bugün

farklı olmak

..ki vardılar...farkında değildiler...farklı olduklarını sandılar..oysa ki etraflarındaki yükseltiler yaratılalı beri birçok sahibinin çıktığından bihaberdiler...

dünyaya artık köy deniyor bilmem farkında mısınız? sebebi ticaret ve dolaşımın rahatça yapılabilmesinden ziyade bilgiye en hızlı şekilde ulaşabilme imkanlarının giderek artmasıdır. tarihin başlangıcından beri farklı düşünce akımlarının daha da farklılaşarak günümüze kadar gelmesi, bu süreçte yaşanan sancılı dönemler üzerine kat be kat toprak örtmüş ve artık fosilleşmiş bedenlerden çıkan görüşlerin hala yeşerdiği bir toplum salt bilgi aktarımından geçer. doğru bilgi aktarımı önemlidir. bilgi bir kelimenin ortaya çıkışı, kullanım alanları olabileceği gibi yaşanmış bir olayın hayat üzerine tezahürlerinden de meydana gelebilir. neticede her tecrübe bilginin farklı yönlerini, farklı taraflardan görünümüdür. hülasa bilgi farklı bedenlerden * farklı süreçler geçirdikten sonra çıkar. bu çok doğaldır çünkü insanın hayat evresinde geçirdiği dönemleri etkileyen değişkenler farklı farklıdır.

netice itibariyle farklı düşünce şekilleri, farklı yaşam stilleri, farklı aile yapıları, farklı kültür vb süreçlerden geçen her kişinin farklı görüşlere sahip olması şaşırtıcı değildir. aslolan bu farklılıklarla bir arada bulunabilme farkına haiz olabilmektir. bunun yolu bana göre müsammahadan geçer, fikre karşı saygıdan geçer, beğenilerin farklı olacağı ihtimalinin varlığından haberdar olmaktan geçer, ortak yaşama alanları içerisinde karşı karşıya geldiğimiz kişilerle düşünebilme yetisine sahip olduğumuzu bilerek iletişim kurabilmekten geçer.

aslında sayılan birçok çözüm alternatifi sağcısı, solcusu, dindarı, ateisti, beşiktaş'lısı, fenerli'si, erkeği, kadını farketmez bir şekilde hayat içerisinde etrafındakilerle etkileşim halinde olan herkesin ortak düşünceleridir.

komik değil mi? barış olsun evet ama şöyle olsun yok öyle olmasın böyle olsun diyerek tartışabilmek. bu da insanların amaçtan ziyade araca verdikleri değerin yani maneviyattan ziyade maddiyatın biçimlendirdiği görüşlerin çarpışmasından ortaya çıkmakta. oysa ki düşününce amaç barışsa, amaca giden yolu beirlemek kavgayla, güç gösterisi ile çözülecek değil aksine bu durum daha fazla kaos ortamına yol açabilecek bir problem.

neticede farklılıklar aslında insanların zenginliğidir.
güncel Önemli Başlıklar