ata demirer'in deniz göktaş eleştirisi

ata demirer'in denins goektash'ı eleştirdiğini görmedim. ama "dinle ilgili şaka yapılmaz" dediği bir kesit gördüm ve kendisine olan saygım çok çok arttı. komedyen hicvini yaparken bunu değerler üzerinden yapmaz, kişilerin yaptıkları bir yanlış varsa onun üzerinden yapar. din kisvesi altında insanları eleştirmek başka birşey, dini değeri makara konusu yapmak başka bir şey.

4 eşi olan birini "kendi hayat doğruların" ölçüsünde eleştirebilirsin, ama Allah'ın (mesela örtünme) emrini, veya kitabını(bak uyarsın uymazsın, kabul edersin etmezsin demiyorum) "makara konusu yapamazsın".

içindekileri anlayıp cevap veremediği için "kuran yakacağız" deyip insanları toplayıp onlardan da dayak yiyen bir aktivist vardı. yakmak da kendince bir ifade özgürlüğü olabilir. ama sonuç ortada. kuran kutsaldır. kutsala dil, el uzatılmaz.
© copyright 2005 - 2026