bugün

özelleştirmeler

tanım: Kanunun sahip olduğu ticari ve sınai teşebbüslerin mülkiyet, yönetim ve denetimlerini tamamen veya kısmen özel kişi ve kuruluşlara devredilmesi.

şimdi benim anlayışıma göre tekel olan hiçbir şey özelleştirilemez. en azından alternatifi yaratılır sonra özelleştirilir.
lakin bizde nasıl olduğunu herkes biliyor.
haydi dedik tamam özelleşti ama eskiden aldığımız hizmetide alamıyoruz şimdi.

not: özelleştirmlerde medaş ı alarko firması almıştır.

birkaç ay önce medaş(meram elektrik dağıtım a.ş)'a elektrik faturası ödemeye gittim. elimde birçok fatura olduğu için faturaların toplam bedelini bilmiyordum. ödedikten sonra ofiste kontrol ederken bir faturanın abone numarası yanlış girilerek başka bir fatura tahsil edilmiş olduğunu gördüm. mesai saatlerinin bitmesi nedeni ile bir sonraki gün yanlışlığı ibraz ettim. ödemem gereken fatura bedeli 15 tl iken benden tahsil edilen miktar 170 tl idi. sorunumu anlayışla karşıladılar ve bana çözüm önerdiler akıllı alarko yöneticileri.

bakın çözümlerine:

ben ödemediğim faturamı ödiyecem. yanlış olarak tahsil edilen parayıda benim sonraki faturalarımdan düşülecek. yani ortalama bir yıllık elektrik paramı peşin ödeyecem. ne için? elemanlarının hatalarından dolayı.
tabiki kabul etmedim lakin 1 hafta kavga ettikten sonra paramı geri alabildim.

şimdi aynı medaş bugun kapıma ihbar kağıdı koymuş. neden mi son ödeme tarihi dün olan faturamı geciktirdiğim için. eğer 7 gün içinde ödemez isem elektriğim kapatılıcakmış ve hukuki işlem başlatılıcakmış.

ve yine aynı medaş konya'da ki birçok yolun altyapısını tamamlamadığı için ulaşıma açılamıyor.

aylar önce başbakanlığa attığım mailde rahatsızlıklardan, problemlerden bahsetmiştim. ve bana gelen cevapta ilgililerin sorunu çözüceğini söylemişlerdi. eğer sorun böyle giderilicekse ben sorunlu yaşamak istiyorum.
sık sık elektrik kesilmeleri, yanlışlığın faturasının halka kesilmesi, 1 hafta borcumu ödemediğimde mahkemelik olmam...
sevgili ülkemde ne kadar güzel işliyor herşey..

şimdi halkın elinden ne gelir bu konuda. devlet ilgilenmiyor problemlerle. özel sektör zaten sadece kendini düşünüyor.

sosyal devlet bizde güçlüler free takılır, istediğini yapabilir anlamınamı geliyor?

kim ne devlet anlayışıyla gelirse gelsin istediğimiz tek şey herkesin rahat huzur içinde yaşaması. çokmu zor lan bu...