bugün

sevdiği entry'ler

boran fırtınası

albüme ismini veren parça. parçadan ziyade şiirsel bir yapıt.

boran bir yaban kuştur. gökyüzünün mavisine bata çıka bir maviş kuş. konmaz hiçbir yere. yuvasından bozkırlara koşan sulardan yuvasına. çok zor yakalanır. şahin bile tutamaz onu kanadından. yabandır. asidir ha, rengi kadar güzeldir. güvercin sahipleri sevmez boranı. girer evcil güvercin sürüsüne. peşine mutlaka takılan olur. bazen sürü bile düşer ardına. ya vurulur ya da yaralıyken yakalanır. diğer kuşlarla aynı kafese kapatılır. hiçbir evcil kuşu yaklaştırmaz kendine. hele bir de güvercin besleyenler evcilleştirmek için kanadının tüylerini çekti mi, vay vay yemez artık yemini. ya açlıktan ölür ya da kafesin demirine kendini vura vura öldürür. sesi çığlıktır artık, turna indirir. ya gökyüzüdür ya ölümdür boran. boranlar kalktı mapushanelerden. şehre sokulmamış evlerden. dökerek renklerini şehirlerin ufkuna, gittiler dağların doruklarına.

gezi parkı direnişçilerinin ortak özellikleri

sokağa çıkan vatandaşların ortak özellikleridir.

aynı dava için sokakta olmalarından, polisten şiddet görmelerinden başka ortak noktaları yok denecek kadar azdır.
içkicidirler (rte: benim parti tabanımda da içki içen var)
dine tahammülleri yoktur (elhamdülillah Müslümanız, haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır)
polislerin şiddetine boyun eğmedik.(gaz bombasını eylemciye nişan alan polis, bir kıza 40 kişi dalan polis, evlere gaz bombası atan polis)
akp ile dinle bir alıp veremediğimiz yok, akp icraatleri ile tutumu ile sorunumuz, yeter söz milletin deyip kırk kere dönenler için, seçildiği gün ben sadeece %50'nin değil tüm türkiyenin başbakanıyım deyip sokaklardaki binlerce kişiye 3-5 çapulcu diyenlere tepkimiz.
neysek oyuz. (ağzımızdan Allah'ı düşürmeyip yolsuzluk haksızlık, vatan hainliği yapmıyoruz.)
başbakanın şu tutumuna rağmen allah kitap bilip destekleme devam ediyorsa koyunsunuz.
ben bir şeye imza atmadım.

iz bırakan kitap cümleleri

''olmamasına razıyım.
oluyormuş gibi olmasın yeter.''
franz kafka.

gecenin şiiri

ne ben sezarım ne sen brütüssün. ne ben sana kızarım ne de zatın zahmet edip bana küssün. artık seninle biz, düşman bile değiliz.
geceye damgasını vuran şiirlerdir.

göbeği açık dolaşan kızlar

Giyim zevki bu yönde olan kızlarıdır. Giyenler hakkinda hiçbir yorum yapmayacağım çünkü haddim değil ancak fiziği güzel olan kızlara özellikle fit bir karna sahipse doğruya doğru çok yakışıyor arkadaş!!

meksika dalgası

1986 yılı iki şeyle hatırlanır,

1) meksika dalgasının çıkışı
2) çernobil

babamın sütü çok acı

Babası tarafından oral penetrasyon yapılan 2.5 yaşındaki çocuğun 'babamın sütü çok acı' demesini bile unuttu bu ülke. Elle tutulur bulgu yok denerek uzman raporları ciddiye alınmadı. Çocuğun psikolojisini yansıtan resimler ve konuşmalar dikkate alınmadı. cinsel istismar uygulayanlara kondurulmadı 'babadır yapmaz' denildi. Mağdurlar hep bastırıldı. şimdi ise bir kesim ensar vakfı için sesini yükseltenlerin seslerini kısmaya çalışıyor.
susma, daha sonra susturulmamak için. bu çocuklar bu ülkenin geleceği olacaklar. büyüyünce sessiz mi kalacaklar?

#StopChildRapeInTurkey

1 yıl sonra gelen edit: başlığın kaldırılması için kampanya düzenlenmiş fakat herkes kalmasından ve bu vahşilerin her an aramızda olabileceğini hatırlamaktan yana. Çünkü caydırıcı bir ceza verilmiyor ve hep bir şekilde bu yaratıklara tölarans tanınıyor. Bunca zaman içinde değişen bir şey oldu mu pekiyi soruyorum? Çok üzgünüm ama katlanarak devam ediyor. Çok yazık.

Edit 2: olayın gerçek olmadığına dair birtakım entrylere istinaden ayşe arman'ın yazısı;

https://www.google.com.tr...gru-kabul-ederiz-24496232

Bu da cumhuriyet gazetesinde ışın özgentürk'ün yazısı;

http://www.cumhuriyet.com...Babamin_sutu_cok_aci.html

Böyle bir olay üzerinden spekülasyon yaratmak şerefsizlik, böyle bir olayı sözlük gündemine taşıyıp buna da spekülasyon denmesi ayrıca bir şerefsizliktir.

çanakkale şehitlerine

şüheda gövdesi, bir baksana dağlar taşlar...
o, rüku olmasa, dünyada eğilmez başlar,

yaralanmış temiz alnından uzanmış yatıyor;
bir hilal uğruna ya rab, ne güneşler batıyor!

ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.

ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhid'i...
bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi...

sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
"gömelim gel seni tarihe!" desem, sığmazsın.

herc ü merc ettiğin edvara da yetmez o kitab...
seni ancak ebediyyetler eder istiab.

"bu, taşındır" diyerek kabe'yi diksem başına;
ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına;

sonra gök kubbeyi alsam da, rida namıyle,
kanayan lahdine çeksem bütün ecramıyle;

mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan;
yedi kandilli süreyya'yı uzatsam oradan;

sen bu avizenin altında, bürünmüş kanına,
uzanırken gece mehtabı getirsem yanına,

türbedarın gibi ta fecre kadar bekletsem;
gündüzün fecr ile avizeni lebriz etsem;

tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...
yine bir şey yapabildim diyemem hatırana.

sen ki, son ehl i salibin kırarak savletini,
şarkın en sevgili sultanı salahaddin'i,

kılıç arslan gibi iclaline ettin hayran...
sen ki islam'ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,

o demir çemberi göğsünde kırıp parçaladın;
sen ki, ruhunla beraber gezer ecramı adın;

sen ki; asara gömülsen taşacaksın... heyhat,
sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihat...

ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
sana ağuşunu açmış duruyor peygamber.

(bkz: mehmet akif ersoy)

ygs 2016

Biz geçen sene girdik,kurtulduk.Belki de bu sınavdan sonra sizi güzel bir hayat bekliyor.

Başarılar arkadaşlar,çözdüğünüz doğru olsun !

ikizler burcu erkeği terazi burcu kadını ilişkisi

burçlara göre; terazi ile ikizler birbirlerinin tamamlayıcı burçlarıdır. birbirlerini dengelerler.
ikizler için terazi; huzurdur. terazi için ikizler mantıktır.
birbirlerini sıkboğaz etmeden yaşayabilen nadir çiftlerdendir.
biri güzelliği diğeri zekayı temsil eder.
o ilişki iletişimi temsil eder.

tecrübelerime göre; mutluluktur. bağlılıktır. şefkattir. paylaşımdır. anlayıştır. aşktır. *

tarihin en büyük ayarı

Geldikleri gibi giderler

Mustafa kemal atatürk.
© copyright 2005 - 2026