bugün
- 3 mayıs türkçüler günü15
- nihal atsız türkçülüğü vs atatürk türkçülüğü12
- bir ilişkinin kısa sürme sebebi22
- diyanetten skandal cuma hutbesi17
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri30
- sırrı süreyya önder22
- akrep burcuyum soruları alayım9
- bir erkeğe alınacak en güzel hediye17
- akp belediyelerinin hiç yolsuzluk yapmaması29
- anın görüntüsü14
- 3 mayıs 2025 galatasaray sivasspor maçı16
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir13
- kendini esmer sanarken birden sarışın olan kız19
- akp ve chp'nin birbirinden farkı olmaması10
- uludağ sözlük zirvesi32
- tas kafa saç modeli10
- koltukta uyumak12
- garanti bankası12
- 9 yaşındaki felçli çocuğa yoğun bakımda tecavüz25
- cin görünce yapılması gerekenler23
- ekrem imamoğlu10
- otizmliye cennet garanti mi15
- 80 yaşında olmak11
- aykolik'in gönüllerin yetkilisi olması9
- ülkemde başı açık kadın istemiyorum15
- muhalifler neye muhalifler14
- müge anlı mı esra erol mu9
- piyasadaki en adam gibi sigaranın rothmans olması13
- faiz yemenin wow haram olması11
- kemalizm9
- sözlüğün 18 yaş altına hitap etmesi9
- masklavinin bu aralar çok gergin olması32
- vampirov'a sorular17
- küresel nerde yahu9
- eski bir anı hatırlamak15
- tayyip erdoğanın türkiyeyi fetöden kurtarması23
- ölüm10
- bunlar çürük bunlar sürtük diyen cumhurbaşkanı11
- mühendis erkekler16
- true nun çaylak olması9
- 2 yaşındaki bebek öldüresiye dövüldü20
- gelmiş geçmiş en güzel türk kadın oyuncu12
- 1 mayıs işçi bayramı24
- reis dünya lideridir10

entry'ler (709)
Yoksa bende mi sıkıntı?
sevgili Sanjay,
doğum günün kutlu olsun. her insan bir cevherdir. bir gün mutlaka kendisi, çevresi ve insanlık için önemli işler yapacak potansiyeli barındırır içinde. o potansiyelin ne zaman ortaya çıkacağı belli olmaz. umarız bu sene içindeki potansiyeli ortaya çıkarmak için güzel fırsatlar yakalarsın.
978,326,701 saniyedir
16,305,445 dakikadır
271,757 saattir
11,323 gündür
1,618 haftadır
377 aydır
31 yıldır hayattasın.
sana daha nice mutlu yıllar ve ömür boyu huzurlu, stressiz ve mutlu bir yaşam diliyoruz.
uludağ sözlük ailesi
doğum günün kutlu olsun. her insan bir cevherdir. bir gün mutlaka kendisi, çevresi ve insanlık için önemli işler yapacak potansiyeli barındırır içinde. o potansiyelin ne zaman ortaya çıkacağı belli olmaz. umarız bu sene içindeki potansiyeli ortaya çıkarmak için güzel fırsatlar yakalarsın.
978,326,701 saniyedir
16,305,445 dakikadır
271,757 saattir
11,323 gündür
1,618 haftadır
377 aydır
31 yıldır hayattasın.
sana daha nice mutlu yıllar ve ömür boyu huzurlu, stressiz ve mutlu bir yaşam diliyoruz.
uludağ sözlük ailesi
Gün, gecenin karanlığını usulca sıyırarak doğuyor. Pencere kenarında otururken dışarıda beyaz bir örtü gibi yağan karı izliyorsun. Kar taneleri ağır ağır süzülerek yere konuyor, sanki zaman yavaşlıyor. Camın soğuk yüzeyine dokunduğunda içini titreten bir serinlik hissediyorsun. Hava durgun ama her şeyin içinde hafif bir melankoli var. Karın sessizliği, rüzgarın soğuğu ve sabahın dinginliği, zihnini derin düşüncelere sürüklüyor. Geceyle birlikte kaybolmayan sorular, içinden geçen hisler kar taneleri gibi savruluyor. Ama yine de, bu soğuk havada bir huzur var. Belki de karın saflığında, güneşin doğuşunda saklı olan bir umut...
3 yıl önce o geceyi yaşamıştım. Yağmurlu bir kış gecesiydi. Şehirden uzak bir yerde deniz kenarında kayalıklarda tek başıma ağlayarak, titreyerek ve ıslanarak sabahlamıştım.
O gece gerçekten hiç sabah olmayacak gibiydi ama oldu. Bütün gece dalgalar sanki kayaları değil ruhumu dövdüler. Soğuğuyla, rüzgarıyla, ara sıra artan yağmuruyla resmen dünya bana bütün kötü yüzünü gösteriyordu. Kafamın altına sırt çantamı koymuştum ve dalgaların sesini dinleyerek yıldızları izliyordum. Aklımdan geçen bütün kötü düşüncelerle birlikte gözüm dalmıştı. Sonra birden gözümü açtım. Ne kadar uyumuştum bilmiyorum. Gözüm dalmadan önce saat kaçtı bilmiyorum. Belki birkaç saat uyumuştum belki sadece 15 dakika. Telefonum yoktu. Uyandığımda saatin kaç olduğunu da bilmiyorum ama bildiğim şey karşılaştığım manzara. O gece sanki 3 gün sürmüş gibiydi ve sonunda sabah oluyordu. Hayatımda ilk kez güneşin doğmasına bu kadar sevinmiştim. Güneşin önce denizi kül grisine boyayışını ve sonra yavaş yavaş doğuşunu hiç unutmayacağım. Büyülenmiş bir şekilde izlemiştim. O gece hayatımın son gecesi olmaya çok yakındı ve bir yandan evet bir sayfanın sonu diğerinin başlangıcıydı o gece.
O gece gerçekten hiç sabah olmayacak gibiydi ama oldu. Bütün gece dalgalar sanki kayaları değil ruhumu dövdüler. Soğuğuyla, rüzgarıyla, ara sıra artan yağmuruyla resmen dünya bana bütün kötü yüzünü gösteriyordu. Kafamın altına sırt çantamı koymuştum ve dalgaların sesini dinleyerek yıldızları izliyordum. Aklımdan geçen bütün kötü düşüncelerle birlikte gözüm dalmıştı. Sonra birden gözümü açtım. Ne kadar uyumuştum bilmiyorum. Gözüm dalmadan önce saat kaçtı bilmiyorum. Belki birkaç saat uyumuştum belki sadece 15 dakika. Telefonum yoktu. Uyandığımda saatin kaç olduğunu da bilmiyorum ama bildiğim şey karşılaştığım manzara. O gece sanki 3 gün sürmüş gibiydi ve sonunda sabah oluyordu. Hayatımda ilk kez güneşin doğmasına bu kadar sevinmiştim. Güneşin önce denizi kül grisine boyayışını ve sonra yavaş yavaş doğuşunu hiç unutmayacağım. Büyülenmiş bir şekilde izlemiştim. O gece hayatımın son gecesi olmaya çok yakındı ve bir yandan evet bir sayfanın sonu diğerinin başlangıcıydı o gece.
Delirmemek elde değil .
Bir dersin sonunda 5 dakikada öğrendiğin şeyi, 3 saat boyunca çalışıp anlamamaya çalıştığın bir serüven.
Bence piramitler alttan yapılmaya başlandı çünkü üstten başlansaydı taşlar yerçekiminden dolayı havada durmazdı yere düşerdi.
Açlık sınırından yukarda, yoksulluk sınırından aşağıda.
Bir anımı anlatayım köye gitmiştik sonra hayvan gibi azdım çekecek yerde yok her yerde orospu kuzenler var bir yarrama benzimiyorlar herneyse evdede internet çekmiyo sonra dedim bu böyle olmaz gittim bir tane dağa sonra açtım videoyu tam bitcek isim arkamdan bir ses geldi bir tane dede beni izliyormuş bi bağırdı altıma şıçtım ayağım kaydı düştüm yuvarlana yuvarlana asaga indim (dağ o kadar yüksek degildi) sonra benim düştüğümü gördü hemen kaçmış yüzünüde çıkaramadım düştüğüm için kolum kırıldı 31 de yarıda kesildi 1.5 ay 31 çekemedim
Hayat her ne kadar zor olsa da her gün yeni bir fırsat doğabilir. insanı hayatta tutan da bu umuttur.
güçlü, tutkulu, yaratıcı, yardımsever, cesur , motorcu ve yalnız
Sanjay, genellikle Hindistan kökenli bir isim olarak bilinir ve "zafer" veya "zaferle ilgili" anlamlara gelir. Ayrıca, bazı kültürlerde bu isim, bilge ve saygın kişileri çağrıştırıyor.
Derine, derine daha derine
Bu karanlık son bulabilir.
internet ortamında herkes kendini farklı gösterebiliyor, o yüzden yüz yüze tanışmadan büyük beklentilere girmemek lazım, ne kadar evliliğinde problem yaşayan veya boşanmış dul kadın varsa onlar karşıma çıktı bugüne kadar.
Doğru insanı bulduğumda ve hazır hissettiğimde düşünebilirim.
bir insanın değeri, karakteri veya ahlaki duruşu sadece cinselliği üzerinden değerlendirilmemelidir. Ahlak, dürüstlük, adalet, sevgi, saygı gibi çok daha kapsamlı kavramlarla şekillenir. Ancak şu da bir gerçek ki gerçekten kime sorsasız bu konuda haklılık payı olduğunu söyler. Yok, bitmiş...
Birçok düşünür, dinlerden bağımsız olarak ahlaki ilkeler oluşturmanın mümkün olduğunu savunmuşlardır. Örneğin immanuel Kant'ın Evrensel Yasa ilkesi ile bireylerin her eylemi, herkes tarafından uygulanabilir bir yasa haline gelebilecek şekilde olmalıdır der.
Yabancı değilim serdar. Öyle vurma serdar .
Yeter yeteğğr.
Yeter yeteğğr.