bugün

scream 4

2 saat önce movieplex'te izlediğim, efsane scream serisinin dördüncü bölümü.

öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki serinin eski bölümlerindeki kalite korunmuş, hatta çıta yükseltilmiş. genellikle insanlar, serinin ilk filmden itibaren boka sardığını söyler ama bence bu sadece insanların kendini diğer bölümlerin boktan olacağına şartlamasından kaynaklanıyor. scream 4 (veya diğer adıyla scre4m) gayet kaliteli, kendini izleten ve kesinlikle iyi hazırlanmış bir filmdi, bundan dolayı da wes craven'ı ve kevin williamson'ı tebrik ediyorum.

filmin sonunda wes craven'ın film için neden "yeni nesil, yeni kurallar" sloganını seçtiğini anlıyorsunuz.. cidden scream'in eski bölümlerindeki kurallar artık geçerli değil. katil olan kişiler artık daha saldırgan, sidney'e saldırmak için artık daha başka nedenleri var ve bu kişi herkes olabilir. serinin kendi yarattığı klişelerin bozulmuş olması da bu sloganı destekleyen en büyük etkenlerden birisi.

neyse, çok uzatmadan söyleyeyim; sanırım wes craven yeni bir üçleme yaratmayı planlıyor. daha film çıkmadan scream 5 söylentilerinin yayılması, "yeni nesil, yeni kurallar" sloganının seçilmesi ve başroldeki 3 oyuncunun da yeni filmde yer alması bunu destekliyor. umarım yeni bir üçleme daha çekilir. çünkü wes craven işine gayet hakim bir yönetmen ve elindeki malzemeyi nasıl işleyebileceğini de iyi biliyor. yeni üçlemenin altından çok rahat kalkacaktır. dediğim gibi, umarım yeni üçlemeyi çeker. ghost face'i şimdiden özledim.

edit: eksilenecek o kadar entry varken neden bunu eksiledin arkadaşım, deli mi sikti afedersin? filmi beğendim ve yorumumu belirttim, o kadar.