bugün

özbekistan dan gülen cemaatine 2 büyük darbe

Özbekistan devleti bu sefer de din propagandası yapmak,ülkede dini örgüt kurmak suçlamasıyla ülkedeki 50'ye yakın Türk şirkete baskın düzenleyerek kapattı.
Geçtiğimiz yıllarda da Özbekistan bölgede bulunan Fethullah Gülen cemaatinin açtığı okullara baskın düzenleyerek okullarda çalışan Amerikalı öğretmenlerin CiA ajanı olduğunu ve diplomat pasaportuyla ülkeye girdiklerini ortaya çıkararak 5 ABD li öğretmen ve 3 Türk öğretmeni tutuklayarak hapse atmıştı.

Okullarda dini propaganda yapılarak Özbek halkının gelenek göreneklerine, milli birliğine aykırı hareket edildiği,öğrencilere Gülen'in kasetlerinin izletildiği,çocukların ibadet etmeye zorlandığı ileri sürmüş, bu okullarda öğrencilerin Amerika'nın amaçlarına hizmet ettiğini belirtmişti.Ve ülkedeki cemaat okullarını kapatmıştı.

BBC ve Özbek haber kanallarının verdiği bilgilere göre:

Geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen operasyonda Turkuaz Global ; alışveriş merkezinin çalışanları tutuklanarak,gözaltına alındı ve mallarına el konuldu.Bu şirketin bu ülkede 5 tane sadece alışveriş mağaza zinciri olduğu biliniyor.

Özbek idareciler ülkede bir dizi Türk şirketini köktendinciliğe maddi destek vermekle suçluyor.Ve Türk şirketlerinin dini propaganda, nurculuk,Süleymancılık gibi faaliyetleri yürüttüğünü belirtiyor ve Özbek halkının yaşam şeklinin değiştirilmeye çalışıldığını ilave ediyor.

Perşembe günü devlet televizyonunda yayımlanan özel programda Türk şirketleri Özbekistanla kardeşlik ilişkilerini ve ülkedeki elverişli yatırım ortamını kötüye kullandıkları ve vergi kaçırdıkları söylendi.

Devlet televizyonuna göre Turkuaz,Güneş ve Kaynak benzeri 50 ye yakın Türk şirketi Türkiye'de faaliyetleri yasaklanan Nurculuk dinî akımının gayelerini yaymaya çalışan yayınları dağıtmak ve gizli örgüt kurmakla iştigal ettiği açıklandı.

Tutuklamaların ardından Kornamaklık (nankörlük) adlı programda bu şirketlerin aramalarında Fetullah Gülene ait kitaplar,video kasetleri,birçok dini yayın,hamas ile ilgili kitaplar Taliban'a ait kitaplar ve bu örgütlere maddi yardım edildiğini gösteren belgeleri köktendinciliğe kanıt olarak toplandı.

Baskını ve bu şirketlerin dini içerikli faaliyetleri de çekilen videolarla televizyonda yayınladı.ilgili baskın görüntüleri

( http://www.youtube.com/watch?v=nvmbcDQmGWU )

alıntı