sevdiği entry'ler

anne gibi davranan sevgili

koruma, sakınma gibi eylemler anne rolüne atfedildiği için böyle bir tabir kullanılır. halbuki bunu hayvanlara da, sevdiğimiz eşyalara da yapıyoruz cinsiyet fark etmeksizin. anne gibi değil, sevgisiyle doldurduğu bedene dikkat gösteren, önem veren, korumak isteyen sevgili denir buna. sevginin bir bağlayıcılığı vardır ve nasıl ki kolumuza saçımıza dikkat ediyorsak, parçamız olan şeylere de yapacağız bunu. duyguların nasıl işlevsel olduğunu kanıtlayan bir model olabilir hatta. kaybetmek istemediğimiz şeyi koruyup kolluyoruz.

yaptığınız şeyden gurur duyun. onu kendi sıcaklığınızda uyutun, bırakın anne gibi desinler. sizi çok ararlar. duygularınız işlevsel olarak çalışmaya devam etmekte ve siz sağlıklı olan yoldasınız. beğenmeyenler kendilerini düşünsün.

yansıtma şekliyle ilgili çok eleştiri yapılabilir, her davranış iyi hissettirmeyebilir tabiki. en güzel yansıtma şekli sanırım sevgiyle olanı.

bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük

Kendinden bir haber olmak. Neler yapabileceğinin, neler başarabileceğinin, içindeki gücün farkında olmamak. Başarabileceği halde "yok ya zaten ben beceremem." diyip işi değil kendini kenara atmak. Böyle sürekli ben yapamam derseniz kenara atıla atıla artık hiçbir şey yapamayacak duruma gelirsiniz. Özgüveninizi sıfıra çekersiniz. Sıfıra çektikten sonra çok zor zaten kendine güvenmek. Bir an önce kendinizin farkına varın. Deneyin, çabalayın. Başardıklarınızı görünce üstüne daha çok şey katmak isteyeceksiniz.

diğerkam

Kişisel yarar gözetmeden başkasına yararlı olmaya çalışan kişi, insan.

"Özgeci"

kitap alıntıları

zamana bırak dediler bıraktık ama
zaman da başka yerlere akıp gitti hep.
birbirimizin değerini anlayalım derken
birbirimizden olduk.
ne unutmak mümkün oldu,ne alışmak.

-şiir sokakta/ sana hep benden söz edecekler

şeriat istemeyen müslümanın kafir olduğu gerçeği

Lekum dinikum veliyedin ayetinden bi haber yobazzo tespiti.
Hayır Allah dünyadaki her insanın müslüman olmasını sağlayamaz mıydı? Evet buna gücü kuvveti yeterdi değil mi? Ee Allah bile insanlara farklı şeylere inanma seçeneği sunmuşsa sen kim köpeksin ki götünden element uydurup insanları senin gibi inanmaya zorlayabiliyorsun? Bu yavuşaklığı yaptıktan sonra "oslom hoşgoro donodor" diyebiliyosun?

gelin gerdekte bakire çıkmazsa ne yapılır

az sonra yazacaklarım için bu sözlükteki bütün kadınlardan özür dilerim.

evlendiğin kadın bakire olsa ama makatına soba borusu girebilecek düzeyde deformasyon olsa, sen o kadınla mutlu olabilecek misin la çomar ?
hiç vajinal seks yapmamış ama anal seksin dibini yaşamış en babayaro heriflere bildiğin zencilerle anal yapmış bir kadını kendine eş yapabilecek misin ?
ya da bizim mahallenin sünnetçisi rıfat abiden bile fazla çük görmüş ve oral konusunda master yapmış bir kadını kendine sırf vajinal seks yapmadığı için eş yapacak mısın ?

sırf senin gibi düşünen erkeklerden biriyle bir gün evlenirsem düşüncesiyle, ömrü hayatında 1 sefer bile vajianl seks yapmayan bu kadın, sırf kocası olacak it oğlu it gerdek gecesinde 3 damla kan görebilsin diye kolon kanseri olmayı göze almak zorunda mı lan ?

birisi vardı

Birisi vardı , o çok sevdiği kırmızı paltosu aynı renkte ki ojesi koyu ayakkabısı ile hayatım da rengarenk yer kapladı, onunla birlikte bütün renkleri ayrı ayrı sevdim..
Ve o gün kırmızı palto bir tek ona bu kadar güzel yakışmıştı ve ojeler ilk defa onun tırnakların da bu kadar gösterişli durmuştu. Yoksa, dünyanın bilmem kaçıncı harikası demeyeceğim klişeleşmiş olacak ve hiç hoş değil, çünkü klişe bir kadın değildi o.

Birisi vardı,
Sabah alarmım, günaydınım kendi dünyamda tanrıçamdı. Birayı şişede, rakıyı şalgam ile sigarayı ise slim içerdi. Unutmadan Neşet Ertaş olmadan sofraya oturmazdı, var olsun..
Aynı olan bütün şeyler o günden sonra onunla her gün farklıymış gibi tat vermeye başlamıştı, beraber şarkılar mırıldanıp biranın üçüncü fırtında sigarayı yakıp aynı güne günaydın demek bütün güzelliklerin başlangıcıydı. Topuklu giymeyi sevmez nadiren özel günlerde küfrede küfrede giyer yarı yolda çıkartırdı. Dolu dolu makyaj yapan birisi de değildi ama yüzün de ki fay hatları dünya da ki bütün hayatları yoksayışımın başında ki nedendir..

Birisi vardı,
Sabah kahvaltıda beyaz peyniri sever yumurtanın sarısı ile dans ederdi. Bütün güzellikleri kendinde barındırır sadece gülümsemesini benimle paylaşırdı. En güzel halüsinasyonları o gülerken yakaladım bünyemde.

Birisi vardı,
Uyurken bütün şehri uykuya sürükleyen, nefesiyle bir şehri ısıtabilecek kadar güçlüyken bir nefeste gidiyorum diyip koca bir şehri sessizliğe iten o kadın..

Bir kadın vardı, heves gibi gırtlakta, nefes gibi burnumdaydı. Bensiz yapamaz sanmıştım ama başarmış konuşacak yazacak hiç bir şey bırakmamış.
En sevdiğim şarkı nakaratı, en sevdiğim şiir dizesi bir tutam söz olarak kaldı.

Ve bir kadın vardı,

şuan 2 çocuk annesi.

oğlak burcu kadını

içinde fırtınalar kopan kadındır. Bakmayın öyle sessiz sakin durduğuna. Bakmayın hazır cevap olmayışına.

Öncelikle elleri çirkin bir oğlak kadını göremezsiniz ama en etkileyici yerleri gözleridir. Mutlaka bir öykü vardır oğlak kadının bakışlarında.
Öte yandan saman alevi dedikleri cinsten birden sinirlenip çabuk pişman olur bu kadınlar. Çok vicdanlı ve merhametli olurlar. Kendilerinden daha çok başkalarını düşünürler.

Çok fedakardır oğlak kadını. Severse herkesi hatta tüm dünyayı karşısına alır. Onun sevdiği erkeğin mutsuz olma şansı yok . sadakat timsalidir oğlak kadinı.

En belirgin özelliklerinden biri utangaç ve mütevazi oluşudur. Hiç " ben çok güzelim , küçük dağlarım mimarı benim " nidasında bir oğlak göremezsiniz. Hatta ne kadar güzel olursa olsun beğenmez kendisini.
Mükemmelliyetçidir çünkü.

Bu arada hemcinslerini kıskanmaz oğlak kadıni, onlarla yarışmaz. Estetiğe karşı zaafı vardır. Güzel olanı hep takdir eder.

Şimdi en belirgin özelliklerinden biri olan " sabır " kısmına gelelim.
Hani bazı insanlar tırnağına çöp batsa ortalığı velveleye verir ya ?
işte oğlak kadınında bu asla olmaz.
En ağır hastalıklarda dahi çok sabırlıdır ve güçlü durmaya çalışır.
Öyle ağlayıp , zırlamaz kolay kolay. Başına bir şey gelse o sizi sakinleştirmeye çalışır yani.

Onda abartı , yapmacıklık yoktur.
Böyle insanlardan nefret eder hatta.
Yalana hiç tahammül edemez. Bir oğlak kadınına pembe yalan bile söylemeyin , bir sonraki konuşmalarınızı ciddiye almaz. Hatta sevgilisi yalan söylüyorsa , oğlak kadını sinsi planlar uygulamaya başlamıştır bir de.
Zaten gayet zeki bir kadındır. Siz leb demeden o leblebiyi anlar.

Yine belirgin bir özelliği : oğlak asla affetmez ! Oğlak kadinına bir yamuk yapmamaya bakın. Onu kaybetmeyi göze almışsanız yapın ya da. Ve oğlak kadınının intikamı ile tanışmamışsanız çok şanslı bir insansınız. Çok güçlü seven kadınlar oldukları için ihanet affeddmeyecekleri ilk şeydir ve intikam alacağından emin olabilirsiniz. Kanırtmadan bırakmaz.

Nostalji sever , aile sever , duygulara çok önem verir. Belli edemez ama sizi kalbinde taşır daima.

Kendim de dahil 13-14 civarı oğlak kadinı üzerinde yaptığım genellemeler bunlar.
© copyright 2005 - 2026