bugün

evanjelizm

evanjelizm, protestanlığın aşırı bir ucudur, "dünyadaki tek din hrıstiyanlıktır gerisi kaldırılmalıdır" mottosuyla hareket eden bir oluşumdur.

evanjelistlerin bu noktada böyle duygulara sahip olabileceğini kabul ediyorum ancak evanjelizmin dünya üzerindeki etkisinin bu kadar din endeksli olduğuna inanmıyorum.
zira din her zaman alet edilmiş yalnızca kitleler din ekseninde hareket etmişlerdir. peki ya baştakiler ve asıl çıkar sahipleri?

yani bana birilerinin çıkıp da "abd orta-doğuya geliyor çünkü amacı hrıstiyanlığı yaymak, kutsal topraklar hede hödö" dediği vakit elimde olmadan komik buluyorum. yahu adamlar su içer gibi petrolü emiyor, olay paradan ibaret bunu anlamak bu kadar mı zor. kim takar diğer dinleri.
kısacası ayar amaçlı konuşmadığımı ve yalnızca "evanjelizmin yüksek kademesinin amacı dini değil ekonomiktir" noktasına gelmeye çalıştığımı belirtmek isterim.

ki bu dünya tarihinde 15. yy ortalarında başlayan burjuvazinin güçlenmesi ve paranın öneminin artmasından bu yana böyledir. fransız ihtilali halk kitlelerine özgürlük için değil burjuvaziye merkezi otoriteye karşı hukuk-hak sağlamak için yapılmıştır. ikinci dünya savaşında yahudilerin öldürülmesinin sebebi alman ekonomisinin millileştirilmesidir. ve daha bir çoğu...
güncel Önemli Başlıklar