bugün

entry'ler (74)

gece gece iyi giden şarkılar

Bon Jovi-Bed Of Roses.

başbakanın 5 çocuk tavsiyesi

Gelişmişliğin nüfusla eşdeğer olduğuna inanan zihniyet. Bak Çin'e dünyanın en gelişmişi değil mi? Hem atalarımız ne demiş: Nerde çokluk orda b.kluk.

bozduğu kızı arkadaşlarına anlatan erkek

Bunun her dilde yalnız bir açıklaması vardır. bkz: Orospu Çocuğu

ben küçükken

Ben küçükken çevremde gördüğüm büyüklere özenirdim, onlar gibi güçlü olmak isterdim. Ama büyüyünce bunun pekte güzel bir şey olmadığının farkına vardım ne yazık ki. Şimdilerde ise keşke o eski zamanlara; bir topun peşinde 10 kişi koştuğumuz, düşüp dizlerimizi yaraladığımız, yaptıklarımıza anlam vermeden, düşünmeden, sadece eğlendiğimiz, hayatın gerçek yüzüyle tanışmadığız zamanlara geri dönebilsem diyorum...

sözlük yazarlarının itirafları

Evet sevgili okur. Bende senin gibi sadece sevdiğine inanmak isteyenlerdendim. Ama ne yazık ki günümüz koşulları buna pekte elverişli değil. Malum senin gibi düşüneni var düşünemeyeni var. Kısacası insan olan var, insan olmayan var. Lafı uzatmadan söylemek gerekirse bende aldatıldım. Evet itiraf ediyorum; o yalancı bakışlara, gülüşlere,sözlere bende kandım. Sana ne mi anlatmaya çalışıyorum. Akıllı ol, her güzel söz söyleni,gözyaşı dökeni seviyor sanma sonradan sen üzülürsün. Ortalık kibirli, kendini beğenmiş, ukala,beş para etmez, kendine oyuncak arayan bir sürü insan müsvettesiyle dolu. Aman ha bu hataya ben düştüm, sen düşme!

sevgiliye seni seviyorum demek

Seni seviyorum demek değildir önemli olan. Eğer bunu karşıdakine hissetiremiyorsan milyon defa da söylesen boşsun.

sevdiği kıza prenses gözüyle bakan erkek

Henüz kazık yememiş ve her şeye toz pembe bakan saf kişidir.

yalnızlığı tek cümleyle açıklamak

Yalnızlığım yollarıma pusu kurmuş beklemekte
Acılar gözlerini dikmiş üstüme nöbette
Bekliyorum bekliyorum bekliyorum
Hadi gelin üstüme korkmuyorum.

insanın kendini en değersiz hissettiği an

Sevdiği insanın gözünde beş para etmediğini anladığı andır.

gecenin şarkısı

(bkz: Halil sezai paramparça)

sözlük yazarlarının hayal ettikleri yaşam

Hep hayalini kurmuşuzdur sevdiğim kızla. ilerde bir deniz kenarında küçücük bir evimiz olsun. Güzel bir bahçesi olsun. Kendi domatesimizi sebzemizi meyvemizi yetiştirelim. Sonra tavuklarımız olsun, tavşanlarımız olsun bahçemizde.. ben bahçemle sebzemle meyvemle uğraşayım akşama kadar, sevdiğim de yanımda olsun daha ne isterim ki bu hayattan.. Ama adı üstünde hayal işte..

sözlük yazarlarının itirafları

itiraf ediyorum, çok yoruldum...

türkçe şarkılarda geçen mükemmel sözler

Ölü aşk diyarlarına beni sen attın da
içim paramparça
viraneyim yalan oldum..
Sesin yankı olur boğar her adımda
içim paramparça
Viraneyim duman oldum..
Haykırsam
Ellerimi açsam yalnız sana
Ağlasam çocuk gibi
Eskileri anlatsam
Derviş gibi, abdal gibi, tapar gibi..
Paramparça..

bir erkeğe en çok yakışan şey

Efendilik.

sevdiğine her zaman aldanmak

Her seferinde bir dahakine daha çok üzüleceğini bile bile ona körü körüne inanmak.. Ya da inanmak istemek.. Başka çaresi mi vardır canı gibi sevenin..

sevilen şarkının vurucu cümlesi

Seni umutlarıma ektim, onlarla biçeceğim. Ve ben seni yarın da seveceğim. Unutma unutulanlar, unutanları asla unutmazlar.

insanları mutlu eden küçük şeyler

Sevdiğiniz kişinin mutluluğuyla mutlu olmak.

sözlük yazarlarının dinlediği şarkı

Ayna Ölünce sevemezsem seni.

türkçe şarkılarda geçen mükemmel sözler

Bu günlerde böyleyim ben, yas denen şiirdeyim.
Bir köşede gülüşün var, sırtımda kanlı bıçağın
Hiçbir zaman duyamayacağın,
Duysanda anlayamayacağın bir çığlıkta sana birikiyorum.

günün tek cümlelik özeti

Kendime yeni bir ben lazım.
© copyright 2005 - 2026