bugün

sözlük yazarlarının tespitleri

Kapitalizmin insanlar üzerindeki etkisinden dem vuracağım sözlük.

biliyorsunuz bu sistem insanların sınırsız ihtiyarçlarından ve hırsından ortaya çıkmıştır.
yani her şeyin daha iyisini isteme, tatmin olmama, elindeki ile yetinmeme hep fazlasını isteme.

zaten sadece alış veriş ve tüketim alışkanlığımıza bakarsak çoğumuzun bu şekilde alışkanlıkları olduğu net olarak ortadır.

tabi bu alışkanlıklar bir süre sonra alışkanlık değil bir davranış biçimi sonrada hayat felsefesi ve karakter yada kişilik özelliklerine kadar etki etmektedir.

kısaca sözlük insanlarımız çok tatminsiz. mutsuz, sürekli şikayet ve sürekli kusurlar üzerine yönelmekteyiz maalesef.
kimse elindekilerle yetinmiyor.

bu durum maalesef insan ilişkilerimizde ve özel hayatlarımızda da böyle. birini sevsek bile, arkadaşlarımızda sevmesini, herkesin gıpta etmesini yada onaylamasını istiyoruz. karşımızdakini sevmemiz yada onun sevmesi yeterli gelmemeye başlıyor,
sevgi ve güven yeterli gelmemeye başlıyor hatta karşımızdaki insanın güvenine ihanet ederek daha iyisi daha da uygunu için sonu gelmeyen bir açlıkla elimizdeki güzellikleri tersliyoruz.

mutlu olmalıyız sözlük, hatta mutlu olmak için bir neden yada büyük bir neden olmamalı, mutlu olmak bir başarı yada neden dayanmamalı ve/veya bir başarı yada aşamayı beklememeliyiz.

elimizdeki her şeyin ve herkesin değerini bilmeliyiz sözlük.

şükretmeliyiz bence.

çünkü mutsuz olmak için zaten çok neden var. elimizde olmayan, olmayacak yada değiştiremeyeceğimiz sonuçlardan dolayı mutsuz olmamalıyız.

edit: buyrun kanıtı:
http://www.haberturk.com/...saretlendirip-ayiriyor-mu