bugün

dimmu borgir

kilise orgunu harika kullanan grup.

uzun zamandır playlist'imde yer almasına rağmen yeni keşfettiğim grup. çok ilginç aslında, ara sıra oluyor böyle. bir grubun bir, iki şarkısı hoşuma gider ve ne kadar albümleri varsa toptan indiririm. ama diğer şarkıları pek sarmaz. ben de bir daha denemem. çok sonraları tüm sevdiğim grupları tükettip, arayışa çıktığım bir anda "oha! nasıl farketmemişim ben bu adamları" derim ki şu zamana kadar en sevdiğim grupların bir çoğunu bu şekilde bulmuşumdur. işte dimmu borgir de iki gün önce farkettiğim bir grup.

bir yandan yeni keşfimin kliplerini felan izlerken bir yandan da hakkında girilen entryleri okudum. adamlar keşfedilmiş, sonra popülerleşmiş. abilerimiz de "vay efendim sen misin popülerleşen" diyerekten tükaka yapmışlar grubu. bu durumu anlıyorum ama adamlar iyi müzik yapıyor lan. bari kimse yokken gizlice dinleyin. kaç tane iyi müzik yapan grup var ki zaten.

efendim grup öncelikle albüm kayıtları bazında çok iyi. bazı black metal albümleri gibi ses karmaşası yerine tüm enstrumanları tek tek alıyorsunuz. özellikle davul beyninize beyninize vuruyor böyle, ohh miss. ekstra oarak bazı parçalarda senfoni ya da kilise orgu kullanıyorlar ki melodiye doyuruyor. ama öyle anadolu rock havasında değil. vurucu kısımlar da yerli yerinde.

son olarak, sevindim lan sözlük. yeni bir grup keşfetmek gibisi yok. öyle bir paylaşayım dedim işte seninle de. hadi öptüm bye.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar