bugün

sevdiği entry'ler

birisine çok kırılınca yapılacaklar

görsel

gecenin sözü

görsel

hayatın acı gerçekleri

Ne kadar emek verirsen ver, karşındaki seni nere koyduysa oradasındır.

gss prim borcu

Yapılandırma için pazartesi son günmüş. iyi de amk akp nin seçim vaadi değil miydi silecez dediler. Ben mi yanliş anladım sikecez mi dediler?

en etkileyici kuran ayetleri

" Rabbin hatrına sabret. "

(Müdessir/ 7)

bir kadını sevmeye neresinden başlanır

Bir kadını sevmeye acılarından başlanır. Acıdan kastım sadece aşk acısı vs değil hayata dair.

Yani Acı çekmemiş bir kadın sevilemez bence.

Gereksiz şımarık olur. Dünyanın kendi etrafında döndüğünü falan sanar. Kaprisiyle, hoşnutsuzluğuyla uğraştırır sevdirmez kendini zaten.

Acı çekmiş kadın kalender olur. Çay içerken keyif alınır, cepte para yokken boş boş yürüyüş yapılırken keyif alınır.

Acı çekmiş kadın, halden anlayan, paylaşımcı, can kadındır.

Hepsinin önünde saygıyla eğiliyorum burada.

Edit: imla.

hastası olunan sözler

Madem sevmiyorsun o zaman sahip çık gözlerine! Dönüp dolaşıp değmesinler gözlerime. -cemal süreya

hastası olunan sözler

ayrani yok icmeye atla gider sıcmaya.

yalnızlığın nedenleri

iyi biri olursun yalnız kalırsın, kimseyi üzmezsin yalnız kalırsın.

yalnızlığın hüznünde olmak

başıboş bir yalnızlıkla, sefil bir hüzünün tam ortasında olmaktır. kalabalık bir yerde bile olsanız inat edercesine yalnızlığın hüznünde kalmışsınız demektir.

ölümün aşırı bireysel olması

ölüme karşı duyulan, çekincelerin asıl sebebi budur bence. inançlı veya inançsız olun hiç fark etmez. doğum gibi ölüm de aşırı bireyseldir. insanın tam anlamıyla yalnız olduğu iki andan birisidir.

sorumluluğunuzu üzerine atacağınız, başka bir kişi yoktur. apokaliptik hollywood filmlerinde de bir nevi bu duygu gözardı edilir ve ölümün kolektif bir şekilde gerçekleşmesi üzerine senaryolar kurgulanır.

göktaşının dünyaya yaklaştığı ve ölümün kaçınılmaz olduğu o filmlerde, bireysel ölümdeki gibi rahatsızlık görülmez.
© copyright 2005 - 2026