bugün

parasızlıktan dolayı yapılamayanlar

Eski romada köleler gerekli parayı verdikleri takdirde "özgür" olurlarmış. Eski romada ki gibi olmasa da günümüzde de kölelik sistemi devam etmekte. Biraz makyaj, biraz cicili bicili sözlerle şirin bir kalıba sokulmuş çağa ayak uydurmuş, modernleşmiştir kölelik.

Eskiden karın tokluğuna yapılan kölelik, şimdi üç kuruş para için yapılıyor. Sabahtan akşama kadar bir beton yığının içinde hapsoluyoruz çoğumuz,"beyaz yakalı" köle olarak takıyoruz, medeniyetin tasması olan kravatlarımızı. Eskinin sahipleri günümüzün amirleri onların emrinde ne derlerse yapıyoruz mesai saatleri adı altında ki "kölelik saatlerinde"

işte bu nedenle şunu yapardım yeterli param olsaydı eğer,

özgürlüğümü satın alırdım, düzen denilen her saniye bizi düzen bu sistemin elinden. Sonra da özgürce yol almak isterdim engin denizlerde, sonsuz dağlarda, ucsuz bucaksız çöllerde. SEvdiğim insanlarla bir göl kenarında, yemyeşil bir alanda, ağaçtan yapılmış oymalı evimde, rüzgarın sesini dinleyerek yaşardım. Geceleri gökyüzüne bakar, ay ışığına gülümserdim..gökte ki en uzak yıldızla atardı kalbim, özgürlüğün verdiği o derin huzurla birlikte.