdigi meshur samsun pidesi ve simidiyle basin mensuplarinin gonlunu almayi basaran sabri basin mensuplariyla birlikte ifrarini actiktan sonra cep telefonundan 2868'e bos mesaj gonderek somali'ye 5tl' lik yardimda bulundu. yaptigi bu davranislar basin mensuplari arasinda sezon oncesi tribune oynamak olarak adlandirildi ve bunlari ilk 11'de formayi garantilemek icin yaptigi basin mensuplari arasinda fisildasildigi gozlendi.