bugün
- bugün hangi sözlük kızına evlenme teklif etsem11
- buddy dude'nin fotosunun yapay zeka çıkması28
- silvermist5
- sözlükteki kuşak çatışması4
- sözlük botlarının artık abartması6
- kadınların erkeklerde aradıkları şeyler8
- ofis dedikodular7
- 40 yaşını aşmış bunaklar kulübü7
- vurdurmak moda olsa vurdurur musunuz3
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba17
- yaşlanınca cumaya gitmeye başlamak8
- ktç'nin hala hayatta olması10
- en gıcık olunan hayvan4
- yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi lazım3
- çayı kaç şekerli içiyorsunuz13
- kemal kılıçdaroğlu40
- sadettin saran3
- beklentiyi çok yüksek tutmak6
- gençler iş beğenmiyor11
- süresiz nafaka4
- market poşetlerini tekte taşımak7
- almancıları aşağılayan lanet millet10
- eski dizileri izlemek5
- ayı saldırınca yapılması gerekenler14
- buddy dude15
- market fiyatları2
- abazanlık insana neler yaptırır6
- pampin3
- 450 bin konutun maketini bile yapamazlar3
- özgürlük ile güvenlik arasındaki sahte ikilem3
- kadınım beni kafakola alıp kafamı ısırmalı8
- sözlük yazarlarının düşünme biçimi3
- muhittin böcek'in yeni ifadesi3
- otomobilin yaygın olması3
- 3 haziran 2026 fenerbahçe beko anadolu efes maçı2
- ilşkisini herkese anlatan kızlar9
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum27
- özgür özel5
- üzerinde şu an ne var terör örgütü3
- avradı olmayan bir erkeğe ne söylersiniz2
- samsun'da elektrik akımına kapılan 3 işçinin ölümü12
- patronu görünce hızlanan çalışan4
- etol3
- selahattin demirtaş4
- kitap okuyorum diye mesaj atan kız2
- sağ eli sol cebe sokmaya çalışmak3
- çaya şeker atan erkek4
- okulda yüzme dersi9
- zamanla azalan şeyler4
- türkiye ekonomisi2
entry'ler (217)
"çaylak oldum lan (:" diyen yazar. "niye yapıyosunuz olum böyle şeyler" diyen yazar aynı zamanda.
"bu sözlükte fikir özgürlüğü yokmuş" da dedi. "formatını sikeyim" de dedi ve şimdi aranızdan ayrılıyor.
"bu sözlükte fikir özgürlüğü yokmuş" da dedi. "formatını sikeyim" de dedi ve şimdi aranızdan ayrılıyor.
nikaltına saldıranları bile kendisine faydalı hale getiren yazar. bu hususta çakallık yaptığını kendisi de kabul eder (:
gardaşlar, bana mantıklı gerekçelerle gelmek yerine küfür edip "sen şu alimlerden iyi mi bilcen" "en iyisini sadece alimler bilir" mantığıyla yaklaştığınız zavallı başlığım. amacım sorgulamak, akıl yoluyla doğru olanı batıniden ayırmak. allahın kuranda emrettiği gibi.
http://vurfakatdinle.blogspot.com/ adresindeki bloğunda mizah çalışmaları yürüten yazar.
1. "şüphesiz ki Allah'a itaat/bağlılık (dikkat ederseniz şeklen bir tarif yok, namaz kelimesi yok, anlamını açıkladığım arapça "salat" kelimesi var) hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar."
evet örnekte görüldüğü gibi "namaz" yerine değiştirilmemiş, manipüle edilmemiş kelimeyi koyuyoruz. devamını siz yapın artık.
evet örnekte görüldüğü gibi "namaz" yerine değiştirilmemiş, manipüle edilmemiş kelimeyi koyuyoruz. devamını siz yapın artık.
hadislere inanmıyorsak namazın varlığından söz edemeyiz. çünkü namaz tamamen hadislerden derlenen bir ibadettir.
böyle şeyler yapmayın, müslümandan nefret eden islamdan da soğur. Belki bu adam yıllar sonra islama dönecekti ama sen onu küstürüp vebalini aldın...
biçoklarınca cevap bulunamayandır
bu kadar kılana sorarlar: neden kılıyosunuz?
ayrıca islamiyet geldiğinde yine "bu kadar" çoklukta insan putperest meccusi vb. idi. ama doğru yola ulaşanların sayısı çok sınırlıydı. Herkes yapıyo ben de yapayım zihniyeti bir bireye ait olamaz, ama koyuna ait olabilir.
ayrıca islamiyet geldiğinde yine "bu kadar" çoklukta insan putperest meccusi vb. idi. ama doğru yola ulaşanların sayısı çok sınırlıydı. Herkes yapıyo ben de yapayım zihniyeti bir bireye ait olamaz, ama koyuna ait olabilir.
bildiğiniz gibi şuan elimizde kuran ile taban tabana zıt sözde hdisler mevcut. Peki gördüğümüz bir hadisin gerçek olup olmadığını nasıl anlayacağız? Allah Kuran'ı koruyacağına dair söz vermiştir ama hadisler için böyle bir durum yok. Hz Muhammed hadislerin kayıt altına alınmasını bizzat istememiştir.
Ben hadisleri biraz Hıristiyanlıktaki kişisel çıkarlarca, vb. nedenlerle uyarlanmış, uydurulmuş sözde ayetlere benzetiyorum. BU işe bir açıklık getirmek lazım bence.
Ben hadisleri biraz Hıristiyanlıktaki kişisel çıkarlarca, vb. nedenlerle uyarlanmış, uydurulmuş sözde ayetlere benzetiyorum. BU işe bir açıklık getirmek lazım bence.
islamda namaz var mı sorunsalından daha küçük bir sorunsal. (bkz: islamda namaz var mı yok mu sorunsalı)
bu, hz muhammed döneminde hepberaber camide kılınması yasaklanmış bir namaz değil mi? Hz muhammed ten sonra nasıl tekrar ortaya çıkmış. Açıklık getirilesi sorunsal efenim.
tartışılası sorunsal (fuck the tanım zorunluluğu).
buna yobazca saldırarak değil anlayışla yaklaşarak çözüm bulmamızın gerektiği sorunsaldır aynı zamanda. "başlık sıçmak"bakınızları verip ortadan kaybolarak kendimizi rezil etmeyelim.