bugün

erzincan

Doğal güzellikler olarak Türkiye'de ilk 10'a girer fikrimce. Erzincan'a gidip de ekşisu ve Çağlayan(girlevik şelalesi)'ı görmeden dönmek büyük bir kayıptır. Bu şehrin 4 tarafı da dağlarla çevrilidir ve bu dağlar yılın 8 ayı boyunca karlarla kaplıdır ancak iklimi ılımandır.
Üniversite olarak Hukuk fakültesi ve Eğitim fakültesi mevcuttur. Eskiden Atatürk üniversitesine bağlı olan bu fakülteler 2008 yılında Erzincan üniversitesi adını almıştır...
Doğal güzellikler bakımından mükemmel olan bu şehirin tek eksik yanı halkının biraz gerici ve tutucu olmasıdır. Sevgilinizle yolda sarılarak yürürseniz yerli halktan birileriyle kavga etmeniz işten bile değildir. Kafelerinde aile bölümü uygulaması vardır, erkek erkeğe eğlenmek diye bi kavram yoktur. Eğer erkek erkeğe bir mekana gitmişseniz sizi mekanın en kötü masasına oturturlar. Ancak özünde iyi insandır Erzincalılar.
Ermerkezde yapılan kumpir ve pizza kadar lezzetlisini izmir'de yiyemezsiniz. Ancak çok yerli halkın çok övündüğü yaprak dönerini sakın yemeyin mideniz bulanır, çünkü çok fazla yağ koyarlar.
en nihayetinde güzel şehirdir vesselam.
güncel Önemli Başlıklar