bugün
- arkadaşlar tost yapamıyorum8
- deniz göktaş33
- uyuşturucuyu bırakmak3
- sözlüğün mal dolması9
- ayda 589 bin tl götüme sokuyorum iyi mi yapıyorum8
- kızlar mesaj kutumu kısa süreliğine açtım5
- velvet31
- bik bik abla vs vurduranlar12
- arkadaşlar böyle biri beni takip etmeye başladı7
- şarapçı koala'yı duvarı yalarken görmek4
- sözlük yazarlarının dondurmaları4
- uludağ sözlük bir ailedir6
- kim kimin fakesi belli olmayan sözlük5
- kemal kılıçdaroğlu18
- uzun marlboro deyince uzun mavi 2000 mi diyen kız4
- müfredattan felsefe dersinin çıkarılması12
- diamond bosphorus13
- ciddi ciddi aşure seven insan7
- göbek piercing'i takan 40 yaşından büyük kadın3
- arkadaşlar makarna yapamıyorum6
- erectoton7
- durduk yere size kafayı takan yazarlar7
- gizli artı vermek7
- bütün biraderlere hükmeden birader5
- beyler lütfen hlzaya gelin4
- mutlu yaşamın sırrı2
- sözlüğe totonu zikeyim butonu4
- deniz göktaş'ın babasının thko mensubu olması8
- tüm sözlüğe benden kuşkaş3
- dine hakaretin ifade özgürlüğü olup olmadığı10
- arkadaşlar suşi yapamıyorum4
- seninle şöyle böyle olabilirdik2
- sıcaktan kilo vermek3
- her 3 kadından 1 inin bedava yemek için buluşması6
- yine geliyorum yilanoglu4
- dona kara sinek kaçması2
- togg limuzin2
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği28
- 1 milyon verseler sözlük hesabınızı satar mısınız8
- aylık 419 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- ali hamaney'in cenaze töreni4
- ona bir şey söyle9
- sgk'nın gözlük camı için 130 tl karşılaması5
- ismet gey biraderin madam hanım olması hedesi3
- tai lung30
- opel grandland2
- araya adam sokup yazar banlatmak5
- kavgalar yüzünden fotomun arka planda kalması3
- bu sözlüğe son ihtarımdır3
- james deenin kulaklarından tutup havaya kaldırmak2
sevdiği entry'ler
görsel
Öfke:
basit bir sinirlilik veya kızgınlık halinden, yoğun hiddet durumuna kadar farklılıklar gösteren güçlü, sağlıklı ve doğal bir duygudur.
Normal, sağlıklı, insani bir duygu olan öfke, kontrolden çıktığı zaman yıkıcı olabilmekte, bireyin ve toplumun yaşam kalitesini bozabilmektedir.
Kızgınlık ve öfke gibi duygularla baş etmek zordur.
Bu duygular kontrolden çıkıp, özellikle okul, iş, sosyal ve ev hayatımızı olumsuz etkileyebilmektedir.
Diğer duygularda olduğu gibi öfkeye de fizyolojik ve biyolojik değişiklikler eşlik eder.
Öfkelendiğiniz zaman kalp atımınız ve tansiyonunuz yükselir;
adrenalin ve noradrenalin gibi enerji hormonlarınız patlama yapar,
nefes alıp verme sıklaşır,
kalp atışları hızlanır, kan basıncı artar, vücut ve zihin
“savaş ya da kaç” tepkisi için hazırlanır.
Öfkeye neden olan durumlar:
genellikle tanıdığımız bir insan, trafik,
maddi zorluklar,
haksızlığa uğrama,
engellenme, ya da kendimizde memnun olmadığımız bir davranış olabilir. Bu durum çok sık, uzun süreli, güçlü olduğunda, ilişkileri olumsuz etkilediğinde, saldırganlıkla sonuçlandığında sorun haline gelmektedir.
Öfkelendiğimizde olayları istemeden abartılı ve çarpıtılmış olarak algılarız.
Daha olumsuz düşünmeye başlarız. Gerginlik, sinirlilik, öfke gibi duygular yaşarız.
Öfkelendiğimizde bu duygumuzu bağırıp çağırma, bastırma gibi farklı yollarla ifade etmeye çalışabiliriz.
Ancak uygun yollarla ifade edilemeyen öfke, kişiler arası ilişkileri bozabileceği gibi, zihinsel ve fiziksel problemlere de yol açabilir.
Bunlar; baş ağrıları,
mide sorunları,
solunum,
dolaşım ve cilt problemleri, duygusal rahatsızlıklar ve intihar düşünceleri olabilmektedir.
Öfkenin ifade ediliş şekilleri:
Öfkenin doğal dışavurumu şiddetli bir tepki şeklindedir.
Öfke, aslında tehditlere karşı doğal bir uyum tepkisidir.
Saldırıya uğradığımız zaman mücadele etmemizi ve kendimizi savunmamızı sağlayan güçlü, çoğunlukla saldırgan bir duygudur.
Dolayısıyla hayatta kalmamız için yaşamsal bir önemi vardır.
Diğer taraftan bizleri sinirlendiren, kızdıran herkese ve her şeye fiziksel olarak saldıramayız,
Yasalar,
sosyal normlar ve sağduyu fren vazifesi görür.
ifade edilmeyen öfke başka sorunlara da neden olabilmektedir.
Pasif-agresif davranışlar
(öfkeli kişi kızdığı insanla yüzleşmek yerine, dolaylı yollardan acısını çıkartır) gibi hastalıklı tepkilere yol açabilir.
Veya sürekli alaycı ve düşmanca duygularla beslenen kişilik bozukluklarına yol açar.
Devamlı olarak yanındakileri aşağılayan, eleştiren, alaycı yorumlar yapanlar genellikle öfkelerini yapıcı bir şekilde ifade etmeyi öğrenememiş insanlardır.
Bu tür insanların sağlıklı ve uzun süreli ilişkiler kurabildiğini de söylemek zordur.
(En az beş seans ve 1.500 TL.bayilin
Ve altı ay lustral (50 mg) tedavisi görün)
"Bedava ruh sağlığı olmaz".:))))
Öfke:
basit bir sinirlilik veya kızgınlık halinden, yoğun hiddet durumuna kadar farklılıklar gösteren güçlü, sağlıklı ve doğal bir duygudur.
Normal, sağlıklı, insani bir duygu olan öfke, kontrolden çıktığı zaman yıkıcı olabilmekte, bireyin ve toplumun yaşam kalitesini bozabilmektedir.
Kızgınlık ve öfke gibi duygularla baş etmek zordur.
Bu duygular kontrolden çıkıp, özellikle okul, iş, sosyal ve ev hayatımızı olumsuz etkileyebilmektedir.
Diğer duygularda olduğu gibi öfkeye de fizyolojik ve biyolojik değişiklikler eşlik eder.
Öfkelendiğiniz zaman kalp atımınız ve tansiyonunuz yükselir;
adrenalin ve noradrenalin gibi enerji hormonlarınız patlama yapar,
nefes alıp verme sıklaşır,
kalp atışları hızlanır, kan basıncı artar, vücut ve zihin
“savaş ya da kaç” tepkisi için hazırlanır.
Öfkeye neden olan durumlar:
genellikle tanıdığımız bir insan, trafik,
maddi zorluklar,
haksızlığa uğrama,
engellenme, ya da kendimizde memnun olmadığımız bir davranış olabilir. Bu durum çok sık, uzun süreli, güçlü olduğunda, ilişkileri olumsuz etkilediğinde, saldırganlıkla sonuçlandığında sorun haline gelmektedir.
Öfkelendiğimizde olayları istemeden abartılı ve çarpıtılmış olarak algılarız.
Daha olumsuz düşünmeye başlarız. Gerginlik, sinirlilik, öfke gibi duygular yaşarız.
Öfkelendiğimizde bu duygumuzu bağırıp çağırma, bastırma gibi farklı yollarla ifade etmeye çalışabiliriz.
Ancak uygun yollarla ifade edilemeyen öfke, kişiler arası ilişkileri bozabileceği gibi, zihinsel ve fiziksel problemlere de yol açabilir.
Bunlar; baş ağrıları,
mide sorunları,
solunum,
dolaşım ve cilt problemleri, duygusal rahatsızlıklar ve intihar düşünceleri olabilmektedir.
Öfkenin ifade ediliş şekilleri:
Öfkenin doğal dışavurumu şiddetli bir tepki şeklindedir.
Öfke, aslında tehditlere karşı doğal bir uyum tepkisidir.
Saldırıya uğradığımız zaman mücadele etmemizi ve kendimizi savunmamızı sağlayan güçlü, çoğunlukla saldırgan bir duygudur.
Dolayısıyla hayatta kalmamız için yaşamsal bir önemi vardır.
Diğer taraftan bizleri sinirlendiren, kızdıran herkese ve her şeye fiziksel olarak saldıramayız,
Yasalar,
sosyal normlar ve sağduyu fren vazifesi görür.
ifade edilmeyen öfke başka sorunlara da neden olabilmektedir.
Pasif-agresif davranışlar
(öfkeli kişi kızdığı insanla yüzleşmek yerine, dolaylı yollardan acısını çıkartır) gibi hastalıklı tepkilere yol açabilir.
Veya sürekli alaycı ve düşmanca duygularla beslenen kişilik bozukluklarına yol açar.
Devamlı olarak yanındakileri aşağılayan, eleştiren, alaycı yorumlar yapanlar genellikle öfkelerini yapıcı bir şekilde ifade etmeyi öğrenememiş insanlardır.
Bu tür insanların sağlıklı ve uzun süreli ilişkiler kurabildiğini de söylemek zordur.
(En az beş seans ve 1.500 TL.bayilin
Ve altı ay lustral (50 mg) tedavisi görün)
"Bedava ruh sağlığı olmaz".:))))
bir kaç ay önce hayatıma girmeye çalışan biri olmuştu sürekli benimle uğraşıp karşıma falan çıkıyordu. Bir keresinde çalıştığım yere gelip morria seni seviyorum diye bağırdı. En sonunda konuşmayı kabul ettim bununla, kısacası istemediğimi söyledim üstüne bir sürü bahane uydurdum yemin ediyorum kırmamak için elimden geleni yaptım. Ertesi gün çalıştığım yere bir kadın getirdi Allah var çok güzeldi öyle böyle değil baya güzel banada bin basar affedersin. Bana nispet olsun diye getirdi sandım başta.
Kıssadan hisse günün sonunda ben onlara şampanya açtım ve fotoğraflarını çektim çocuk yüzüğü sunarken. Bugünde yemek yemeğe gittiğim bir restoranda rast geldik. Onlar birlikte karşı masadan oturuyorlardı. Rol değilmiş artı ben lahmacunla beraber ağzıma soğan koyarken fotoğrafımı çektiler. Size bişi diyeyim mi? o anda bir kendime baktım birde onlara. bence çocuk hayatında en doğru kararı vermiş. Benle sevgilimi olunur ben olsam bende onu seçerim yani. Sevgili böyle yapılır işte.
olmaz olaydı denilen edit: geçenlerde iş yerindeyim baktım omzumdan biri saçlarımı falan kokluyor! ani bir dönüş yapıp baktım ki aynı elaman.. o kadar içmiş ki beni tanıyıp tanımadığından emin olamadım! baktım suratına, aval aval bakıyor elini uzatıp avucunu açtı bana sonra '' elimi tut bir daha bırakma'' dedi. aman tanrım dedim ben de. anladınız siz onu sjsj elimde güllerim vardı. al bunları yengeye ver de çekil başımdan dicektim ama demedim kibar kızım ben yapmam öyle şeyler. olay yerinden uzaklaştım dolayısıyla..
Kıssadan hisse günün sonunda ben onlara şampanya açtım ve fotoğraflarını çektim çocuk yüzüğü sunarken. Bugünde yemek yemeğe gittiğim bir restoranda rast geldik. Onlar birlikte karşı masadan oturuyorlardı. Rol değilmiş artı ben lahmacunla beraber ağzıma soğan koyarken fotoğrafımı çektiler. Size bişi diyeyim mi? o anda bir kendime baktım birde onlara. bence çocuk hayatında en doğru kararı vermiş. Benle sevgilimi olunur ben olsam bende onu seçerim yani. Sevgili böyle yapılır işte.
olmaz olaydı denilen edit: geçenlerde iş yerindeyim baktım omzumdan biri saçlarımı falan kokluyor! ani bir dönüş yapıp baktım ki aynı elaman.. o kadar içmiş ki beni tanıyıp tanımadığından emin olamadım! baktım suratına, aval aval bakıyor elini uzatıp avucunu açtı bana sonra '' elimi tut bir daha bırakma'' dedi. aman tanrım dedim ben de. anladınız siz onu sjsj elimde güllerim vardı. al bunları yengeye ver de çekil başımdan dicektim ama demedim kibar kızım ben yapmam öyle şeyler. olay yerinden uzaklaştım dolayısıyla..
gönlü hos olsun diye birilerinin ona saydırmasını isteyen yazar. Gerek yok be kardeşim.
(bkz: beyler insan mıyız)
(bkz: beyler insan mıyız)
evlenilecek erkek kalmadığını gösterir.
hanımlar vurdurmuş erkekle evlenip gavat olmak istiyorsanız siz bilirsiniz tabi ki.
hanımlar vurdurmuş erkekle evlenip gavat olmak istiyorsanız siz bilirsiniz tabi ki.