bugün

entry'ler (2)

ruh eşi

Araştırmalarıma göre ruh eşi sadece bir tane değil birçok, akraba ruh eşleri, ikiz ruh eşi, (dost ruh eşiyle evlilik ruh eşi birbiriyle karıştırılma ihtimali çok yüksekmiş)ve ruhlar gerçekte siz buluşmadan önce buluşurlarmış artık hangisiyle nasıl karşılaştınız siz bilirsiniz mesela benim hatırladığım kadarıyla eskiden birisini görmüştüm sadece öylesine yanımdan geçip gitti ve çok güzeldi oda tıpkı gözleriyle tepki verdi bende onun için güzeldim hepsi bukadar ondan sonra onu birdaha hiç görmedim, arkadaş ruh eşlerimle de tanıştım ve bana yardımcı oldular tabi belki ben öyle sanıyorumdur hani birisi seni dinler sonra oda senin gibi düşünür ya işte o arkadaş ruh eşin yada ikiz ruh eşindir ancak onlarla evlilik yapmamalısın çünkü onlar ruh eşin değil.

mesneviden ders almak

Mesnevî yi bilmem ama bir hikâyem var dinlerseniz, en sonunda çaresiz kaldığında, Allah'a yalvarıp yakar ancak Allah seni kabul etmeyecektir tövbelerin için gözlerin ağlamayacaktır ve kalbin sızlamayacaktır işte bu Allah'ın en güzel cezasıdır ancak Allah'tan umudunu kesme eğer gerçekten ona inanıyorsan seni kabul edicek ve yücelticektir, aşk nelere Kâdirdir, yanlızca onu düşünüceksin hatta kendini deli zannediceksin işte Mevlana da tıpkı bu şekilde deli divane gibi dönüp duruyor ya sende ne yapıcağını bilmeden heryerde dönüp dolanıcak ve bu zamana ait hissetmiyeceksin hatta ölüp yanlızca ona secde ederken zamanın bu şekilde durmasını dileyeceksin ne mutlu bana Allah bana acıdı ve benim gönlüme ışık tuttu unutmayın herkes gelip geçici şekilde ölüyor zaman namaz ve ibadet vaktidir ağaç yaşken eğilir cennette makam ve mevki var niçin bu güzel üstünlüğü istemeyesiniz? gönül tek aşk'a ev sahipliği yapar Allah'ın selamı üzerinize olsun
© copyright 2005 - 2026