bugün

sevdiği entry'ler

roman

"romanda anlam ve yaşam birbirinden ayrılır, böylece özsel ve zamansal olan nesneler ortaya konur. Burada, romanın iç tutumu, zamanın gücüne karşı verilmiş bir savaştır."

anın görüntüsü

Şunu başkası yapsa şu an cenaze namazındaydım, kendi namazımızı kılamıyoruz çok şükür ki.
görsel

sözlük yazarlarını şu an mutsuz eden şeyler

Birazdan acıkacağım ve kendime kalkıp yemek yapmak zorunda hissedeceğim bu da beni şimdiden sinirli ve mutsuz ediyor. Mutfaklardan nifrit idiyirim.

sanat gülmek içindir

görsel
Dostlarım (!) Sanat gülmek içindir. aksini söyleyen henüz gerçek sanatla karşılaşmamıştır. Acilen cahilliği ile yüzleşip kahkahalara boğulması gerekir.

sanat sanat için mi toplum için mi

(bkz: sanat gülmek içindir)

bir anadolu ozanı yaşar kemal

Aziz şeker'in yaşar kemal yazını hakkında yazmış olduğu bir kitap. Bilimsel bir kitap ve çok sıkıldım okurken. Sanki sürekli aynı şeyleri okuyordum. Bari sonucu okuyayım bir şeyler anlarım dedim de sonuçta da aziz şeker'i göremediğim için kapattım kitabı. Yahu o kadar yazmışsın keşke alıntı yerine biraz da seni okusaydık.

skipping christmas

john grisham'ın, kustururcasına bahsettiği noel temalı kitabı.

kranklar ve kızlarından bahsediyor okuduğum ilk ingilizce kitap. Zaten Elif'in de kütüphanesinden bundan fazlası çıkmazdı.

münazara

Çok eğlenceli gerçekten de ama bilgi yarışmaları kadar değil. Çünkü bazen insanlar gereksiz fütursuzlaşıyorlar. Çok kavganın eşiğinden döndüm o zamanlar öfke kontrolüm de yok tabii.

nedim

yarın şarkılarını okuyacağım divan şairidir. Biraz da gülelim ama değil mi?

sevdiceğine kuzu pirzola yapan kız

yapmıyorum kardeşim kimseye bir şey şimdiye kadar yaptık da ne oldu kıymetimizi mi bildiler.

mesajınız var kırmızısı

Selam, kafamdaki kadın.
Selam, kafamdaki adam.
Gibi ironi etkin gülüş bir mesajlaşma olmayacağını bildiğim için cevap veremeyiz.

suskun insanlar

Benim yanımda bülbül kesileceklerdir. Herkesle öyle ya da böyle konuşmak isterim çünkü. Mazallah benim hakkımda bir şey öğrenivermesinler çünkü (aşırı salakça bir düşünce ama öyle).

bulaşık yıkamak

evde kimse yok ama sabah çıkan bulaşığı görseniz şaşarsınız artık listemdeki müzikler bile bitiyor ben toparlayana kadar. Mutfaktan nifrit idiyirim.

sepetindeki ürünleri kaçırma

kuzenim bir şey için telefonuma uygulamasını indirmişti sürekli bildirim gönderiyordu sildim. Ne kadar gereksiz bir şey şu ya ilgimi çeken bir şey bile olsa sitede bakayım derken sıkılıyordum. Alışverişte de ben böyleyim.

dünya barış günü

kimin kimle barışacak yüzü varsa. Bir de utanmadan gününü yapmışlar.

1 eylül

Yeni aylara da yeni başlangıçlara da inanmam pek ama şu Eylül sevimli bir ay nedense. Bana hep saçları kahverengi kadını hatırlatıyor. Yaprakları dökülen kadını.

galerinizde bulunan en saçma fotoğraf

galerim çok sıkıcı, buraya atıp sizi de sıkmak istemem minnoşlar. Ben bile bazen aylar oluyor girip bakmıyorum. içim daralıyor.

yazarlara whatsapp'tan gelen son mesaj

Yerim seni ya haklısın vallahi yazmış. Biz bunla italya'ya kaçacağız ama tam olarak zamanı belli değil plan aşamasındayız.

günün beyiti

Ne gördüm, ah, aman, el'aman! Bir afaet-i can
Gelip yanımda güneş gibi oldu lem'a-nisar.

Velik hissolunur ki o nazperverdin
Derunu içre bir endişe vü ateş var.

Nedim.

Seviyorum işte ben Nedim i ya. şimdi birine bir şeyi hissediyorum diyemezsin de bakalım bir Deli olmadığın kalır. Ben bu yüzyılın insanı hiç olmadım zaten.

sevgiliye gönderilecek güzel mesajlar

"Aysın, aydan da güzelsin belki amma, n'eyleyim,
Ah! Bir gece benim koynumda tâban olmadın."
© copyright 2005 - 2026