bugün
- yazarların özel bir sempati beslediği şehir11
- eve hırsız girdiğinde yapılacaklar14
- 21 yaşında hiç kadın vajinası görmemiş erkek13
- kızların hoşlanma belirtileri25
- izmir denince akla gelen şeyler21
- chp lilere büyük müjde demokratik özerklik geliyor9
- ekşi sözlük9
- 22 mart 2023 cb adayları imza kampanyası24
- akp'nin yunan bağımsızlık gününü kutlaması18
- uludağ sözlük olarak erdoğanı destekleyelim71
- sinan oğan48
- allah çelişkili kitap gönderir mi26
- akp'nin kızılelma sı vs chp'nin çeşme açılışı18
- kemal kılıçdaroğlu12
- en güçlü müslüman ülke8
- tayyibe merve çakar10
- muharrem ince34
- muharrem ince'nin atatürkçü olması10
- çocukken çok isteyip de aldırılamayan oyuncaklar22
- kemalizmin tek tipleştirme anti demokratikliği9
- recep tayyip erdoğan18
- fatih erbakan'ın ilginç açıklaması26
- chp döneminde hiç köprü yapılmaması9
- 2 nisan 2023 fenerbahçe beşiktaş maçı10
- köksal engür14
- hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz15
- habakkuk9
- bulgarca afişlere ses etmeyen türkçü10
- anın görüntüsü22
- geceye gerçek bir atatürkçü bırak23
- bir insan için 100 milyar galaksi yaratmak15
- şanlıurfa'yı yine selin vurması10
- tarlasına traktörle rte akp yazan köylü32
- sahurdayız uludağ sözlük45
- bir baltaya sap olamadim10
- sözlük erkekleri toplatılsın kampanyası9
- israil de başlayan gezi olayları20
- abdülhamid erdoğan vs altılı masa ittihat terakki11
- fatih erbakan8
- hatay yeni devlet hastanesi temelinin kaldırılması13
- doğu perinçek9
- atatürkçü değil iskilipli atıf hocacıyım20
- bir sigara mı yaksak9
- gençlerin hep dinsiz olması23
- balyoz yok diyenlerin tepesine balyoz indi8
- erdoğan'ın diploması yok23
- evlenme teklifi aldım sözlüğü bırakıyorum16
- şaka maka hala rte'yi savunan insanlar olması42
- atanan öğretmenler neden bu kadar seviniyor17
- frank lucas nihavend longa milas16 üçlüsü13

entry'ler (166)
kabızlığın tıptaki adı konstipasyondur.
sözlükte o kadar çok kabız var ki gereksiz de olsa belki bazı arkadaşların ilgisini çeker diye düşündüm.
sözlükte o kadar çok kabız var ki gereksiz de olsa belki bazı arkadaşların ilgisini çeker diye düşündüm.
kuru soğuktur. ciğerinizi deşer çaktırmaz, sonra bir anda hış hış ciğerle, akan burunla süründürmeye başlar ama öldürmez.
hayalimdeki uludağ sözlüğün her yerinden kültür fışkırıyor. boks maçında raund tabelası tutan kızlar,basur oldum diyen kız gibi başlıkları görmediğim bir sol frame. ÇOK ŞEY Mi iSTiYORUM BE
spike jonze'nin gözüyle charlie kaufman'ın kendi kaleminden yine kaufman'ın gazeteci susan orlean'ın bitki toplayıcısı ve üreticisi john laroche'la yaptığı ropörtajlar sonucu yazdığı the orchid thief kitabını senaryoya uyarlarken yaşadığı delirme halini izlediğimiz film. yaşanan darlanmalarla beraber film garip başka bir realiteye açılıyor, tatlı ve biraz da ürkütücü yerlere bağlanıyor, en sonunda allahım sana geliyorum diyorsunuz.
mecburi istikamet: sağ şeritteki yol çalışmasına sövüyor.
ilk önce nefis protagonistiyle sonra görseldeki bütün ince ayrıntılarla beni benden almış oyun, fakat asıl olayı ses. oyun aslında bir tür psikoz simülasyonu. insanı kendi beyniyle baş başa bırakıp baya zorluyor, oynarken olduğundan çok oynamayı bıraktıktan sonra üzerine düşünüp durdum o da ayrı bir hikaye. ninja theory, heavenly sword'dan sonra geldiği absürd duruma dair gönlümü de böyle almış oldu.
troll olduğuna inanmak istediğim site.
(bkz: daria)
daria morgendorffer, ilk kez beavis and butthead'de göründükten sonra kendi çizgi dizisine sahip olmuş sarkastik karakter. daria'yı her izlediğimde keşke sick sad world'ü de izleyebilsem diye düşünüyorum.
"küçük esnaftan alışveriş yapın diye boşa ağlamıyoruz be kardeşim" dedirten başlık.
iki senedir hamama gidicem. gidicem, gidicem, gidemiyorum.
görev süreci boyunca istanbul'un bokunu çıkartmayı görev bilmiştir. istifa etmiş mi ettirmişler mi orasını da anlayamadık, yerine geleceğin de bir gömlek bile iyi olmayacağını bildiğimizden sevincimiz kursağımızda kaldı.
black moon'u çeken gözlerinden ve beyninden öptüğüm.
milyon dolarlarım olsa da versem parayı çektirsem jodorowsky'e filmi be dedirten belgeseldir.
dipnot: david lynch'in dune'u bok gibi olmuş.
dipnot: david lynch'in dune'u bok gibi olmuş.
gece gece bilkent kantininde çizburger, ayvalık tostu gibi nidalarla haykıran kantinci. abi sakin ol, niye kızıyorsun?
arkadaşımın eve sipariş getiren kuryeye gecenin 3ünde görüşürüz demesidir.
dipnot: sarhoştu.
dipnot: sarhoştu.
tom hiddleston ve hugh laurie'nin başrollerini paylaştığı 30 milyon dolarlık bbc dizisi.
polonyalı kieślowski tarafından yazılmış ve yönetilmiş 10 bölümlük bir televizyon serisi.
being john malkovich ve eternal sunshine of the spotless mind'ın yazarı charlie kaufman'ın yazdığı duke johnson'ın yönettiği stop-motion. aynı zamanda sevemedim kara gözlümdür.
--spoiler--
öncelikle ufak bir kin kusmak istiyorum. o bir tane, o yaratması gereken etkiyi bile yaratamamış bir tane sahne için bize bir buçuk saat o iğrenç çizgilerle bütün karakterleri "gözlüklü mü lan o" diye düşündürmeye utanmıyor musunuz ya. kaldı ki ne yaratmak istediği etkiyi ne de başka bir şeyi yaratabildi. ne bir bulantı, ne bir bunalım gördüm. öyle başladı bitti. hadi son kırk beş dakika yine daha iyiydi de ilk kırk beş dakika tam bir mehti. bütün beklentilerim havada kaldı. hüzünlüyüm.
--spoiler--
--spoiler--
öncelikle ufak bir kin kusmak istiyorum. o bir tane, o yaratması gereken etkiyi bile yaratamamış bir tane sahne için bize bir buçuk saat o iğrenç çizgilerle bütün karakterleri "gözlüklü mü lan o" diye düşündürmeye utanmıyor musunuz ya. kaldı ki ne yaratmak istediği etkiyi ne de başka bir şeyi yaratabildi. ne bir bulantı, ne bir bunalım gördüm. öyle başladı bitti. hadi son kırk beş dakika yine daha iyiydi de ilk kırk beş dakika tam bir mehti. bütün beklentilerim havada kaldı. hüzünlüyüm.
--spoiler--