bugün

türkiye de islam devriminin olacağı gün

tunus'ta, mısır'da, suriye'de islami yönetim olduğu sanan ergenler varmış. nerede yaşıyorsunuz olm. ezbere konuşmayın. islam'ı ne zannediyorsunuz siz. bu üç ülkenin yönetimlerinin islam'la uzaktan yakında alakası yok. halkın bulunduğu durum bunun en açık göstergesi. iran da çok farklı değil. baskı ve zülum rejimin karakteri olmuş, devrim amacından tamamen sapmış. suudi arabistan zaten besbelli. abd'nin kölesi olmuş kraliyet. islam'dan o kadar uzak ki kadınların araba kullanması bile yasaklanmış.
islam devriminden korkan sözde müslümanlar var bir de. bir derece anlaşılabilir bir durum. insanların zihnine islam devrimi deyince hemen şeriat, recm, el kesme vs. geliyor. şeriatın yanlış anlaşılması bu algıda en büyük etken. recm kur'an'da yok. hz.rasul yaşadığı süre içinde bir kaç defa uygulanmış, çünkü recm yahudi şeriatında olan ve o zamana kadar belli zamanlarda zaten uygulanan bir ceza. zinanın cezası kur'an'da net ve açıktır; nur suresi 2.ayet. siz recm'den değil allah'ın ahiretteki cezasında korkun. şeriatta her hırsızın eli kesilmez. kademe kademe aşamaları, uygulanmayacağı durumlar vardır. hırsızsanız bu konuda yine endişelenebilirsiniz.

islam haksızlığın her zaman karşısında olmayı emreder. haksız gelir dağılımı, yoksulluk islam'ın mücadele ettiği en büyük sorunlardır. hz.rasul'un yaşamında hep bunu görürüz. peygamber efendimiz her zaman ezilmişlerin, yoksulların, mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmuştur. islam'dan korkanların büyük kısmı bu yüzden korkuyorlar bence. haksız kazancının elinden alınacak olması onları endişendiriyor.

müslümanım deyip allah'ın kanunlarından korkanlara sadece acıyorum.