bugün

komünizm

sevmediğim ve desteklemediğim rejim. neden?
şimdii öncelikle kapitalizm kadar hiçbi şeyden tiksinmediğimi belirteyim.

komünizmi sevmem ama dindar bir insanım.
dindar dediysem: cemaatçi ve akpli hiç değilim hatta bence dine karşı en büyük kötülüğü onlar yapıyor; dini halka karşı kullanarak halkı sömürüyorlar.

komünizm her zaman proleterya sınıfının yanında olmuştur. barışçı olmuştur. insanlar arasında her türlü ayrılığı ve ötekileştirmeyi reddetmiştir... bu açılardan çok beğenirim.. amma... komünizm'de dine zerre kadar yer yoktur.
hatta emine şenlikoğlu'nun kitabını okuduğumda -tabii yaptığım büyük hatanın farkına sonradan vardım- tam bir komünizm düşmanı olmuştum ama yıllar önceydi canım.
neyse nerde kalmıştık: hah! komünizm'in bu yönünü destekliyorum... hatta komünizm din konusunda nötr olsa idi yani dine düşmanlık beslemese idi, tamamen desteklerdim..

komünizm o kadar dine karşıdır ki adamlar: "allahsızlığı yayma kürsüsü" diye kürsü çıkarmışlar lan!
ilk duyduğumda gülmekten gözümden yaş geldi... ama gerçekten var... düşünmek gerek... kapitalizm gibi faşist bir yönetimde bile azıcık da olsa dine yer vardır... ama onu da halkı sömürmek için kendi yararlarına kullanıyorlardı... ama vardı sonuçta... komünizm ne yazık ki dine karşı nötr değilidr tamamen "tanrı" düşmanıdır...
ona bakarsanız şeriatla yönetilen tüm ülkelerde "sosyalist yaşam" vardır aslında... demişti tarih öğretmenimiz... yani komünizmin ulaşmak istediği şey: herşey ortaktır...

ama görüyoruz ki şeriat ya da dine dayalı olarak yönetilen herhangi bir ülke asla belini doğrultamıyor... bence laik yönetim en iyisidir... hiçbir din desteklenmesin! ama hiçbir dine düşman da olunmasın. eveet... bu giriyi yazdım çünkü komünizme karşı düşüncelerimi kendi kafamda netleştirmek istiyordumm.. babam tkp'li mesela, annem chp'li... ciddiyim. ben 2 arada 1 derede... neyse ya. en azından bilinç altımdaki düşüncelerimi çözdüm.

not: bu giriyi okursanız ne güzel ama okumazsanız size pek bi kazancı olmaz subjektif çünkü.. ama silincek kadar da subjektif değil... ama sizin ilginizi çekmeyecek kadar subjektif...

gidiyim ben. susmadım bi türlü.
© copyright 2005 - 2026