entry'ler (1)

dünyanın en zengin dilinin kürtçe olduğu gerçeği

kürt dili, bazı arkdaşlar içinde türkçe kelimeler olduğunu idda etmiş. hangi kelime ben de konuşuyorum, ben türkçe kelime göremedim. ama türkçede baya kelime arapça, farsça, fransızca, kürtçe var. örnek ''destek'' kürtçede dest el demek. destek birel yane destek ver bızde destek bıde. bir örnek daha verirsek. ''dürbün'' dür kürtçede uzak, bün ise gürme yane uzağı gürme. bir çok kelıme sayılabılır, ama siz bu dili bilmediyiniz içindirki, başkasının diline hakaret ediyorsunuz elınızın altında pc'ler var, az açın kelimelerinizi bu kelime nerden girdi türkçeye bir bakın, üle salama konuşmakla olmaz. arapçaya gelirsek benim baya suriyeli arkadaşım var, iş yerinde konuşuyoruz toplasan 10 kelime çıkmaz. ayrıca arapçaya dünmüş kelimenin kürtçeside mevcut'tur. örnek şığul çalışma kelimesi kürtçesi mevcutken, baya kulanılan bir kelimedir. kürtçesi xebat'tır. bu ülkede birlikte yaşıyoruz. başkasının dilini merak saracana, yanı başın'daki komşuna sorsaydın, bu dili belki burda toplama yada salama dil demezdin.!
© copyright 2005 - 2026