bugün
- sözlük yazarlarının gerçek adları27
- arkadaşlar bakar mısınız16
- doktor kadın çöpçü erkek evliliği8
- ktç'nin küçükken sarışın yeşil gözlü olması11
- mazotun litresi 101 lira34
- benim dedem çok fakirmiş diyen olmaması9
- en iyi bisküvi5
- hasan atilla uğur5
- kahvaltıda sevgilinizden nasıl çay istersiniz10
- kıbrıs barış harekatını ecevit'e mal etmek19
- ekonomi iyiken de akpye oy vermeyenler25
- domates çorbanıza size sormadan kaşar atılması7
- apoya statü verilen dönem5
- apoya af çıkartılması3
- sözlüğün en anonim yazarı5
- yakışıklı fakir erkek vs tipsiz zengin erkek3
- yazarların fobileri18
- g i l d e d l i l y27
- sözlükte her gün bir yazarı şımartıyoruz45
- sözlük yazarlarının kudurtan kombinleri16
- terminator gerçek mi oluyor9
- 38 yaşında olup 20 liklere çıtır gözüyle bakmak14
- orman yangınlarını akp çıkarıyor zannetmek5
- mühendis erkek subay kadın evliliği5
- erkekler açılsın5
- claudian clouds13
- 17 eylül 2026 beşiktaş marsilya maçı7
- erkek parfümü kullanan kadın7
- tai lung7
- kahvaltıda kaç zeytin yersiniz7
- sözlükteki kaliteli yazarlar41
- kendinden büyük kadınla evlenmek7
- ioçk'nin damak zevki4
- avrupa'nın en ucuz akaryakıt fiyatları34
- sözlükten hatun kaldırmak3
- bacağımın çok ağrıması2
- sözlüğün sarması3
- sıkıldım11
- eve gelen misafirin git sinyallerini okuyamaması7
- yaşlılığı kabullenemeyen insan5
- şeriatçı vs pkklı2
- mühendis erkek hemşire kadın evliliği4
- rüyada inception filmini görmek2
- heybeliada ruhban okulu2
- aç değilim ya senin tabağından atıştırırım3
- sözlük yazarlarının bitki çayları3
- parcalandim toparlanamiyorum35
- yürüyen merdivende sol tarafta duran kişi5
- lümpen sosyalizm ve slogan milliyetçiliği3
- chpli biriyle siyaset tartışmak8
almanya'da boşnak'ın biri ile barda savaş geyikleri düzerken alakasız bir anda protez bir göz göstermişti. "ne alaka?" demiştim.
meğerse vukovar'da hemen yanıbaşında vurulan arnavut asıllı ama avusturya vatandaşı olan bir kesin nişancının protezi imiş *. boşnak abimiz etrafının chetnikler tarafından sarıldığını farketmiş ve bildiği tüm duaları okumaya başlamış.
bu esnada hırvat seçkin birliği, çetnikler'in üzerine ölüm kusmuş.
çetnikler geri çekilince hırvatlar gelmiş ama o yerinden kalkamamış protezi suratının 5 santim ötesine koymuş. yüzünü gözünü kana bulamış ve beklemiş. hırvatlar gelince önce bir şaşırmışlar ama sonrasında zalimce kahkahalar atmışlar ve onun da fotoğrafını çekmişler. abi korkudan şafağa kadar yerinden kıpırdayamamış. 2 kilometre ötedeki birleşmiş milletler'in kahraman(!) askerlerine ulaşınca srebrenizsa'daki ailesini aramak istemiş ama güvenlik gerekçesiyle izin verilmemiş. iki gün sonra insafa gelen komutan bir telefon hakkı vermiş. doktor mukhtar'a uydu telefonu ile ulaşmasına izin vermiş ve kendini şanslı sanan abimiz o anda öğrenmiş ki 7 yaşındaki kızı nermin'i sırplar'ın gelmiş geçmiş en korkunç keskin nişancısı grodak, srebrenitsa'da hayattan koparmış.
srebrenitsa'yı duyunca aklıma o kısmi felç geçirmiş adam gelir hep. kızının öldüğünü duyunca felç geçirmiş ve bir daha düzelememiş. aksanlı almancası ile dediklerini asla unutmadım. "allah" demişti. "benden kızımı aldı. ama benim canımı bağışadı. sorabilseydim sorardım neden onu aldığını. ama kendime her gün soruyorum neden bu gözü hep yanımda taşıyorum. acaba grodak beni de bulur mu?"
bir zamanlar bir yugoslavya varmış halkların dostluk içinde yaşadıkları...
(büdüt vukovar: doğu slovenya)
meğerse vukovar'da hemen yanıbaşında vurulan arnavut asıllı ama avusturya vatandaşı olan bir kesin nişancının protezi imiş *. boşnak abimiz etrafının chetnikler tarafından sarıldığını farketmiş ve bildiği tüm duaları okumaya başlamış.
bu esnada hırvat seçkin birliği, çetnikler'in üzerine ölüm kusmuş.
çetnikler geri çekilince hırvatlar gelmiş ama o yerinden kalkamamış protezi suratının 5 santim ötesine koymuş. yüzünü gözünü kana bulamış ve beklemiş. hırvatlar gelince önce bir şaşırmışlar ama sonrasında zalimce kahkahalar atmışlar ve onun da fotoğrafını çekmişler. abi korkudan şafağa kadar yerinden kıpırdayamamış. 2 kilometre ötedeki birleşmiş milletler'in kahraman(!) askerlerine ulaşınca srebrenizsa'daki ailesini aramak istemiş ama güvenlik gerekçesiyle izin verilmemiş. iki gün sonra insafa gelen komutan bir telefon hakkı vermiş. doktor mukhtar'a uydu telefonu ile ulaşmasına izin vermiş ve kendini şanslı sanan abimiz o anda öğrenmiş ki 7 yaşındaki kızı nermin'i sırplar'ın gelmiş geçmiş en korkunç keskin nişancısı grodak, srebrenitsa'da hayattan koparmış.
srebrenitsa'yı duyunca aklıma o kısmi felç geçirmiş adam gelir hep. kızının öldüğünü duyunca felç geçirmiş ve bir daha düzelememiş. aksanlı almancası ile dediklerini asla unutmadım. "allah" demişti. "benden kızımı aldı. ama benim canımı bağışadı. sorabilseydim sorardım neden onu aldığını. ama kendime her gün soruyorum neden bu gözü hep yanımda taşıyorum. acaba grodak beni de bulur mu?"
bir zamanlar bir yugoslavya varmış halkların dostluk içinde yaşadıkları...
(büdüt vukovar: doğu slovenya)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar