tim duncan

fundamentali yüksek seviyelerde olan bir basketçi. lakin fundamental olarak bir hakeem olajuwon kadar ileride değildir. zaten hakeem bu konuda çağın en iyisidir. ona en çok yaklaşan belki Arvydas Sabonis olabilir.
tim duncan, bana hep tekdüze bir oyuncu olarak görünmüştür. ne yapabileceğini az çok kestirebilir insan. ne bileyim bir kevin garnett gibi heyecanlandırmaz. gözlerinde o hırsı, mücadeleyi hiç göremezsiniz. hayvani bloklar, insanı çoşturan smaçlar sergilemez hiç. bu konuda da bir shawn kemp vardır ki onun adını anmak için önce üç kere amin demek gerekir.
şutu ve atletizmi çok iyi seviyelerde olmamasına rağmen, karakteri, oyun zekası ve biraz da şansı sayesinde bu noktalara gelebilmiştir tim duncan. zira spurs organizasyonunda boy göstermek başlı başına bir şanstır. zira garnett gibi minnesota yollarında heba olmak varken.
tabi, nba gibi kurtlar sofrasında bu derece etki edebilmeyi, tek başına şans ile açıklamak haksızlık olur. dedik ya oyun bilgisi, zekası, pas yeteneği, efendiliği üst seviyelerdedir.
lakin her şeye rağmen gözümde hep garnett efsanesinin gerisinde kalacaktır.