bugün

erivan

salı ve perşembe günleri istanbul ahl den direk uçuşların yapıldığı şehir.

uçuşlar karşılıklı 24:00 da yapılır. istanbul ve erivan arasında 2 saat fark vardır. uçuş 2,5 saat civarı sürmektedir. bunun sonucu olarak istanbul dan erivan a 24:00 te uçtuğunuzda, 2,5 saat uçuş + 2 saat fark + 1 saat vize işlemleri (ermenisatn vizesi sadece erivan havaalanında veriliyor, 10 dolara) = sabah 5,5 ta havalanından çıkıyorsunuz. dönüşte ise oradan 24.00 te uçup, istanbula yine 24:00 civarı iniyorsunuz.

erivan dan gelirken özellikle kanyak getirilebilir. 7 yıllık olanları önerilir. daha eski kanyakların neredeyse yarısı 7 yıllık kanyaktır.

şehir turistik bir şehir olmamasına ve ilginç hiçbir özelliği olmamasına rağmen yollarda turistler görülür. ve bu turistlere ağrı dağı manzarası satılmaktadır. (dağ sende ama manzarasına turist getiren ermeniler)

sizin türk olduğunuzu öğrenmeleri sizi öldürecekleri anlamına gelmez. hatta birçoğunun mutlaka bir akrabası türkiye de olduğu için direk sohbete başlarlar. yarısı en az bir kere türkiye ye gelmiştir.

erivan caddelerinde beko, lc waikiki gibi tanıdık türk markalarının mağazaları da bulunur. özellikle inşaat ve makina sektöründe türk markaları en çok satılan ürünlerdir.
(direk ihracat olmamasına rağmen gürcistan üzerinden türkiye den sürekli indirek ihracat yapılır.)

edit: merak edenlere; ermeni değilim ama iş için sürekli gidiyorum.