bugün

nefret söylemi

nefret söylemi yasaklanacaksa sözlükte, bunun bu gayet insani azmin, önce müslümanlarca suistimal edilmesinin önüne geçmek lazım. default olarak mazlum doğan müslümanların bu mazlumluklarının reklamı üzerinden kendi dinlerinin vahşi emperyalist algısını yayma hislerinin önüne geçilmesi lazım. bu yapıldıktan sonra da kuran isimli kitabın yasaklanması lazım. en azından sözlükte kuranı yücelten her entrynin nefret söylemi kapsamında engelenmesi lazım.

--spoiler--
araf 179: andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. işte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. işte bunlar gafillerin ta kendileridir.
--spoiler--

ve benzeri bir sürü ayette inanmayanlara hakaretler edilmiş ve tez elden acı çekmeden öldürülmeleri emredilmiştir. kuranın varlığının ve yüceltilmesinin engellenmediği hiç bir yerde "nefret söylemini engellyeceğiz" denilemez. çünkü işe yaramaz.

kuran ve yüceltilmesi engellenmez ise; ancak ve ancak seviyesiz müslüman dincisinin algısına yönelik bir elimine yöntemi olarak bayağılaştırılıp, suistimal edilerek kullanılır. oda insani değil, islami barbarlığa hizmet olur.