bugün
- tembel ve çalışmayan insan14
- manyak olmaya karar verdim9
- 1 saatte 10 bira içmek16
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- sözlük kızlarının kombinleri20
- almanya da hangi partiyi seçerdiniz5
- arkadaşlar neden bu kadar salaksınız5
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- velvet vs nervio19
- şaka maka 2026 dünya kupasının bitmesi3
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri5
- türkiyeden siktirolup gitmek5
- hırt5
- otel odasında ölmekten korkmak3
- kıbrıs barış harekatı3
- otomobile ek vergi5
- velvet12
- akşamları yürüyüşe çıkmak2
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- messi ve arjantin'in tüm dünyaya rezil olması7
- cunda adası3
- nervio11
- ingilterede çocuklar açlıktan silgi yiyor5
- blok33
- slavko vincic15
- sevilince şımaran kızlar4
- teröriste o da insan demek4
- kadınların efendi erkek yerine katil tercihi4
- liberal eğitimin imkansızlığı2
- yazık oldu yarınlara4
- arkadaşlar ben chatgpt ile konuşmaya gıdıyorum2
- üniversite tercih edeceklere tavsiyeler3
- sözlük kızlarının adam gibi adam olması2
- pahalılığın çaresi3
- vurgun yemek4
- özgünlüğün faydasız olması5
- tayt giyen hatunun götünü dalgalandırmak2
- true hanın gazabı9
- istanbul da hissedilen sıcaklık2
- anna karenina'ya orospu diyen beyinsiz adi köpek6
- arjantin'in 115 dakika şut atamaması8
- ivrindi kuzu2
- tememda kenka nalaka10
- chp'ye oy vermiş yazarlar4
- bu mesajı 10 kişiye göndermeyelerin durumu7
- kitap alıntıları5
- sözlük kimsenin tekelinde değildir9
- enişte senin dobloyu naptın sattınız mı4
entry'ler (217)
"çaylak oldum lan (:" diyen yazar. "niye yapıyosunuz olum böyle şeyler" diyen yazar aynı zamanda.
"bu sözlükte fikir özgürlüğü yokmuş" da dedi. "formatını sikeyim" de dedi ve şimdi aranızdan ayrılıyor.
"bu sözlükte fikir özgürlüğü yokmuş" da dedi. "formatını sikeyim" de dedi ve şimdi aranızdan ayrılıyor.
nikaltına saldıranları bile kendisine faydalı hale getiren yazar. bu hususta çakallık yaptığını kendisi de kabul eder (:
gardaşlar, bana mantıklı gerekçelerle gelmek yerine küfür edip "sen şu alimlerden iyi mi bilcen" "en iyisini sadece alimler bilir" mantığıyla yaklaştığınız zavallı başlığım. amacım sorgulamak, akıl yoluyla doğru olanı batıniden ayırmak. allahın kuranda emrettiği gibi.
http://vurfakatdinle.blogspot.com/ adresindeki bloğunda mizah çalışmaları yürüten yazar.
1. "şüphesiz ki Allah'a itaat/bağlılık (dikkat ederseniz şeklen bir tarif yok, namaz kelimesi yok, anlamını açıkladığım arapça "salat" kelimesi var) hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar."
evet örnekte görüldüğü gibi "namaz" yerine değiştirilmemiş, manipüle edilmemiş kelimeyi koyuyoruz. devamını siz yapın artık.
evet örnekte görüldüğü gibi "namaz" yerine değiştirilmemiş, manipüle edilmemiş kelimeyi koyuyoruz. devamını siz yapın artık.
hadislere inanmıyorsak namazın varlığından söz edemeyiz. çünkü namaz tamamen hadislerden derlenen bir ibadettir.
böyle şeyler yapmayın, müslümandan nefret eden islamdan da soğur. Belki bu adam yıllar sonra islama dönecekti ama sen onu küstürüp vebalini aldın...
biçoklarınca cevap bulunamayandır
bu kadar kılana sorarlar: neden kılıyosunuz?
ayrıca islamiyet geldiğinde yine "bu kadar" çoklukta insan putperest meccusi vb. idi. ama doğru yola ulaşanların sayısı çok sınırlıydı. Herkes yapıyo ben de yapayım zihniyeti bir bireye ait olamaz, ama koyuna ait olabilir.
ayrıca islamiyet geldiğinde yine "bu kadar" çoklukta insan putperest meccusi vb. idi. ama doğru yola ulaşanların sayısı çok sınırlıydı. Herkes yapıyo ben de yapayım zihniyeti bir bireye ait olamaz, ama koyuna ait olabilir.
bildiğiniz gibi şuan elimizde kuran ile taban tabana zıt sözde hdisler mevcut. Peki gördüğümüz bir hadisin gerçek olup olmadığını nasıl anlayacağız? Allah Kuran'ı koruyacağına dair söz vermiştir ama hadisler için böyle bir durum yok. Hz Muhammed hadislerin kayıt altına alınmasını bizzat istememiştir.
Ben hadisleri biraz Hıristiyanlıktaki kişisel çıkarlarca, vb. nedenlerle uyarlanmış, uydurulmuş sözde ayetlere benzetiyorum. BU işe bir açıklık getirmek lazım bence.
Ben hadisleri biraz Hıristiyanlıktaki kişisel çıkarlarca, vb. nedenlerle uyarlanmış, uydurulmuş sözde ayetlere benzetiyorum. BU işe bir açıklık getirmek lazım bence.
islamda namaz var mı sorunsalından daha küçük bir sorunsal. (bkz: islamda namaz var mı yok mu sorunsalı)
bu, hz muhammed döneminde hepberaber camide kılınması yasaklanmış bir namaz değil mi? Hz muhammed ten sonra nasıl tekrar ortaya çıkmış. Açıklık getirilesi sorunsal efenim.
tartışılası sorunsal (fuck the tanım zorunluluğu).
buna yobazca saldırarak değil anlayışla yaklaşarak çözüm bulmamızın gerektiği sorunsaldır aynı zamanda. "başlık sıçmak"bakınızları verip ortadan kaybolarak kendimizi rezil etmeyelim.