entry'ler (822)

kadın olsaydım çok açık giyerdim

Erkek olarak da açık giyinebilirsin.

dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi

insan özü gereği kötü değildir, hangi tarafı beslersen o kazanır. Dolayısıyla savaşların dinler ile alakası yok, insan ile alakalı.

birinin ısıttığı sandalyeye oturmak

Anne, babamın sandalyesine oturmak ‘güvende’ hissettiriyor. Babamın gömleğini çalmıştım/ almıştım bi keresinde, sürekli giyiyordum, kendimi daha ‘güvende’, daha iyi hissediyordum.

sözlük yazarlarının itirafları

Yaşım 29 ve hala kendimle ilgili çözmem gereken sorunlarım var. Neden aceleci davranıyorum, kim bana neyi dayatıyor bilmiyorum ama hala ne yapmak istediğime karar verebilmiş değilim.

iş hayatında kazanılan tecrübeler

Benden rica edilen bazı işleri reddetmiştim kısa çevirmenlik hayatımda, benim işim değildi, son dakika çevirmem istenmişti. Reddettim. Bir süre sonra şeyi fark ettim, bana karşı daha resmilerdi, daha mesafeli davranıyorlardı, her dediklerini yapan çalışma arkadaşlarıma ise daha laubali davranıyorlardı.

Hadi benim işim kıytırık bir çeviri işiydi, herkes belki sınırını çizemez ama dikkat edilmesi gereken bir husus bu. Arada hayır demek gerekiyor galiba.

sünni düşünce sisteminin zayıflaması

Yav yok, ne bidatı. Kandil bidattır diyenler de var ancak sünni kesimin çoğu kutluyor. Farklı inancı paylaşan müslümanlar demişsin, kimseyi tekfir edemezsin.

gocu ile namaza gitmek

iman ile paranın kimde olduğu belli olmaz, Allah kabul etsin.

kürtlere neden peygamber gönderilmedi

Demek yeteri kadar küfre düşmemişlerdir veya belki geldi ancak peygamberin adını bilmiyoruz. Allah tarafından peygamber gönderilmemiştir ancak rehberlik edecek, yol gösterecek birileri elbet vardır.

0 9 uç kullanan insan kadar yalnız olmak

0.3 ile inci gibi yazmak varken 0.9 nedir?

dekoltesi yüzünden mekandan çıkartılan kız

Damızlık inek.

Bulunduğumuz mekanlarda o ortama uygun giyinmeliyiz. Nasıl bir camide veya kilisede oramızı buramızı açamayız, sokakta bikini ile gezemeyiz, yemek yemeye de sütyen ile gidemeyiz.

arkadaşlar bu kadar da olmaz

Hiç beklemiyordum.

kerem aktürkoğlu

Mert Hakan Yandaş ile ‘enemies to lovers’ olabilir.

sözlükte kız var mı

Beyler bu taktik eskimedi mi?

arkadaşlar ben geldim ama isterseniz gidebilirim

Merhaba

Ben de geri gelmeyi düşünüyorum buralara. Biraz entrilerinizi okur, belki bi şeyler der, içimi boşaltır, çıkarım.

bugün ne pişirsem düşüncesi

Yemek yapmaktan daha zordur.

görükle de otobüs durağındaki kızlara korna çalmak

Görükle 10, 15 yıl önce köydü.

sözlük yazarlarının itirafları

Ben mal veya dengesiz olabilirim, bilmiyorum. Galiba ruhsal sıkıntılarım da var ama ne yapıyoruz? Hayata gülümsüyoruz, güzel bir kahve içip derin bir nefes alıp, yeni başlayan güne kallavi bir küfür edip kendimize geliyoruz.

güzel kızların size abi demeye başlaması

Bir şeylerin göstergesidir. Kendilerinden zarar gelmeyeceğini, size o gözle bakmayacaklarını anlatır.

Daha dün yaşadım. Bir insanla konuşurken senli benli, arkadaşımla konuşur gibi konuşurken sonra parmağındaki yüzüğü fark ettim. Abim oldu hemen.

kilo vermenin en garanti yolu

En zararlısı oturup herhangi bir konuda stres yapıp sigara çay kahve eşliğinde yaşamaktır.

En iyisi sağlıklı beslenerek, hareket ederek, su içmeyi ihmal etmeyerek olur.

gece gece ne düşünmek gerekiyor

Biraz ölümü düşün, biraz sana yapılan haksızlıkları. Sonra hayal kurup uyursun işte.
© copyright 2005 - 2026