bugün

sevdiği entry'ler

olsun be anne

Bugün sabah pazardayım. balık alacağım. bir anne iki çocuk. biri 3 biri 9 yaşlarında.

anne çöp tenekesinin kapağını açıp kafasını sokuyor. elinde irice bir balıkla geri çıkıyor. kokluyor balığı, yüzünü buruşturuyor.

büyük çocuk soruyor "yiyelim mi anne?". "yok guzum yersek ölürüz" diyor anne. "olsun be anne" diyor beriki.

hayat senin amına koyim.

kişinin kendi çocukluğuna verdiği öğüt

bir gün olurda dönersek geriye, dönülürse geçmişe, misal benim ufacık chaotic good un yanına gidip söyleyeceklerimdir:

Kimsenin vicdan azabı olma.

Kaldırımda bisikletle hız yaparken kaldırımın bitebileceğini unutma.

Dedene sımsıkı sarıl.

Oradan kesin düşersin, dikkatli ol bak düşersin.

Kağıt onbin liraların üzerindeki resim Mimar Sinan, "Allah baba" değil.

Bir insan, bir başka insana sevgisini verdiğinde "Tüm umudum ve neşemle sana geldim. hadi tüket hepsini. Hadi körelt, kurut hislerimi." demek istemez. oki ?

Kenan Evren kişisi lisenizde verdiği konferansta cevap olarak "bla bla bla .. Anladın mı çocuğum?" derse "Anlamadım evlat netekim" de. Sonra 68 kuşağı alay eder seninle.

11 yaşında yanlışlıkla üst mahallenden geçerken seni kovalayan çocuklara daha az dayak yerim diye numara yapma, gir o kavgaya.

Claudia Schiffer'ın ayakları 42 numaradır ve gelecekte ondan tiksineceksin.

Kredi kartı alma kırarım kafanı.

Ablana ölü taklidi yapma.

Kaan vardı ya hani: "sarı Kaan" ... Bırak okul takımı kaptanlığı onun olsun, yıllar sonra bir gün vahim bir trafik kazası haberini üçüncü sayfadan okurken vefat edenlerden birinin ismi tanıdık geldiğinde onun okul kaptanı olamadığında ağladığından çok daha fazla ağlayacaksın.

Halifelik 3 mart 1924 'de kaldırıldı.. Hani illa Galatasaray Lisesi'nde eğitim almak istiyorsan ?

Sıkıcı bir ev partisinde kalabalık ve gürültüden sıkılıp karanlık bir odaya geçersem eğer yanıma gel ve kulağıma şarkımızı fısılda.. (O şarkıyı biliyorsun.)

Ve aynen devam et koçum. Hala ölmedin.

edit: bir gün uludağsözlük'e yazar olup, "kişinin kendi çocukluğuna verdiği öğüt" diye bir başlık açacaksın, o zamanlar da düşünemediğin için, ben sana şimdi söyleyeyim: çocukluğun bittiği an yoktur. yola devam.

(bkz: kendi çocukluğunun kişiye vereceği öğüt)

sözlük yazarlarının itirafları

9 sene falan önceydi lise birdeydim. lise birde olup da okul takımında olan tek velet bendim. sanıydum ki fena karizmam var. sonradan öğrendik ki bi sikim iş değilmiş amk okul takımında falan olmak amerikan dizisi mi lan bu okul takımında olcan çata çuta sevişcen...

neyse çok çirkin değildim lisede. hani öyle yakışıklı da değildim ama yoklukta giderdim yani. hoşlandığım bi kız vardı adı başak. ama ne başak arkadaş yere değdirmem. öyle birşey. şimdi faceden falan bakıyorum da abartılcak bişey yokmuş kızda lan kendi kendime tribe girmişim.

0-6 yaş özürlü grubuna dahil arkadaşlarımdan birisi gitmiş başağa dur hele senden hoşlanıyo demiş. yayıldı amk okulda. bir hafta falan geçti ilk teneffüste yanıma bi kız geldi başak senle konuşmak istiyor dedi. dedim hay hay gelsin diğer teneffüs. şaka lan kız cümleye noktaya koymadan başağa doğru bastım deparı.

girdim sınıflarına. hiç unutmam 9-L. sırasında bu. dedim başak benle konuşmak istiyomuşsun. evet dedi. kem küm etti falan böyle utangaç haraketler... dedi dur hele ben senden hoşlanıyorum benimle çıkar mısın? dedim evet. dedi ama ben senle çıkmam. amk şaka falan sandım ama bunlar sınıfça bastı kahkayı rezil oldum amk kızı öldürmek geliyo içimden ya saçından tutup sıranın tam köşesine saplamak istiyorum kafasını.

kıpkırmızı çıktım amk sınıftan. ama burada bitmedi değerli kardeşlerim o zamanın gazıyla spora falan yazıldım köpek gibi ağırlık çalışıyorum 4-5 ayda farkettirdi zaten ama lise 3 e kadar çalıştım düzenli olarak. farkediliyodu vücut artık çok net. hey gidi günler şimdi 1.80 boy 85 kiloyum amk yemeğimi falan göbeğimin üstünde yiyorum tepsi maşallah...

neyse lise üç başladı okul takımı kaptanı süper vücut falan...başaktan intikam alcaz ağlatcam o kızı kafaya koydum. lise üçler giriş katındaydı. bizim sınıfı boşalttım amk bütün herkesi pencerelerin altında durmaları için ikna ettim. rezil etcem orospuyu dinliycekler onlar da aynı kahkahalar yükselcek rezil olcak aşüfte. futbol takımından adamlar falan herkes pencere altında. sınıfı boşalttım ki kız kıllanmasın.

geldi başak sınıfa...dedim başak 2 yıl önce bi olay yaşadık sen ayıp ettin küçük düşürdün beni falan. unutalım onları. ben senden hoşlanıyorum dedim. benimle çıkar mısın dedim. başak 2 saniye düşündü. ve hayır dedi... bunu duyan bizim piçler de bastı kahkahayı amk gene rezil olduk okula... iş değil lan.