bugün
- yazarların çektiği manzara fotoğrafları7
- türklerin ileri olduğu konular20
- bir kadının en güzel bölgesi8
- vantilatörü kendine çevirmek6
- dünyanın en güzel tatlısı8
- bugün sağlığın için ne yaptın7
- özlenen hissiyatlar6
- ruh hastası olan yazarlar6
- evdeki alkolün bittiği anda yapılacaklar5
- caner taslaman6
- bir insanın daraldığında sığınabileceği yerler4
- uysaljakoben gocu'nun fake hesabı mı4
- bülent ersoyun lolita estetiği4
- kadının en güzel yerinin ayak ve bacak olması4
- çırçıplak yatmak3
- dinsize inanır mısın17
- gülümse diye darlayan fotoğrafçı3
- salak yazarlar7
- misafir çocuğunun arkasından edilen küfürler4
- çerkez ethem3
- gece gece uzun entry giren yazar2
- seksen sekiz kilo sözlük kızı3
- kültür seviyesi yüksek esprilerin havada kalması2
- evliliği kurtarmak için çocuk yapmak7
- yazarların kendileri hakkındaki gereksiz bilgiler3
- içinin çirkinliği yüzüne yansımış insan2
- tüm yazarların ısrarla format dışı entry girmesi4
- birinci inönü muharebesi4
- haluk levent'in sürekli deri yelekle dolaşması3
- ya olm mal mısınız3
- sevgilinin sen eski bir şarkısın demesi2
- en sevdiği film pulp fiction olan erkek4
- fransa milli futbol takımı3
- şu anda çalan şarkı4
- pandela5
- hiçbir yere ait olmama duygusu4
- uykum geldi ama uyumak istemiyorum3
- sözlüğün çocuk parkına dönmesi5
- şu an okunan kitap4
- kuran da neden namaz yok8
- tiramisu yiyen kız2
- imdb de 10 tam puana sahip olması gereken tek film4
- atatürk5
- chatgptye penis fotoğrafını atmak18
- uzungöl'ün son hali3
- back to black2
- gocu30
- netanyahu'dan arjantin'e destek2
- pandela gelmiş6
- anın görüntüsü16
sevdiği entry'ler
izinde olduğumuz büyük lider.
Ne mutlu türk’üm diyene.
Ne mutlu türk’üm diyene.
Tam 4115 yaşında bir ağaç düşünün... Zonguldak'ta yaşayan bu porsuk ağacı, insanlık tarihine tanıklık eden bir dev. Piramitlerin inşasından önce, Sümerlerin yükselişi sırasında kök salmış bu kadim ağaç, zamanın sessiz bir tanığı. insanlar doğmuş, medeniyetler yıkılmış, savaşlar yaşanmış ama o hep orada, dimdik ayakta kalmış.
Yalnızca yaşıyla değil, gücüyle de hayranlık uyandırıyor. Porsuk ağaçlarının "ölümsüz" olarak anılması boşuna değil; koparılan bir dalından bile yeniden filizlenebiliyor. Bir ağacın bu kadar uzun süre yaşamış olması, doğanın nasıl bir denge içinde olduğunu ve bizim bu dengeye nasıl saygı duymamız gerektiğini hatırlatıyor. O sadece bir ağaç değil, tarihin yeşil bir şahitliği...
Yalnızca yaşıyla değil, gücüyle de hayranlık uyandırıyor. Porsuk ağaçlarının "ölümsüz" olarak anılması boşuna değil; koparılan bir dalından bile yeniden filizlenebiliyor. Bir ağacın bu kadar uzun süre yaşamış olması, doğanın nasıl bir denge içinde olduğunu ve bizim bu dengeye nasıl saygı duymamız gerektiğini hatırlatıyor. O sadece bir ağaç değil, tarihin yeşil bir şahitliği...
türkan şoray'ın sultan filminin çekildiği mahalleye beni bıraksalar bir ömür yaşardım. dönemin yönetmenlerinin, senaryo yazarlarının ve türkiye'nin içinden geçtiği dönüşüm sürecinin de yarattığı bir samimiyettir bu.
kar kardeşliği olarak çevrilen, 1971 uruguay uçak kazası temalı "La sociedad de la nieve" aklıma gelen en trajik ve dehşet verici kış filmidir benim için.
listedeki filmlerden derman, katırcılar ve yılmaz güney'in yol filmleri de türk sineması adına kıymetli kış filmlerindendir, zorlu koşullarda çekilmiştir.
derman'da hülya koçyiğit ağrı'daki bir hemşireyi,
katırcılar'da kadir inanır bingöl'deki bir kaçakçıyı oynar.
sinemadan anlayan yazarların arttığını görmek güzel.
listedeki filmlerden derman, katırcılar ve yılmaz güney'in yol filmleri de türk sineması adına kıymetli kış filmlerindendir, zorlu koşullarda çekilmiştir.
derman'da hülya koçyiğit ağrı'daki bir hemşireyi,
katırcılar'da kadir inanır bingöl'deki bir kaçakçıyı oynar.
sinemadan anlayan yazarların arttığını görmek güzel.
yukarıdaki yazının noktasına vigülüne kadar katılıyorum. şukuladım karşiim.
aydın'ın düşman işgalinden kurtuluş tarihi.
islamcıların duydukça kudurtan slogandır duymak istemeyen sözde milliyetçilerin sahte ülkücülerin kabullenemediği gerçektir.
erken öldü erken. bir 15 sene daha yaşasaydı şu an çok farklı bir türkiye cumhuriyeti tablosu vardı karşımızda.
allah rahmet etsin. 15 senede bile başardıkları en az 50 sene ileri götürmüştür memleketi.
allah rahmet etsin. 15 senede bile başardıkları en az 50 sene ileri götürmüştür memleketi.
Ne yazık ki yanlış tespittir. Vicdanlı adammış ve insaflı davranmış; yoksa o "Menemen Olayı" sonrası hoca namına bir Allah kulu bırakmaması, alayını astırıp kestirmesi, sallandırması gerekirdi. Yapmamış. Bugün o kansızların numunelerini her yerde görmemizin sebebi bu insaflı davranıştır. Net.
Dinci yobazların el uzatabileceğini düşündüğü ulu mabed.
En ufak bir girişimde bu ülkede taş taş üzerinde kalmaz, bu böyle biline...
En ufak bir girişimde bu ülkede taş taş üzerinde kalmaz, bu böyle biline...
ekşi sözlükte de yazardı sora leyla olmuştu. şimdi orada da yazar olmayı bekliyor sanırım.
hoşgelmiş yeni yazar.
atatürkün, sonradan fevziyenin ilk kocası olacak Muhammed rıza pehlevi nin babası, yakın dostu büyük rıza şah pehleviye o dönem " orta doğunun en hızlı gelişen ve modernleşen ülkesi mısırla akrabalık ilişkileri kurulmasının, ileride her iki devlet için faydalı olabileceğini " söylemesi gerçekten kayda değer. izleyin..