bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum25
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin8
- gece yarısı çalan telefon7
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- uysaljakoben21
- eski dizileri izlemek3
- gammaz olmuşum13
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir4
- aquila bicipite8
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- kel erkek3
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- minyon kadın siniri5
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- ekşi sözlükte 2 yıldır çaylak olmak2
- denize sıfır bir ev sahibi olmak2
- reha muhtar25
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- ayı saldırınca yapılması gerekenler10
- death2
- rusya'dan nükleer silah tehdidi2
- kemal kılıçdaroğlu35
- toplu taşımaya binen kızın asıl amacı4
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- gecenin şarkısı4
- bizim delilere bakayım4
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- elit olmak için gerekenler13
- benim başaklarımı görmek ister misiniz3
- ses yakışıklılığı2
- gençler iş beğenmiyor3
- pazarda su satmak2
- ona bir cümle bırak4
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- gazlamak2
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- yemek yemek mi güzel giyinmek mi5
- sevgiliyle kavga etmek2
- semum3
- vajina peşinde yitip giden hayatlar3
- 1 litrelik cam şişe kola3
- doğu perinçek vs kemal kılıçdaroğlu2
- 20'li yaşlarınızın başları nasıl geçti6
- yeni yıkanmış kezo kokusu6
- gocu26
- şato3
Süper kahramanların gündelik hayatlarında yaşayabileceği sıkıntılar üzerine kafa yordunuz mu hiç? Ben olur olmaz her şeye kafa yormakta bir sakınca görmediğim tarihlerde bu meseleye de ilgi göstermiştim. Hatırlayanınız çıkabilir; bütün gün daracık bir taytın içinde oradan oraya uçup durmanın zorlukları olabileceğinden sözetmiştim daha önce bu köşede. Aklıma gelen her şeyi buraya yazmadığım için bu kadarıyla iktifa etmiştim. Süperman'in gündelik sıkıntılarına dair başka ihtimaller üzerinde de uzun uzun durmuştum oysa. Mesela yağmurlu havalarda kostümü su geçiriyor muydu? Mesela şimşekler çaktığında kendine özgü bir süper savunma sistemi var mıydı, yoksa o da bir saçak altı mı arıyordu acilen? Canı dondurma istediğinde en yakın dondurmacıya bir pike yapması yeterliydi elbet ama; acaba yediği dondurmanın parasını veriyor muydu, yoksa o da dondurmayı beleşe getirmek için posta koyup orantısız güç mü (En baba dondurmacının gücü en fazla ne kadar olabilir ki!) kullanıyordu? Mesela kendisine en yakın canlı türü olan kuşlar âleminde kendisine yakın hissettiğini bir kuş türü var mıydı? Hızla uçarken saçının hiç bozulmamasını neye borçluydu; jöle mi sürüyordu saçlarına, yoksa tutkal mı? Ve artık saç tarama biçiminde küçük de olsa bir değişiklik düşünüyor muydu (Mirelle Mathieu bile saçında küçük değişiklikler yaptı)?
Süperman ile ilgili meraklarımı yazarak en az altı-yedi köşe daha doldurabilirim, ama keseyim burada. Çünkü kendimi kaptırınca yazacağım asıl konuyu unutuyorum. Senelerdir bekleyen konular var böyle. Aralarında güncelliğini kaybedenler de oldu. Bu defa buna izin vermemekte kararlıyım! Peki nedir konumuz? Çizgi roman okumayı sevenler haberdardır mutlaka: Süperman Amerikan vatandaşlığından çıkmaya karar vermiş! "Adam Krypton'lu değil mi, ne zaman Amerikan vatandaşı olmuş?" diye soranlara yaptığım minicik araştırmanın sonucunu aktarayım: Meğer Amerika ile fazla özdeşleştiği için 1974 yılında bir hikâyede kendisini vatandaşlığa alıvermişler. Amerikan derin devletinin ya da Henry Kissenger'ın bu operasyonla bir ilgisi var mı, bunu henüz öğrenemedim. Oliver Stone'un Süperman filmi yapmasını bekleyeceğiz demek ki bu konunun açıklığa kavuşması için!
Her neyse... Süperman Amerikan vatandaşlığından ayrılmaya karar vermiş, çünkü çeşitli kurtarma ve destek faaliyetleri için gittiği ülkelerde yaptığı her şeyi Amerika adına yaptığı şeklinde bir imaj oluşuyormuş. O da imajını kurtarmak için milyonlarca dolar verip bir reklamcıyla anlaşmak yerine doğrudan Amerikan vatandaşlığından ayrılmayı uygun görmüş (Demek para harcama konusunda pek uçmuyor). iran'daki rejim karşıtı göstericilere destek vermek için bu ülkeye gittiğinde, iranlı yetkililer kendisini bir Amerikan kahramanı olarak nitelemiş (Malum Amerikan kahramanları hep havadan gelir, yere inince pek numaraları kalmaz) ve ülkelerine girişini de savaş sebebi saymışlar. Bunun üzerine Süperman sözünü ettiğim ayrılık kararını almış. Hadise Action Comics'in 900. sayısında yaşanmış ve taytlı kahramanın sadık okurları büyük hayal kırıklığı yaşamışlar. Aralarında birlik olup seslerini duyurmak ve hadisenin bu şekilde gelişmesinden hiç de hoşnut olmadıklarını haykırmak istiyorlarmış. Kahraman mahraman, adamın günün 24 saati ortalıkta taytla uçuşmasından zerre kadar huylanmadılar oysa yıllardır, Amerikalı aklı işte!
"iyi ama bütün bu saçmalıklardan bize ne?" mi dediniz... Mütemadiyen küreselleşmekte olan bir dünyanın hepten dışına mı düşmek istiyorsunuz yahu!
gökhan özcan
Süperman ile ilgili meraklarımı yazarak en az altı-yedi köşe daha doldurabilirim, ama keseyim burada. Çünkü kendimi kaptırınca yazacağım asıl konuyu unutuyorum. Senelerdir bekleyen konular var böyle. Aralarında güncelliğini kaybedenler de oldu. Bu defa buna izin vermemekte kararlıyım! Peki nedir konumuz? Çizgi roman okumayı sevenler haberdardır mutlaka: Süperman Amerikan vatandaşlığından çıkmaya karar vermiş! "Adam Krypton'lu değil mi, ne zaman Amerikan vatandaşı olmuş?" diye soranlara yaptığım minicik araştırmanın sonucunu aktarayım: Meğer Amerika ile fazla özdeşleştiği için 1974 yılında bir hikâyede kendisini vatandaşlığa alıvermişler. Amerikan derin devletinin ya da Henry Kissenger'ın bu operasyonla bir ilgisi var mı, bunu henüz öğrenemedim. Oliver Stone'un Süperman filmi yapmasını bekleyeceğiz demek ki bu konunun açıklığa kavuşması için!
Her neyse... Süperman Amerikan vatandaşlığından ayrılmaya karar vermiş, çünkü çeşitli kurtarma ve destek faaliyetleri için gittiği ülkelerde yaptığı her şeyi Amerika adına yaptığı şeklinde bir imaj oluşuyormuş. O da imajını kurtarmak için milyonlarca dolar verip bir reklamcıyla anlaşmak yerine doğrudan Amerikan vatandaşlığından ayrılmayı uygun görmüş (Demek para harcama konusunda pek uçmuyor). iran'daki rejim karşıtı göstericilere destek vermek için bu ülkeye gittiğinde, iranlı yetkililer kendisini bir Amerikan kahramanı olarak nitelemiş (Malum Amerikan kahramanları hep havadan gelir, yere inince pek numaraları kalmaz) ve ülkelerine girişini de savaş sebebi saymışlar. Bunun üzerine Süperman sözünü ettiğim ayrılık kararını almış. Hadise Action Comics'in 900. sayısında yaşanmış ve taytlı kahramanın sadık okurları büyük hayal kırıklığı yaşamışlar. Aralarında birlik olup seslerini duyurmak ve hadisenin bu şekilde gelişmesinden hiç de hoşnut olmadıklarını haykırmak istiyorlarmış. Kahraman mahraman, adamın günün 24 saati ortalıkta taytla uçuşmasından zerre kadar huylanmadılar oysa yıllardır, Amerikalı aklı işte!
"iyi ama bütün bu saçmalıklardan bize ne?" mi dediniz... Mütemadiyen küreselleşmekte olan bir dünyanın hepten dışına mı düşmek istiyorsunuz yahu!
gökhan özcan
güncel Önemli Başlıklar