bugün

sevdiği entry'ler

bn anadolu çocuğuyum

Kayahan söylerdi. Güzel bir şiirdir.

--spoiler--

Ben Anadolu çocuğuyum
Biraz da deli dolu
Kızdı mı dünyaya yakarca bakan
Sevdi mi içinde ormanlar yanan
Tek tabanca yalansız çıkmış yıllardan
Yılandan korkmam, yalandan korktuğum kadar
Benim bu aleme aklım ermiyor

--spoiler--

başkomutan gazi mareşal mustafa kemal atatürk

izinde olduğumuz büyük lider.

Ne mutlu türk’üm diyene.

türkiye'nin en yaşlı ağacı

Tam 4115 yaşında bir ağaç düşünün... Zonguldak'ta yaşayan bu porsuk ağacı, insanlık tarihine tanıklık eden bir dev. Piramitlerin inşasından önce, Sümerlerin yükselişi sırasında kök salmış bu kadim ağaç, zamanın sessiz bir tanığı. insanlar doğmuş, medeniyetler yıkılmış, savaşlar yaşanmış ama o hep orada, dimdik ayakta kalmış.

Yalnızca yaşıyla değil, gücüyle de hayranlık uyandırıyor. Porsuk ağaçlarının "ölümsüz" olarak anılması boşuna değil; koparılan bir dalından bile yeniden filizlenebiliyor. Bir ağacın bu kadar uzun süre yaşamış olması, doğanın nasıl bir denge içinde olduğunu ve bizim bu dengeye nasıl saygı duymamız gerektiğini hatırlatıyor. O sadece bir ağaç değil, tarihin yeşil bir şahitliği...

eski türk filmlerinin huzur verici olması

türkan şoray'ın sultan filminin çekildiği mahalleye beni bıraksalar bir ömür yaşardım. dönemin yönetmenlerinin, senaryo yazarlarının ve türkiye'nin içinden geçtiği dönüşüm sürecinin de yarattığı bir samimiyettir bu.

kış filmleri

kar kardeşliği olarak çevrilen, 1971 uruguay uçak kazası temalı "La sociedad de la nieve" aklıma gelen en trajik ve dehşet verici kış filmidir benim için.

listedeki filmlerden derman, katırcılar ve yılmaz güney'in yol filmleri de türk sineması adına kıymetli kış filmlerindendir, zorlu koşullarda çekilmiştir.

derman'da hülya koçyiğit ağrı'daki bir hemşireyi,
katırcılar'da kadir inanır bingöl'deki bir kaçakçıyı oynar.

sinemadan anlayan yazarların arttığını görmek güzel.

orospu çocuğuyum demenin yolları

yukarıdaki yazının noktasına vigülüne kadar katılıyorum. şukuladım karşiim.

7 eylül 1922

aydın'ın düşman işgalinden kurtuluş tarihi.

mustafa kemal'in askerleriyiz

islamcıların duydukça kudurtan slogandır duymak istemeyen sözde milliyetçilerin sahte ülkücülerin kabullenemediği gerçektir.

atatürk tarafından şamarlanmış vatansızlar

erken öldü erken. bir 15 sene daha yaşasaydı şu an çok farklı bir türkiye cumhuriyeti tablosu vardı karşımızda.

allah rahmet etsin. 15 senede bile başardıkları en az 50 sene ileri götürmüştür memleketi.

atatürk tarafından şamarlanmış vatansızlar

Ne yazık ki yanlış tespittir. Vicdanlı adammış ve insaflı davranmış; yoksa o "Menemen Olayı" sonrası hoca namına bir Allah kulu bırakmaması, alayını astırıp kestirmesi, sallandırması gerekirdi. Yapmamış. Bugün o kansızların numunelerini her yerde görmemizin sebebi bu insaflı davranıştır. Net.

anıtkabir

Dinci yobazların el uzatabileceğini düşündüğü ulu mabed.

En ufak bir girişimde bu ülkede taş taş üzerinde kalmaz, bu böyle biline...

atalaykirbancioglu

ekşi sözlükte de yazardı sora leyla olmuştu. şimdi orada da yazar olmayı bekliyor sanırım.

atalaykirbancioglu

hoşgelmiş yeni yazar.

fevziye fuad

atatürkün, sonradan fevziyenin ilk kocası olacak Muhammed rıza pehlevi nin babası, yakın dostu büyük rıza şah pehleviye o dönem " orta doğunun en hızlı gelişen ve modernleşen ülkesi mısırla akrabalık ilişkileri kurulmasının, ileride her iki devlet için faydalı olabileceğini " söylemesi gerçekten kayda değer. izleyin..
© copyright 2005 - 2026