bugün
- 28 mart 2023 türkiye hırvatistan maçı15
- sözlük yazarlarının aldığı iltifatlar13
- iftarda tıka basa yeyip fakirin halinden anlamak23
- otopsiraporlari8
- oruç tutmayanların artık dayak yememesi9
- sevilen yemekten saç çıkması9
- frank lucas nihavend longa milas16 üçlüsü21
- anın görüntüsü24
- tayyibe merve çakar24
- sinan oğan46
- yeşil deyince akla ilk gelenler17
- yavuz ağıralioğlu14
- kemal kılıçdaroğlu22
- çişim geldi11
- 200 tl lik banknot13
- arkadaşlar bana şans diler misiniz11
- askıda simit alıp 7 arabam var diyen adam10
- akp'nin ypg liderini kırmızı halıyla karşılaması10
- akilli hans9
- sözlük kızlarının marifetleri9
- yağmurda sırılsıklam olmak11
- fetöcülerin kuduz köpek gibi ince'ye saldırması17
- chpkk lıların şeref yoksunu olması13
- israil'deki protestoların arkasında abd var17
- erdoğan'ın diploması yok29
- togg'un 177 bin ön sipariş alması19
- kredi çekmek13
- chp uzaya çıkmamıza engel oluyor30
- kalemi en güçlü yazarlar10
- zina yapanları en az 4 kişi görmeli36
- pkknın seçime kadar eylemsizlik kararı alması20
- bütün eski akplilerin muharrem inceci olması13
- allah çelişkili kitap gönderir mi8
- seçim öncesi bütün kurumların memur alması10
- tulumba tatlısı8
- recep tayyip erdoğan31
- israil de başlayan gezi olayları25
- evli çiftlerin birbirlerine geri zekalı deme eşiği14
- atanan öğretmenler neden bu kadar seviniyor18
- sabah çorba içmek13
- chp lilere büyük müjde demokratik özerklik geliyor23
- dinden çıkanların artması8
- camiler siyaset yapma yeri değildir21
- 2 nisan 2023 fenerbahçe beşiktaş maçı20
- muharrem ince31
- ekrem imamoğlu10
- ben uyuyorum sözlük bir şey diyor musun11
- sahurdayız uludağ sözlük37
- 22 mart 2023 cb adayları imza kampanyası12
- sadettin tantan12

entry'ler (38)
kalbi 3/4'lük ritm ile atan müzisyen insandır. vals sever. bir kii üç, bir kii üç, kelebekler gibi bir kii üç.
tapınma eylemi sırasında başımızdakilerin taktıkları tıpalar hissedilmez bu abilerimiz tarafından. *
(bkz: ne dedim ben)
(bkz: ne dedim ben)
(bkz: yat da zıbar ekmeği) de denir.
eleştiri denince "içki içerdi kafirdi," gibi zırvalar anlaşılmıyorsa, kendisinin tasvip etmeyeceğini düşündüğüm önerme. atatürk askeri alanda ve liderlik konusunda bir deha idi, aksininin iddia edilebileceğini düşünmüyorum bile. ama yine de o kendi düşüncelerini ve eylemlerini "belli bir zaman dilimine göre" ifa etti herkes gibi.
bu yüzden o'nun yaptıkları da geçmişte yapılmış her şey gibi bu zamana uygun olmayabilir. zaten bir insanı eleştirirken, bulunduğu zamanın ve mekanın şartlarına göre değerlendirme yapılır, diğer türlü ona eleştiri denemez.
her şey değişir; bu zamanda durum çok daha farklı. belki önceden düşündükdüklerini (bkz: köylü milletin efendisidir) şimdi de düşünürdü. ama kesinlikle her yaptığını şu anda olsa yapmazdı. hayatta en hakiki mürşit ilimdir demiş bir insan kendisi. ilim de boş inançlarla ya da sallamasyon karalama kampayalarıyla yürüyen bir şey değil, bunu çok iyi biliyordu.
dediğim gibi, eleştiri aşağıdaki bakınızdaki gibi algılanıyorsa, kendisi dahi tasvip etmezdi bunu bence.
(bkz: elestiri/#4304654)
bu yüzden o'nun yaptıkları da geçmişte yapılmış her şey gibi bu zamana uygun olmayabilir. zaten bir insanı eleştirirken, bulunduğu zamanın ve mekanın şartlarına göre değerlendirme yapılır, diğer türlü ona eleştiri denemez.
her şey değişir; bu zamanda durum çok daha farklı. belki önceden düşündükdüklerini (bkz: köylü milletin efendisidir) şimdi de düşünürdü. ama kesinlikle her yaptığını şu anda olsa yapmazdı. hayatta en hakiki mürşit ilimdir demiş bir insan kendisi. ilim de boş inançlarla ya da sallamasyon karalama kampayalarıyla yürüyen bir şey değil, bunu çok iyi biliyordu.
dediğim gibi, eleştiri aşağıdaki bakınızdaki gibi algılanıyorsa, kendisi dahi tasvip etmezdi bunu bence.
(bkz: elestiri/#4304654)
cevabı kimse tarafından bilinmeyen soru. hadi "doğduğumuz için" diye cevap verdik diyelim; peki ilk insan neden doğdu? bilen varsa zaten çoktan aşmıştır uçmuştur. en fazla niçin yaşıyoruz sorusunun cevabını verebiliriz sanırım.
he, bir de, inançlıysanız cevabı inanç sisteminize göre değişen soru.
(neden varız sorusuyla aynı anlama gelen soru) * *
kötülemeden 1 dk sonra gelen edit: harbi lan çok kötü bu. *
edit2: anladım canım kötü bu, biliyorum. kendime ibret olsun diye silmiyorum ya da düzeltmiyorum. (ha doğru mu doğru, orası ayrı)
he, bir de, inançlıysanız cevabı inanç sisteminize göre değişen soru.
(neden varız sorusuyla aynı anlama gelen soru) * *
kötülemeden 1 dk sonra gelen edit: harbi lan çok kötü bu. *
edit2: anladım canım kötü bu, biliyorum. kendime ibret olsun diye silmiyorum ya da düzeltmiyorum. (ha doğru mu doğru, orası ayrı)
woıi * dünyasında geçen, ftk * settinginde bluff ya da manipulation, buna bağlı olarak da "salya sümük" * büyüsü aşırı gelişmiş bir ırktır. charismalarına kimilerine göre +2 kimilerine göre baya bi eksi puan alırlar. d&d'deki fallen clericlere denktir. favori sınıfı imamdır.
büyülü çubuklar kullanmayı severler:
http://www.bobiler.org/ta...kuler_transformation_1852 *
büyülü çubuklar kullanmayı severler:
http://www.bobiler.org/ta...kuler_transformation_1852 *
taze frp sitelerinden. yeni olmasına rağmen oldukça güzel çeviriler mevcut. çoğu d&d için.
zaten az sayıda olan güzel frp sitelerinden biri. forumları tartışma açısından oldukça faydalı, ne sorsanız cevaplanıyor *
(bkz: frptr org)
(bkz: rpcraft com)
(bkz: frptr org)
(bkz: rpcraft com)
eğer varsa kader yoktur. eğer yoksa neden yaşıyoruz?
(bkz: ümit besen) ya da muadili olan bir zavallıdır.
üç ay ömrünün kaldığını öğrenen yobaz gibi yalan yere dualar okumayacak, son dakika golü olur diye hacca gitmeyecek, allah'a yaranmaya çalışmayacak ve başlangıcı olan her şeyin bir sonu vardır diyerek ölecek olan kişidir. ateist, yobaz, vs'den önce (bkz: insan)* olduğu için belki korkarak belki de gülümseyerek gidecek olandır.
*
*
kendi kendini gereksiz durumlara sokmaktır. nedeni her şeyi "aynı anda" yapmak istemektir. halbuki teker teker istese yapacak.
meali genelde yaşadım biliyorum olan cümledir kendileri.
taktik açıdan en doğrusunu yapan şirin* yaratıklardır. savaşta faka basılmışsa geri çekilmememek aptallıktır. geri çekilirken de* yapılabilecek en güzel şey düşmanı şaşırtmaktır.
(bkz: frp nin faydaları)
eğer hepsi bir noktaya kaçsaydı yakalanma şansları feci artardı. balık tuttuğunuzu düşünün, ne demek istediğimi anlayacaksınız. fakat akıllı lan bunlar, taktik de bilirlermiş ahah.
(bkz: frp nin faydaları)
eğer hepsi bir noktaya kaçsaydı yakalanma şansları feci artardı. balık tuttuğunuzu düşünün, ne demek istediğimi anlayacaksınız. fakat akıllı lan bunlar, taktik de bilirlermiş ahah.