bugün

evrim teorisi

evrim, canlıların diyalektiğidir. temel varsayımları ispatlanarak bilimsel yasa haline gelmiştir.

memleketimiz de ise hala inanç meselesi olarak tartışılmaktadır.
daha da vahimi "türlerin kökeni"ni kütüphane rafında bile görmemiş birçok insan, olayı "ben maymundan gelmiş olmayı kabul etmiyorum, sen ediyosan et" diyerekten kestirip atmaktadır. bir de harun yahya denen bi şahsiyet girer ki işin içine vah halimize... benim memleketimde bilim yapmak kimlere kalmış demeden duramaz insan.

harun yahya, sızıntı dergisi, samanyolu gibi kişi ve kurumları bir yana bırakırsak, evrimin bilimsel ve kuran'a aykırı olmayan bir süreç olduğunu söyleyen din adamları da bulunmaktadır memleketimizde.

neanderthallere hatta tek hücreli canlılara dönerek de anlatılabilir evrim hadisesi, ama güncel biçimiyle ağzımızdaki yirmilik diş ve apandisittir.

ayrıca:
ortalama algının meseleyi maymunluk ile sınırlayan anlayışı karşısında da "güzel abicim... insanın günlük yaşamda küçük çıkarlar ya da basit kaygılar için çok kısa bir süre içinde nasıl maymunlaştığını görüyosun... maymunla aynı kökenden gelen bir türün yüzyıllara yayılan tarihsel bir süreçte türünün devamını sağlama kaygısıyla insanlaşacağına niye inanmıyosun" demeden edemiyecem.

(bkz: charles darvin)
(bkz: türlerin kökeni)